Η φωτογραφία που ανέβασε ο διεθνής άσσος στο Facebook επί ελληνικού εδάφους.

Ο Λιονέλ Μέσσι κοιτάζει με «σκοτεινό», αινιγματικό βλέμμα τον φακό του Domenico Dolce. Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής, ο ένας από τα μέλη του κορυφαίου σχεδιαστικού διδύμου Dolce & Gabbana φωτογράφισε τον πολυσυζητημένο striker της Μπαρτσελόνα για το πολυτελές black & white άλμπουμ το οποίο φέρει την υπογραφή του εκδοτικού οίκου Rizzoli. Ο Μέσσι αποτελεί εδώ και χρόνια άλλωστε, αγαπημένο «μοντέλο» των Domenico Dolce και Stefano Gabbana. Ο Ιταλός designer είχε δηλώσει ενθουσιασμένος μετά το τέλος του shooting. Χαρακτήρισε τον Αργεντίνικης καταγωγής Λιονέλ ως τον σημαντικότερο ποδοσφαιριστή της εποχής μας. Ο Μέσσι, βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ανέβασε μάλιστα φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram από την άφιξή του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η φωτογράφιση, λίγα χρόνια πριν για τους Dolce & Gabbana είχε δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο. Ίσως επειδή ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να … απαλλαγεί από την μπλούζα του (σε κάποιες λήψεις φοράει το εσώρουχό του, σε άλλες μοιάζει να είναι ολόγυμνος) για ένα αποτέλεσμα μάλλον αισθησιακό, σίγουρα όμως πετυχημένο. Ο Λιονέλ Μέσσι δεν ανήκει στους αθλητές που τους αρέσει να «φωνάζουν» στην εξωγηπεδική τους ζωή. Η συνεργασία του Αργεντίνου αθλητή με τους Ιταλούς μαιτρ χαρακτηρίστηκε τότε από τον Τύπο ως ένα fashionable assist, μια «δέσμευση» για ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, το οποίο δημιούργησε πλήθος συζητήσεων στον χώρο του αθλητισμού, της μόδας, των επιχειρήσεων.

Ο Μέσσι έχει υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με τους Dolce & Gabbana από το 2010. Η συνεργασία μοιάζει να είναι άψογη. Ο ποδοσφαιριστής φοράει τα ρούχα τους στην προσωπική του ζωή και τα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιότητας. Ο Λιονέλ είναι παρών στα μεγάλα fashion shows των Dolce & Gabbana (όταν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του) στις φωτογραφήσεις για τα βιβλία τους (οι πωλήσεις από το άλμπουμ δόθηκαν στο Leo Messi Foundation) και στα big parties του σχεδιαστικού διδύμου. Όπως εκείνο στο “Metropol” με την «γιαγιά» της ροκ Τίνα Τάρνερ στην σκηνή και δεκάδες sexy κορίτσια με φορέματα γεμάτα κρύσταλλα Swarovski να τον συνοδεύουν στην πίστα.

Ο Μέσσι έφθασε στο πάρτι με μια τεράστια μαύρη λιμουζίνα. Τον υποδέχθηκαν οι Ιταλοί οικοδεσπότες οι οποίοι προσφέρουν εδώ και χρόνια ένα μυθικό ποσό στον ποδοσφαιριστή με σκοπό να φοράει τις δημιουργίες τους. Εκείνο το βράδυ ο Μέσσι είχε επιλέξει λευκό σακάκι, λευκό πουκάμισο και παπιγιόν και μαύρο παντελόνι. Ο άσσος της Μπαρτσελόνα έχει επισκεφθεί την boutique των Dolce & Gabbana στο Μιλάνο αλλά και το fashion week, με «φόντο» την μητρόπολη της μόδας. Με αφορμή την επίσκεψή του στην exclusive boutique των σχεδιαστών ο ποδοσφαιριστής είχε επιλέξει γκρι t-shirt του ιταλικού οίκου.

Οι ντουλάπες στην βίλλα της Βαρκελώνης και ο «αντίπαλος» Ρονάλντο…

Ο Λιονέλ Μέσσι ζει μαζί με την εντυπωσιακή σύντροφό του Αντονέλλα (την παντρεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι) και τα παιδιά τους, σε μια πολυτελέστατη κάτασπρη βίλα σε προάστιο της Βαρκελώνης. Το λευκό είναι το χρώμα το οποίο επικρατεί στο σημαντικότερο μέρος της κατοικίας. Λευκό, γκρι, μαύρο και πινελιές από κόκκινο. Ο Μέσσι απολαμβάνει τις οικογενειακές στιγμές, κοντά στη σύζυγο, τα παιδιά του και τα γιγαντόσωμα σκυλιά τους. Ο ποδοσφαιριστής έδωσε πρόσφατα την άδεια σε τηλεοπτικό συνεργείο να «εισβάλλει» στον προσωπικό του χώρο. Ο Μέσσι να κάνει κούνια τα παιδιά του, ο Μέσσι να γυμνάζεται, να χαϊδεύει τα κατοικίδιά του. Οι ντουλάπες του αθλητή είναι γεμάτες από ρούχα των Dolce & Gabbana. Ρούχα κατασκευασμένα για ένα μικρόσωμο, κομψό άνδρα, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει γράψει ιστορία στον χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο μεγάλος αντίπαλος Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ διαθέτει επίσης ένα εξίσου πολυτελές σπίτι στη Μαδρίτη. Ο Κριστιάνο (μαζί με τον Λεμπρόν Τζέιμς είναι οι καλύτερα αμειβόμενοι αθλητές για το 2017) αντίθετα από τον Μέσσι ο οποίος επιμένει να συνεργάζεται αποκλειστικά με τους Dolce & Gabbana, σχεδιάζει τις δικές του συλλογές με ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά, αρώματα. Συλλογές που φέρουν τον τίτλο CR7 και του αποφέρουν πάρα πολλά χρήματα.

Κοστούμια με… βούλες!

Ο Λιονέλ Μέσσι, πέρα από τη συνεργασία διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τους Dolce & Gabbana τους οποίους επισκέπτεται στις βίλλες τους στη Νότιο Ιταλία και άλλες περιοχές του πλανήτη. Ο ποδοσφαιριστής είναι άλλωστε αυτός ο οποίος, όπως υποστηρίζουν οι Ιταλοί designers, τους χαρίζει έμπνευση σε ένα «διάλογο μεταξύ μόδας και τέχνης». Χαρακτηρίζουν μάλιστα τον μικρόσωμο σταρ ως τον πλέον άψογο, συνεπή επαγγελματία. «Η συνεργασία μαζί του είναι άκρως απολαυστική» λένε οι Ντομένικο και Στέφανο, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ειδικά για τον Μέσσι κοστούμια που… άφησαν εποχή. Εντυπωσιακά, καλοραμμένα, ίσως και κάποια κακόγουστα (όλα όμως δημιούργησαν θόρυβο). Ακριβώς όπως αυτά στις περίφημες τελετές του Ballon d’ Or. Μαύρο κοστούμι γεμάτο χιλιάδες λευκές βούλες (έφερναν κάπως προς τα …σκυλιά της Δαλματίας) και εκείνο το κατακκόκινο, ταφταδένιο το οποίο ανταγωνιζόταν σε λάμψη το αστραποβόλο φόρεμα της συντρόφου του Αντονέλλας. (Η κυρία Μέσσι φοράει επίσης αποκλειστικά Dolce & Gabbana). Ο Λιονέλ Μέσσι έχει κατακτήσει το fashion world. Χωρίς να διαθέτει όπως αναφέρουν αυτοί που ξέρουν το perfect physique του fashion icon Ντέηβιντ Μπέκαμ και του «θορυβώδους» Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μέσσι δεν θέλησε τις τελευταίες μέρες να σχολιάσει τις δραματικές εξελίξεις στην Καταλονία. Ο άσσος της Μπαρτσελόνα δεν έκανε επίσης δηλώσεις για τις απειλές που δέχεται από τον ISIS με αφορμή το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Αναμένω με ανυπομονησία τις δηλώσεις του συνήθως αγέλαστου Μέσσι μετά το τέλος του παιχνιδιού με τους ερυθρόλευκους στον Πειραιά. Ο Λιονέλ μπροστά στις κάμερες με την κλασική μπλε-μπορντώ στολή της Μπάρτσα. Τα κοστούμια Dolce & Gabbana (sur mesure exclusively for him), μπορούν να περιμένουν. Στη βαλίτσα που κουβαλάει άλλωστε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή χωράνε μόνο οι πυτζάμες των Ιταλών designers.

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ΤΟΙ & ΜΟΙ

Η ιδιαιτερότητα του φωτός και τα μοναδικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, χάρισαν έμπνευση στην νεαρή σχεδιάστρια Ευγενία Δημοπούλου, η οποία έβαλε την υπογραφή της στην capsule συλλογή του brand TOI & MOI. Πρόκειται για την πρώτη συλλογή της ταλαντούχας designer για το λαοφιλές ελληνικό brand. (Οι πωλήσεις αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πάντα συμπατριώτες μας πίσω από μια λαμπερή φίρμα, οι οποίοι προχωρούν σε έξυπνες κινήσεις εδώ και χρόνια στην επιχειρηματική σκακιέρα). Η συλλογή παρουσιάστηκε στα πλαίσια του “Hautes Grecians” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Περιλαμβάνει δημιουργίες στις αποχρώσεις του βυσσινί, του γκρι, του χρυσού. Με ένα χαρακτήρα urban chic.

Άγγιγμα Haute Couture…

Η Τζένη Μπαλατσινού, ο ιθύνων νους πίσω από την ενδιαφέρουσα πρώτη συνάντηση Haute Couture στην Ελλάδα (με τη συμμετοχή των ταλαντούχων σχεδιαστών Απόστολου Μητρόπουλου, Άγγελου Μπράτη, Βασίλη Ζούλια, Λουκίας, Βρεττού Βρεττάκου) έστελνε αστραφτερά χαμόγελα επιτυχίας. Αχ, Jenny, Jenny! Μετάξι, ταφτάς, κεντήματα, αυθεντικές πέτρες Svarofski, όμορφα κορίτσια στην πασαρέλα με χτενίσματα από τον Βαγγέλη Χατζή, Make up της MAC, κολόνιες Modern Muse της Estee Lauder, περιποίηση ομορφιάς από τα MEDI Πρίνου. Η Γαλλική σαμπάνια Moet & Chandon έβαλε τη σφραγίδα της στο πάρτι που ακολούθησε στον τελευταίο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τις εντυπώσεις έκλεψε το installation του brand Zeus+Dione το οποίο παρουσιάζει την εξέλιξη της μόδας από την ελληνική φορεσιά στο σύγχρονο ρούχο…