«Πρόσωπα στο βάθος του χρόνου» είναι ο τίτλος της τελευταία έκθεσης του εικαστικού Πέτρου Ζουμπουλάκη που θα εγκαινιάζεται την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στο Χώρο Τέχνης«ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» όπου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου. Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά πορτρέτα που ο Π. Ζουμπουλάκης έχει δημιουργήσει καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του που αρχίζει στις αρχές της δεκαετίας του 1960 –μετά την τετράχρονη μαθητεία του δίπλα στον Γιάννη Μόραλη στην ΑΣΚΤ – και συνεχίζεται στις μέρες μας.

Τα πορτρέτα του, «άλλοτε εικόνα φευγαλέα, σκιτσογραφική με λανθάνουσα παρατηρητικότητα και άλλοτε με επιμονή στην ακριβή καταγραφή των φυσιογνωμικών ιδιαιτεροτήτων» όπως διαβάζουμε στον κατάλογο της έκθεσης. Πορτρέτα που διακρίνονται από ποικιλία και πολυμορφία εκφραστικών μέσων με απροσδόκητες τεχνικές και ματιέρες. Κάτι που προκαλεί αιφνίδιες αλλαγές στο ύφος: «είναι πορτρέτα άλλοτε ημιτελή και ηθελημένα πρόχειρα και άλλοτε επιμελημένα και τεχνικά άψογα».
Ο Π. Ζουμπουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 και σπούδασε με υποτροφία του ΙΚΥ στην ΑΣΚΤ. Εχει διοργανώσει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σε πολλές σημαντικές ομαδικές εκθέσεις τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό καθώς και σε πολλές διεθνείς Biennale. Εχει δουλέψει στο θέατρο και τον κινηματογράφο φιλοτεχνώντας σκηνικά και κοστούμια και έχει επίσης ασχοληθεί με την διακόσμηση και την διαφήμιση.
Εικονογράφησε διηγήματα σε περιοδικά, συμμετείχε σε εικονογραφήσεις ημερολογίων και βιβλίων και έχει επίσης διδάξει εφαρμογές, ελεύθερο σχέδιο και χρώμα και διακοσμητικές εφαρμογές και χρώμα στο χώρο. Το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.
Στις αυτοπροσωπογραφίες του παρατηρούμε τις ανεπαίσθητες αλλοιώσεις της φυσιογνωμίας του, καθώς κυλάει ο χρόνος και οι εποχές. Κάποιοι αποδίδουν στον Π. Ζουμπουλάκη ψυχογραφικές και ψυχολογικές ικανότητες. Ο ίδιος λέει σεμνά: «Αν σχεδιάσεις σωστά τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, τα συναισθήματα βγαίνουν αυτόματα»
H Έκθεση «Πρόσωπα στο βάθος του χρόνου»θα είναι ανοιχτή στο κοινό έωςτην Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.