Από την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ως τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου μουσικοί καλλιτέχνες της νέας γενιάς, συγκροτήματα και σχήματα με προσωπικό αποτύπωμα στην εγχώρια μουσική σκηνή θα κάνουν εμφανίσεις στο Παλαιό Ελαιουργείο, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2017, του φεστιβάλ της Ελευσίνας που διεξάγεται αυτή την περίοδο.
Το γυναικείο φωνητικό τρίο Trois Femmes κάνει την αρχή την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου. Το τρίο εμπνέεται από τις μουσικές των δεκαετιών του 1920, του 1930 και του 1940 με στόχο να προσφέρει στο κοινό ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν διευρύνοντας ταυτόχρονα τα όρια της αρμονίας και της μουσικής φαντασίας.
Μία ημέρα μετά, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, έρχεται η σειρά της ροκ-καμπαρέ μπάντας Star Wound, η οποία με αγγλόφωνο στίχο κάνει πειραματικούς συνδυασμούς στη μουσική καμπαρέ, στην τζαζ και στη ροκ. Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο που μας πέρασε η μπάντα πραγματοποίησε την πρώτη τουρνέ της σε χώρες της Ευρώπης δίνοντας συναυλίες στη Λουβέν, στο Λουξεμβούργο, στις Βρυξέλλες, στην Αμβέρσα, στο Ρότερνταμ και στη Λιέγη.
Υστερα από μια ολιγοήμερη παύση, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη παίρνουν οι «δαίμονες των εγχόρδων»: οι String Demons θα αποπειραθούν μια «συμφιλίωση» κλασικής μουσικής με heavy metal και παραδοσιακής – λαϊκής με ροκ. Δύο ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, ο συνθέτης, performer και πολυοργανίστας Theodore θα παρουσιάσει συνθέσεις από το νέο άλμπουμ του αλλά και τραγούδια από τα δύο προηγούμενα. Αυτό που ο θεατής θα πρέπει να περιμένει είναι μια «ενιαία παράσταση» με σενάριο και σκηνοθεσία, αρχή, μέση, τέλος.
Η συνθέτρια, τραγουδίστρια, μουσικός και ζωγράφος Σtella (Στέλλα Χρονοπούλου) θα βρίσκεται στο Παλαιό Ελαιουργείο το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και ο Απόστολος Ρίζος την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Η Σtella ανήκει στις πιο επιτυχημένες ελληνίδες τραγουδίστριες της indie pop (τα κομμάτια «Detox» και «Picking Words» από το πρώτο της άλμπουμ έγιναν μεγάλες επιτυχίες), ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές από τον Ρίζο θα πρέπει να περιμένουμε «μια μουσική πρόταση που εξαφανίζει τα μουσικά σύνορα και αναδεικνύει την ίδια την ουσία των τραγουδιών».
Τέλος, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου η τραγουδοποιός Κατερίνα Μακαβού, παρέα με τους συνεργάτες της, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της, ακυκλοφόρητα, από την καινούργια δουλειά που ετοιμάζει, καθώς και διασκευές σε αγαπημένους της τραγουδοποιούς και μπάντες, της εγχώριας και ξένης μουσικής σκηνής.
Ολες οι συναυλίες θα αρχίσουν στις 20.30 και η γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ.
Εν τω μεταξύ το έργο της εικαστικού Δανάης Στράτου «Πάνω στη Γη – Κάτω από τα Σύννεφα» είναι και πάλι επισκέψιμο σε περιορισμένη έκταση, με είσοδο από τη θάλασσα. Υστερα από ένα διάστημα παύσης της λειτουργίας του (Ιούλιος, Αύγουστος), η εγκατάσταση άνοιξε εκ νέου την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, με τη λειτουργία του έργου να παίρνει παράταση ως τα τέλη Νοεμβρίου 2017. Παράλληλα με την επαναλειτουργία του έργου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Στοιχεία» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», όπου θα παρουσιαστεί καταγραφή και υποστηρικτικό υλικό από το έργο «Πάνω στη Γη – Κάτω από τα Σύννεφα», σε διάλογο με παλαιότερα έργα της εικαστικού που επικεντρώνονται σε στοιχεία του φυσικού και του ανθρώπινου περιβάλλοντος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ