Στην ταινία «Play» του Βαγγέλη Λυμπεροπούλου απονεμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Χρυσός Διόνυσος στο φεστιβάλ Δράμας που εφέτος πραγματοποιήθηκε για 40ή φορά στην Ιστορία του. “Για την δεξιοτεχνία και την αρτιότητα της εκτέλεση μιας υψηλών προδιαγραφών παραγωγής” αναφέρει στο σκεπτικό της η επιτροπή (πρόεδρος η Κατερίνα Μαραγκουδάκη) για την ταινία. Το βραβείο συνοδεύεται από δύο έπαθλα: 4.000 ευρώ από τη Φίνος Φιλμ και η 3.000 ευρώ από την ΕΡΤ.

Ο Αργυρός Διόνυσος απονεμήθηκε στην ταινία «Κατάψυξη» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Νάκου, το Βραβείο «Σωκράτης Δημητριάδης» για την καλύτερη ταινία της κατηγορίας ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στην ταινία « TestingGreta» σε σκηνοθεσία της Άμπι Λουκάς και το Βραβείο Ντοκιμαντέρ στην ταινία «Η μέθοδος» σε σκηνοθεσία του Χάρη Γιουλάτου.

Το Βραβείο Τώνια Μαρκετάκη για την καλύτερη γυναικεία σκηνοθετική παρουσία δόθηκε στην ταινία «Ουρανία» σε σκηνοθεσία της Δέσποινας Κούρτη (η ίδια ταινία πήρε και το βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου) και το Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας στην ταινία «Προφιτερόλ» σε σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κάρφη Κώη.

Ειδικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη. «ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ» κέρδισε η ταινία «Προετοιμασία» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Γεωργοβασίλη και τιμητική διάκριση σεναρίου κέρδισε ο Δημήτρης Νάκος για το σενάριο της ταινίας «Κατάψυξη» την οποία και σκηνοθέτησε.

Τα υπόλοιπα βραβεία

Τιμητική διάκριση Φωτογραφίας

Στον Παναγιώτη Κλειδαρά για την φωτογραφία στην ταινία «Χριστουγεννιάτικο Αντι – Παραμύθι» σε σκηνοθεσία του Ευθύμη Χατζή

Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας

Στην Φωτεινή Βαξεβάνη για την ερμηνεία της στην ταινία «Ουρανία» της Δέσποινας Κούρτη

Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας

Στον Γιάννη Στάνκογλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η ζωή μετά » του Χρήστου Σαγιά

Τιμητική Διάκριση Μοντάζ

Στον Θοδωρή Αρμάο για το μοντάζ της ταινίας «Μανέκι Νέκο» σε σκηνοθεσία του Μανώλη Μαύρη

Τιμητική Διάκριση Κουστουμιών

Στην Σάντυ Καραγιάννη για την ταινία «Play»του Βαγγέλη Λυμπεροπούλου

Τιμητική Διάκριση Σκηνικών

Στην Βενετία Δεδεμάδη για την ταινία «Καληνύχτα» του Θάνου Κερμίτση

Τιμητική Διάκριση Ήχου

Στον Βαγγέλη Ζέλκα για την ταινία « Το εισιτήριο» του Χάρη Σταθόπουλου

Τιμητική Διάκριση Πρωτότυπης Μουσικής

Στον Σταύρο Γασπαράτο για την μουσική της ταινίας «Μανέκι Νέκο»του Μανώλη Μαύρη

Τιμητική Διάκριση Σχεδιασμού Ήχου

Στον Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο για την ταινία « Μανέκι Νέκο» του Μανώλη Μαύρη

Εύφημο μνεία κέρδισε η ταινία «Maddogs» της Δανάη Παπαϊωάννου και η ταινία « Brazuca» του Φαίδωνα Γκρέτσικου για τον ταλαντούχο μικρό Μπόϊκο