συζήτηση



Για τα Ελληνοτουρκικά
Με θέμα τις σχέσεις Ευρώπης και Τουρκίας και τη θέση της ελληνικής μειονότητας στην Πόλη οργανώνεται συζήτηση από τον σύνδεσμο των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών, την Τετάρτη στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δ. Σούτσου 46), στις 19.00. Εισηγητές είναι οι καθηγητές Αιμ. Θεμόπουλος και Χ. Τσαρδανίδης, καθώς και ο πρέσβης ε.τ. Β. Μούτσογλου. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Καρτάλης.

συναυλίες



Η Κάρλα Μπρούνι στο Παλλάς
Δύο συναυλίες θα δώσει η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι, στις 23 και 24 Οκτωβρίου, στη σκηνή του Παλλάς. Η γαλλίδα πρώην τοπ μόντελ θα ερμηνεύσει τραγούδια δικά της, από τους προσωπικούς δίσκους της, καθώς και από το τελευταίο της άλμπουμ «French Touch». H Αθήνα αποτελεί τον πρώτο σταθμό της παγκόσμιας περιοδείας της. Συνοδεύεται από τετραμελή ορχήστρα.

κινηματογράφος



Πανοράματος συνέχεια
Συνεχίζεται ως την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου (εκτός Κυριακής 22 και Δευτέρας 23 Οκτωβρίου) στην αίθουσα Ααβόρα (Ιπποκράτους 180, τηλ. 210-6423271, 210-6462253) το 30ό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Από τις 26 Οκτωβρίου ως την 1η Νοεμβρίου το φεστιβάλ θα πραγματοποιείται στην αίθουσα Ελλη της οδού Ακαδημίας.


όπερα



«Ριγολέτος» στο ΚΠΙΣΝ
Η δημοφιλής όπερα του Βέρντι «Ριγολέτος» αναβιώνει από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη σκηνοθεσία του Νίκου Πετρόπουλου. Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης. Στον ρόλο του τίτλου ο Δημήτρης Πλατανιάς, την Τζίλντα ερμηνεύει η Χριστίνα Πουλίτση και τον Δούκα ο Γιάννης Χριστόπουλος. Στις 25, 27, 29 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου. Στις 20.00.


χορός



Η Ζαχάροβα στο Μέγαρο
Την παράσταση «Amore» παρουσιάζει η διάσημη ρωσίδα μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 24 και 25 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παραγωγή με χορογραφίες τριών σημαντικών δημιουργών: των Patrick de Bana, Marguerite Donlon και Γιούρι Ποσόκοφ με κοινή αναφορά στην έννοια «αγάπη».


θέατρο



«Στέλλα κοιμήσου» ξανά στο Εθνικό
Η παράσταση «Στέλλα κοιμήσου», μια ελεύθερη διασκευή της «Στέλλας Βιολάντη» του Ξενόπουλου, επιστρέφει στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού Θεάτρου από τον Γιάννη Οικονομίδη. Ως τις 20 Ιανουαρίου.
«Ο πατέρας του Αμλετ»
Πρεμιέρα αύριο Δευτέρα για το έργο «Ο πατέρας του Αμλετ», το πρώτο θεατρικό του Μάνου Ελευθερίου, με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη. Σκηνοθετεί ο Θοδωρής Γκόνης. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (21.00), για 18 παραστάσεις.
«Οι γαμπροί της Ευτυχίας»
Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί και παίζει στην κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου, Πολύβιου Βασιλειάδη «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» που ανεβαίνει στο θέατρο Προσκήνιο, με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη στον ρόλο της Ευτυχίας. Παραστάσεις: Τετάρτη 19.00, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00 και Κυριακή 18.00.

«Αφέντης και δούλος»
Λόγω επιτυχίας επιστρέφει για δεύτερη σεζόν η παράσταση «Αφέντης και δούλος» που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Λέοντος Τολστόι. Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Γιώργο Νανούρη. Παραστάσεις: Πέμπτη ως Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00. Στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου ως τις 5 Νοεμβρίου.
«Τρελός για έρωτα»
Το «Fool for Love» του Σαμ Σέπαρντ ανεβαίνει στη Β’ Σκηνή του θεάτρου Αλμα από τον Γιώργο Οικονόμου, σε μετάφραση Δάφνης Οικονόμου. Με τον Γιώργο Κέντρο και τους Τζένη Θεωνά, Πέτρο Λαγούτη, Βασίλη Παλαιολόγο. Παραστάσεις: Παρασκευή στις 21.15, Σάββατο στις 18.15 και 21.15 και Κυριακή στις 18.15.
«Αμλετ» στο Ανεσις
Σε σκηνοθεσία του Λεβάν Τσουλάτζε παρουσιάζεται στο θέατρο Ανεσις ο «Αμλετ» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ με τον Τάσο Ιορδανίδη στον ομώνυμο ρόλο. Κλαύδιος ο Αρης Λεμπεσόπουλος. Μετάφραση και ελεύθερη απόδοση: Δημοσθένης Παπαδόπουλος. Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή (19.30), Πέμπτη (20.00), Παρασκευή και Σάββατο (20.30).
μιούζικαλ



Show με Πανοπούλου
Η Ελντα Πανοπούλου συναντά τον Γιώργο Αλκαίο στη θεατρική μουσική υπερπαραγωγή «Το show». Kείμενα: Γιώργου Γαλίτη. Στο θέατρο Ακάδημος (Ιπποκράτους 17, τηλ. 210-3625119).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ