Ο βραβευμένος με δυο Όσκαρ ηθοποιός του Χόλιγουντ Κέβιν Σπέισι με ανάρτηση του στο Twitter αποκαλύπτει ότι είναι ομοφυλόφιλος και ζητάει συγγνώμη για ανάρμοστη συμπεριφορά αν και σημειώνει ότι δεν θυμάται το περιστατικό.

Η ανάρτηση του Σπέισι ήρθε μετά την αποκάλυψη του ηθοποιού Αντονι Ραπ, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Star Trek: Discovery», ότι είχε προσπαθήσει να τον βιάσει όταν ήταν 14 ετών.

Ο Ραπ δήλωσε ότι πήρε την απόφαση να μιλήσει για πρώτη φορά δημοσίως για το θέμα αυτό, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την υπόθεση Γουαϊνστάιν.

Ο Σπέισι που μέχρι σήμερα δεν είχε μιλήσει ποτέ για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις αναφέρει στην ανάρτηση του ότι δεν θυμάται μεν το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά οι καταγγελίες του Ραπ τον ώθησαν να αποφασίσει να παραδεχθεί δημόσια ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με άντρες και ότι αποφάσισε από εδώ και στο εξής να ζει τη ζωή του σαν ανοιχτά ομοφυλόφιλος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Ραπ, ο Σπέισι προσπάθησε να κάνει σεξ μαζί του ύστερα από ένα πάρτι στο σπίτι του διάσημου ηθοποιού το 1986.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού.

Η αντίδραση του διάσημου ηθοποιού ξεσήκωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, σάλο στα κοινωνικά δίκτυα με πολλούς χρήστες να κατηγορούν τον Σπέισι ότι χρησιμοποιεί την αποκάλυψη των σεξουαλικών του προτιμήσεων για να αποτρέψει την προσοχή από τις βαρύτατες κατηγορίες του Ραπ.