θέατρο



O «Αμύντας» στο Ηρώδειο
Στη μνήμη του Σπύρου Ευαγγελάτου παρουσιάζεται την Τρίτη στο Ηρώδειο η τελευταία παράσταση που ανέβασε ο σημαντικός έλληνας σκηνοθέτης το περασμένο καλοκαίρι. Με την επιμέλεια της Κατερίνας Ευαγγελάτου, ο «Αμύντας» του Γεωργίου Μόρμορη επιστρέφει στη σκηνή, με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές. Η σκηνογραφία είναι του Γιώργου Πάτσα. Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Φαίη Ξυλά, Βίκυ Βολιώτη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Χριστιάνα Ματζουράκη κ.ά. Στις 21.00.
Ολοκληρώνεται το «Αναλόγιο»
Τελευταία ημέρα για το φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017» που ολοκληρώνεται απόψε στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Σίσσυς Παπαθανασίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελληνικά και σλοβακικά θεατρικά έργα σε πρώτη παρουσίαση.

Η «Μήδεια» παίρνει παράταση
Η επιτυχία της «Μήδειας» για άνδρες συνεχίζεται στο θέατρο Πορεία και η παράσταση παίρνει παράσταση. Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά. Παίζουν: Γιώργος Γάλλος, Χρήστος Λούλης, Μιχάλης Σαράντης. Στις 21.00.
stand up comedy



Ζαραλίκος στο Ζοο
Η μουσική σκηνή The Zoo (Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι, Αθήνα) υποδέχεται τον κωμικό Χριστόφορο Ζαραλίκο τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Ωρα έναρξης: 21.00.
κλασική μουσική



«Baroque Extravaganza»
Συναυλία με τίτλο «Baroque Extravaganza» θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Φουαγέ Μ2) στις 25/9, στις 21.00. Οι συνθέτες του 17ου και του 18ου αιώνα πειραματίστηκαν με την ανθρώπινη φωνή αντιμετωπίζοντάς τη σαν το απόλυτο μουσικό όργανο και γράφοντας για αυτήν συνθέσεις που αγγίζουν ή ακόμα και ξεπερνούν τα όριά της. Στη συναυλία συμμετέχουν η Μαρίτα Παπαρίζου (μεσόφωνος), η Νάντια Φιόρου (υψίφωνος) και ο Δημήτρης Γιάκας (πιάνο).


ελληνική μουσική – συναυλίες



UNESCO, Βεάκειο, Γλυπτά
Συναυλία και αφιέρωμα στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα πραγματοποιηθεί στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά από τον Ομιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Ο Λάκης Χαλκιάς θα παρουσιάσει το έργο του μαέστρου Μιχάλη Κοκκίνη «Φωνή καρδιάς – Οργή ψυχής». Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ.
Νταλάρας – Μαχαιρίτσας – παιδί
Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας συνεργάζονται για μια συναυλία στο Ηρώδειο την οποία στηρίζει η ένωση «Μαζί με το παιδί». Πρόκειται για ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 21.00.

Μάλαμας και Λαζαριστές
Ο Σωκράτης Μάλαμας αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια μεγάλη συναυλία στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 21.00.
κινηματογράφος



Τζάρμους και Βερτόφ
Η ταινία «Mystery train» (ΗΠΑ, 1989) του Τζιμ Τζάρμους προβάλλεται στις αίθουσες Αστυ και Πτι Παλαί και τα ντοκιμαντέρ «Kino Eye» (1924) και «Kino Pravda n. 21 –Ενα σινε-ποίημα για τον Λένιν» (1925, μικρού μήκους) του Τζίγκα Βερτόφ προβάλλονται σε κοινό πρόγραμμα στις αίθουσες Στούντιο και Αλκυονίς.
Animasyros ετών 10
Το Διεθνές Φεστιβάλ και η Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros γιορτάζουν τη 10η χρονιά τους από τις 27 Σεπτεμβρίου ως την 1η Οκτωβρίου στην Ερμούπολη, στην Ανω Σύρο και στην Ποσειδωνία Σύρου. Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την τελετή λήξης, ο συνθέτης-performer Theodore θα προσφέρει οπτικοακουστικό θέαμα στα σκαλιά του Δημαρχείου Ερμούπολης.


αφιέρωμα



Στην Παρασκευή Κατημερτζή
Εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη της δημοσιογράφου Παρασκευής Κατημερτζή διοργανώνει το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19.00. Ομιλητές: Γιώργος Σαρηγιάννης (δημοσιογράφος), Κατερίνα Κορρέ (λαογράφος), Κορνηλία Χατζηασλάνη (αρχαιολόγος) και Γιάννης Μετζικώφ (σκηνογράφος-ενδυματολόγος). Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Θερμού. Στον πολιτιστικό χώρο «Κανάρη 4».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ