Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Γαϊτάνη στο ξενοδοχείο Herodion Hotel Athens με τίτλο «My life – my Zoe».

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο roof garden του ξενοδοχείου, point a bar and restaurant και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Η κεντρική ηρωίδα της Σοφίας Γαϊτάνη η Ζωή ταξιδεύει νοητά και χρονικά μέσα από τα ζωγραφικά της έργα.

«Μεταφέρεται και μεταφέρει τον ενθουσιασμό των συναισθημάτων της, ερωτεύεται, συγκινείται, λυτρώνεται, πιστεύει, είναι ελεύθερη. Αγαπάει, θαυμάζει, συμμετέχει, έχει αυτοπεποίθηση, εκτιμάει, χαίρεται, κάνει όνειρα εντός της, ποτέ δεν ξεχνάει τις ρίζες της και συνεχίζει», εξηγεί η Σοφία Γαϊτάνη.

Η «Ζωή» είναι πάντα παρούσα στους πίνακες της Σοφίας Γαϊτάνη ταυτόχρονα ως πρωταγωνίστρια και παρατηρητής σε όσα η ζωγράφος απεικονίζει. «Η “Ζωή” είναι η γραφή και περιγραφή ενός κόσμου όπως θα ήθελε να είναι ή ίσως και όπως θα έπρεπε. Η δύναμη ενός ανέμελου σκεπτικισμού. Συγκινητική και επίμονη για την ίδια τη ζωή.» Το ταξίδι της ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια στην Κωνσταντινούπολη περνώντας από πολλές πόλεις. Φέτος έκανε «τα πρώτα της βήματα» στην Αθήνα, ταξίδεψε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, και άνοιξε τα φτερά της για τις πιο όμορφες πόλεις εκτός συνόρων. «Είναι σίγουρο ότι η αληθινή πατρίδα των ανθρώπων είναι η καρδιά τους. Η «Ζωή» το νιώθει. Πρωταγωνίστρια με ανοιχτό βλέμμα που παραδίνεται στην ομορφιά των εικόνων και ξέρει ότι η πραγματική μαγεία, η αξία στη ζωή είναι να βλέπεις , όχι απλώς να κοιτάς. Δεν έχει υπολογίσει ότι μπορεί να δυσκολευτεί να κάνει καινούριες φιλίες επειδή δεν μιλάει την ίδια γλώσσα. Όλες οι «Ζωές» άλλωστε γελάνε και κλαίνε στην ίδια γλώσσα. Τι πιο ωραίο από το να γίνεις και να παραμείνεις αυτό που είσαι! Αυτό που αισθάνεσαι. Να μη φοβηθείς αυτό που φοβάσαι. Να χαρείς την αλήθεια. Να αφεθείς. Αισθήματα και συναισθήματα. Οι πιο ωραίες λέξεις, οι πιο βαθιές εικόνες στην κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων, Όποια γλώσσα κι αν μιλάνε. Η ίδια η Ζωή.»

Η Σοφία Γαϊτάνη είναι απόφοιτη της σχολής Βακαλό με ειδίκευση στην γραφιστική και τη διακόσμηση. Ξεκινώντας από το περιοδικό «ΚΑΤΟΙΚΙΑ» συνέχισε στις εκδόσεις Λυμπέρη και σε πολύ μικρή ηλικία ως creative art director στις Αττικές Εκδόσεις σχεδιάζοντας το επαναλανσάρισμα του περιοδικού “PLAYBOY” και το νεανικό περιοδικό “ESCAPE”.Tην ίδια εποχή σχεδίασε το επαναλανσάρισμα της ιστορικής εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ». Στη συνέχεια πέρασε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη όπου συμμετείχε στο σχεδιασμό της επανακυκλοφορίας του περιοδικού «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ».

Ακολούθησε η συνεργασία της με την Πήγασος Εκδοτική όπου σχεδίασε την επανακυκλοφορία του περιοδικού «ΕΙΚΟΝΕΣ» και το γυναικείο περιοδικό «ΘΕΛΩ». Παράλληλα συνεργάστηκε ως creative art director με την Hachette Rizzoli. Ανασχεδίασε τα περιοδικά της Τρίαινα Εκδοτική. Πρόσφατα σχεδίασε τις free press εφημερίδες “ECO LIFE” και “FREE POST” καθώς και τα βιβλία της σειράς «ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» και “DIALOGUES ON THE ACROPOLIS” του ΣΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

INFO:
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 20:00 – 23:00
Διάρκεια Έκθεσης: 21 – 24 Σεπτεμβρίου 2017
Herodion Hotel Athens, Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη
Τηλέφωνο 210 92 36 832