Οκτώβριος: ο μήνας με τις πρεμιέρες –κάθε βράδυ και μια καινούργια παράσταση ή μια επιτυχημένη περυσινή επανάληψη…
nnn
Με το «Προς Ελευσίνα» του Παύλου Μάτεσι η Μαρία Καβογιάννη (στη φωτογραφία) επιστρέφει στο πατρικό θεατρικό της σπίτι 31 χρόνια μετά. Η απόφοιτος της σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν θα πρωταγωνιστήσει σε αυτό το σημαντικό νεοελληνικό έργο που θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου –στη σκηνή της οδού Φρυνίχου.
nnn
Η ηθοποιός που έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κοινού ως κωμικός διαθέτει ουσιαστικά δραματικά στοιχεία, κάτι που απέδειξε περίτρανα στη «Φουρκέτα». Τώρα θα ερμηνεύσει τον κεντρικό ρόλο της μάνας, στο έργο αυτό που ουσιαστικά αποτελεί ένα ταξίδι ζωής…
nnn
Μπαίνοντας όμως δυναμικά στην τρέχουσα σεζόν η Μαρία Καβογιάννη φαίνεται πως έχει οργανώσει και τη συνέχεια. Μαζί με τη φίλη και συνάδελφό της Καίτη Κωνσταντίνου ετοιμάζονται να μοιραστούν τους ρόλους στις «Διαβολογυναίκες»…
nnn
Σε αυτό το μεταπολεμικό ευρωπαϊκό θρίλερ του 1955 με την υπογραφή του Ανρί-Ζορζ Κλουζό σύζυγος και ερωμένη σχεδιάζουν τη δολοφονία του άνδρα που τις ενώνει –ενός αυταρχικού διευθυντή σχολείου. Μόνο που αφού ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους το πτώμα του εξαφανίζεται ανεξήγητα.
nnn
Στη μεγάλη οθόνη τους ρόλους έπαιξαν η Σιμόν Σινιορέ και η Βέρα Κλουζό.
nnn
Στο μεταξύ η Καίτη Κωνσταντίνου συνεχίζει, για δεύτερη χρονιά, στην «Τάξη μας», στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
nnn
Η παράσταση με την υπογραφή του Τάκη Τζαμαργιά αποτελεί μια εξαιρετικά δυνατή στιγμή για το θέατρο. Μέσα από την ιστορία αυτών των 12 συμμαθητών ζωντανεύει η σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Ενα πραγματικό μάθημα που θα άξιζε να παρακολουθήσουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου.
nnn
Ζαμπέτας στο Αλίκη, Καζαντζίδης στο Θέατρον, Βαμβακάρης στη Στοά. Νέα μόδα; Το ελληνικό τραγούδι επί σκηνής, μέσα από διαφορετικές παραστάσεις.
nnn
Πάνω από 200.000 θεατές συγκέντρωσε το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το περασμένο καλοκαίρι (για την ακρίβεια, 203.211). Σύμφωνα με τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία οι συνολικές εισπράξεις στα ταμεία του Φεστιβάλ για το 2017 ανήλθαν σε 3.602.534,30 ευρώ, ενώ κόπηκαν 167.932 εισιτήρια. Και του χρόνου…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ