Τα μίνι κατακόκκινα φορέματα της Chloe με το ντεκολτέ σε σχήμα καρδιάς φαίνεται ότι «κλέβουν» τις εντυπώσεις από τα βαρύγδουπα μάξι πλισσέ σύνολα του Valentino. Ο οίκος Miu Miu χρησιμοποιεί τεράστιες κόκκινες παγιέτες για τα επίσης κοντά φουστάνια που συνδυάζει με καφέ γούνινα παλτό, ο Comme des Garcons δημιουργεί ογκώδεις «διαστημικές», μάλλον κακόγουστες φόρμες οι οποίες όμως τραβούν τα βλέμματα σαν μαγνήτης και αποκτούν την δική τους θέση στις γυναικείες γκαρνταρόμπες. Το brand Alexander Mc Queen ζωγραφίζει με το χρώμα του πάθους, φορέματα, φούστες, παλτό, ο Giambattista Valli δημιούργησε εξαιρετικά αέρινα φορέματα με βολάν και μπότες που δένουν με πολλά κορδόνια μπροστά.

Την κατακόκκινη σαγηνευτική κολλεξιόν έχει ήδη αγοράσει η γοητευτική δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, φανατική θαυμάστρια των ιδιαίτερα θηλυκών ρούχων του Valli.

Το κόκκινο είναι το «απόλυτο» χρώμα του φθινοπώρου και του χειμώνα. Ρούχα, παπούτσια, τσάντες, φουλάρια, κοσμήματα έχουν παραδοθεί σε ένα χρώμα ζεστό, εκρηκτικό, sexy, απόλυτα σαγηνευτικό. Κοιτάζω τις κατακόκκινες λουστρίνι, ψηλές μπότες της Stella Luna και σκέφτομαι ότι κάτι τέτοιες (στην πιο «φθηνή» τους έκδοση) φορούσε η Τζούλια Ρόμπερτς όταν «ψάρευε» αγόρια στους δρόμους του Los Angeles. Ήταν η εποχή που η εντυπωσιακά ωραία τότε ηθοποιός υποδυόταν την Χολλυγουντιανή “Pretty Woman”.

Ο οίκος Fendi δημιούργησε και εκείνος πανύψηλες δερμάτινες κόκκινες μπότες, ίσως τις πιο πολυσυζητημένες και πολυφωτογραφημένες της σεζόν. Η Charlotte Olympia προτίμησε ένα πιο «ήσυχο» ζευγάρι βελούδινες κόκκινες μπότες οι οποίες φέρουν χαμηλό τετραγωνισμένο τακούνι. Η Victoria Beckham των συνήθως σκούρων χρωμάτων υπογράφει κόκκινες δερμάτινες μπότες με ψηλό χοντρό τακούνι και τσάντες τύπου «ταχυδρόμος» στο ίδιο χρώμα.

Ο φιόγκος του Louboutin, το αστρακάν της Χαντίντ, η κάπα της Feretti…

Ο Christian Louboutin δεν επιδεικνύει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για το αν οι κυρίες και δεσποινίδες μπορούν να περπατήσουν με τις δωδεκάποντες, κόκκινες σατέν γόβες του οι οποίες στο πίσω μέρος έχουν ένα φιόγκο τόσο μεγάλο που μάλλον θα ταίριαζε σε φουστάνι. Τα καπέλα είναι κόκκινα, στολισμένα με ασορτί φτερά. Οι μαντήλες, τα γάντια, τα μπιζού είναι επίσης κόκκινα. Το κόκκινο, είναι η μεγάλη τάση. Οι διάσημοι μαιτρ «επιβάλλουν» το κόκκινο. Οι γυναίκες απλά ακολουθούν τις επιταγές της μόδας. Το κόκκινο είναι άλλωστε το χρώμα που σαγηνεύει και «υπνωτίζει». Είναι το ιδανικό σύμφωνα με τους ιθύνοντες σε εποχές παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ίσως επειδή χαρίζει νότες αισιοδοξίας… Το κόκκινο, το ασημί δέρμα, το βελούδο, τα κρύσταλλα, οι παγιέτες, οι γούνες, οι ψηλές μπότες, τα φτερά. Οι σημαντικότερες τάσεις της σεζόν.

Η Τζίτζι Χαντίντ μαγνητίζει με ένα παλτό από κόκκινο αστρακάν του οίκου Max Mara. Ο οίκος Alberta Ferretti την ντύνει με κόκκινο μακρύ αραχνοϋφαντο φόρεμα και κάπα από βελούδο με κουκούλα. Το φόρεμα και η κάπα που δένει μπροστά, ένα πραγματικό έργο τέχνης θυμίζει αυτά που φορούσαν σε ταινίες εποχής. Όταν οι γυναίκες τυλιγμένες με κάπες και κουκούλες με χρυσά κεντήματα γύρω από το πρόσωπο «χάνονταν» στα σκοτεινά δρομάκια της Βενετίας.

Η Ferretti έχει δημιουργήσει άλλωστε πολλά ρούχα από αραχνοϋφαντες μουσελίνες με λουλούδια, βολάν, οργάντζες, φτερά. Αντίθετα με τους επίσης Ιταλικούς οίκους Salvatore Ferragamo (πολλά ίσια γκρι, μπορντό, καφέ φορέματα) και Bottega Veneta (εκπληκτικό το δερμάτινο ασημί-μαύρο παλτό με τα κουμπιά μπροστά) που έχουν βγάλει στην αγορά πιο «ήσυχα» σύνολα. Ο Giorgio Armani, λάτρης του μαύρου και του γκρι, αποφάσισε να φέρει το χρώμα στη ζωή μας. Κλασικά μπλε φορέματα με «άνοιγμα» μπροστά, αλλά και εντυπωσιακές μπλούζες με σμαραγδένια φτερά, κόκκινα παλτό, μωβ βελούδινες φόρμες και υπέρκομψα πτι καρό σακκάκια.

Στο catwalk ο χειμώνας συναντάει το καλοκαίρι …

Εμείς εδώ ασχολούμαστε ακόμα με το τι ακριβώς θα φορέσουμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχεται. Στη Νέα Υόρκη αλλά και τις άλλες Μητροπόλεις του πλανήτη, οι κορυφαίοι μαιτρ έχουν ήδη παρουσιάσει τις κολλεξιόν για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2018. Με τον Tom Ford να αναδεικνύεται στον απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού, μέσα από μια συλλογή-αφιέρωμα στην δεκαετία του ενενήντα. Τα παιδιά διασημοτήτων στον χώρο της μόδας και της show business ανέβηκαν στις πασαρέλες. Η πολύ όμορφη Κάια Γκέρμπερ, η κόρη της Σίντι Κρόφορντ, η οποία μοιάζει απίστευτα στη μαμά της στα 16 μόλις χρόνια της, πρωταγωνίστησε στα shows Calvin Klein, Alexander Wang και στη σειρά προϊόντων της Ριάννα, Fenty. Η Σοφία Ρίτσι (κόρη του Λάϊονελ) περπάτησε στην πασαρέλα του Jeremy Scott και ο Μπάρον Χίλτον, ο 29χρονος low profile αδελφός της ζωηρής Πάρις έκανε την πρώτη εμφάνιση ως μοντέλο στο fashion show του Hakan Akkaya. Η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Λονδίνο, το Τόκιο είναι γεμάτα από ένα πολύχρωμο φασαριόζικο πλήθος. Οι άνθρωποι της μόδας παρακολουθούν επιδείξεις, φωτογραφίζουν, σχολιάζουν, καταγράφουν. Οι πασαρέλες έχουν γεμίσει με τις καλοκαιρινές προτάσεις, πολλές από τις οποίες έχουν το χρώμα της λεβάντας. Οι κυρίες και δεσποινίδες όμως σε ολόκληρο τον κόσμο μόλις που έχουν αρχίσει να αγοράζουν τα πρώτα φθινοπωρινά τους ρούχα. Τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας έχουν στα εξώφυλλά τους γνώριμα πρόσωπα τα οποία φωτογραφίζονται με τις κορυφαίες χειμερινές τάσεις.

Τα πολυσυζητημένα «σκουφιά» της Prada

Η Τζίτζι Χαντίντ, η Μπέλλα Χαντίντ, η Κάρα Ντελεβίν (είναι στο εξώφυλλο Οκτωβρίου της Γαλλικής “Vogue” με μαύρο καπέλο), η Κένταλ Τζέννερ, η Έμμα Τόμσον, η Τζένιφερ Λώρενς πρωταγωνιστούν στα περισσότερα εξώφυλλα με τους διασημότερους φωτογράφους της εποχής μας να βρίσκονται «πίσω» από αυτά. Πρόκειται για μικρά έργα τέχνης. Ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με την “Vogue”. Το τεύχος Σεπτεμβρίου της Γαλλικής έκδοσης με την 26χρονη Έντι Κάμπελ να κάνει λίγο στυλ …MODS με το σκουφί της Miu Miu, το eyeliner και τα περλέ χείλη δημιουργούν πραγματικά κινηματογραφικό αποτέλεσμα. Τα περίφημα σκουφιά που σχεδίασε η Miucia Prada για τις σειρές Prada και Miu-Miu από μαλλί και φτερά πρωταγωνιστούν στα εξώφυλλα των μεγάλων περιοδικών. Τα φοράει η Μπέλλα Χαντίντ, η Τζένιφερ Λώρενς, η Έμιλι Ρατακόφσκι και άλλες super stars. Η φετινή μόδα δεν είναι όμως μόνο εκτυφλωτικά χρώματα, κρύσταλλα (οι μπότες από μεγάλους γκρι, μαύρους, λευκούς κρυστάλλους του οίκου Saint Laurent είναι το απόλυτο trend), φτερά, παγιέτες, πανάκριβα δέρματα και γούνες. Οι διάσημοι σχεδιαστές αποφάσισαν να «ενεργοποιηθούν», να πάρουν τελικά θέση απέναντι σε σοβαρά πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά θέματα.

Τα «συνθήματα»

Οι top designers τάχθηκαν εναντίον του ρατσισμού σε όλα τα επίπεδα. Τα συνθήματα πάνω σε t-shirts από πολύτιμα υλικά, μεταξωτά φορέματα, τσάντες, ακόμα και στα τακούνια των παπουτσιών, λένε όχι στον ρατσισμό. Τα τρία εξώφυλλα της Ιταλικής “Vogue” με τρία ζευγάρια (άνδρας-γυναίκα, δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες και δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες να ανταλλάσσουν ερωτικά φιλιά) θέλουν να «περάσουν» την άποψη των ανθρώπων της μόδας, ότι δηλαδή όλοι είναι ίσοι. Δεν υπάρχει, δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός γύρω από τις σεξουαλικές επιλογές, το φύλλο, το χρώμα, τις πολιτικές πεποιθήσεις. Οι μπλε κορδέλες στα fashion shows της Νέας Υόρκης και τα «συνθήματα» κατά του Ντόναλντ Τραμπ (οι απόψεις του γνωστές) δημιούργησαν παγκόσμιο χαμό…

Αυστηρά κοστούμια με “sexy” αναφορές, βελούδο και κεντήματα

Κοιτάζω τα υπέροχα φλοράλ αλλά και τα εκρηκτικά ροζ σατέν του Οίκου Gucci. Ένα πραγματικό υπερθέαμα εκτυλίσσεται στις πασαρέλες και τις βιτρίνες των ανά τον κόσμο καταστημάτων του ιταλικού brand το οποίο θεωρείται ίσως το κορυφαίο αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Ποια είναι όμως τα must ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ του φετινού χειμώνα;

Το γκρι κοστούμι είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Γκρι απλά κουστούμια αλλά και τα υπέροχα πρενς-ντε γκαλ του Ralph Lauren με τα παντελόνια-πιέτα και τις στράπλες τουνίκ. Υφάσματα που θυμίζουν αυτά των ανδρικών κοστουμιών μαζί με μια sexy τουνίκ. Ευφάνταστο πραγματικά κομμάτι! Φούστες από λουστρίνι, graphic t-shirts, μεταλιζέ υφάσματα, μίνι και μακριά φορέματα, πιέτες, εξαιρετικές φόρμες, μακριά παλτό και πολλές γούνες που η No1 top model της εποχής μας Ζιζέλ Μπούτχεν, επιμένει ότι πρέπει να είναι οικολογικές. Το animal print σε ρούχα και αξεσουάρ, τα λαμέ πλισσέ φορέματα, οι φιόγκοι στο λαιμό, οι τούλινες φούστες δημιουργούν το glamorous rock style του χειμώνα. Ο Αμερικανός σχεδιαστής Ralph Lauren, εκτός από τα γκρι κοστούμια παρουσίασε πολλά βελούδινα σε μπορντό, μαύρο, σκούρο πράσινο και αρκετά ταγιέρ τα οποία προτιμούν κυρίες και δεσποινίδες για πρωινές, απογευματινές και γιατί όχι βραδινές εμφανίσεις. Το βελούδο συνδυάζεται με δαντέλα, δέρμα και πολλά κεντήματα. Ο Roberto Cavalli και οι Dolce & Gabbana έχουν δημιουργήσει τα πλέον ευφάνταστα κεντήματα της σεζόν.

Τα see-through Pucci μαντό, τα ethnic Εtro

Οι επιλογές πολλές. Τόσες μα τόσο πολλές. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλέξεις τα καλύτερα της σεζόν. Ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα κοντά ροζ φορέματα με τα see through πλαστικά μαντό και το γκλίττερ του Emilio Pucci. Τα επίσης διάφανα μαντό του Raf Simons για τον Calvin Klein, τα ethnic prints σε καφέ, μωβ, μαύρο και λεπτομέρειες από leopard print του Etro, τα λευκά μεταξωτά σύνολα με τα κατάλευκα παλτό με φτερά της Sonia Rykiel, τις γούνες με τις δερμάτινες ζώνες στη μέση του Louis Vuitton, τα μπλε ελεκτρίκ γούνινα παλτό του Fendi τα οποία συνδυάζει με τις δημοφιλείς πλέον κατακόκκινες δερμάτινες μπότες του οίκου.

Τα δερμάτινα ασημένια φορέματα, Comme Des Garcons που συνδυάζονται με αθλητικά παπούτσια, τα λαμέ ίσια φορέματα Saint Laurent τα οποία επίσης συνδυάζονται με μπότες (μαύρες μεταξωτές με «σούρες»). Τα ασημένια παντελόνια, κάπες και μπότες της Chanel που βγάζουν προς τα έξω ένα υπέροχο φουτουριστικό στυλ. Το denim είναι επίσης από τους πρωταγωνιστές. Οι οίκοι Sacai, Dior και Stella Mc Cartney παρουσίασαν τα πλέον εντυπωσιακά denim σύνολα. Ο οίκος Dior λατρεύει επίσης τα διάφανα μαύρα φορέματα και τα μικρά μαύρα δερμάτινα καπέλα. Οι λευκές και γαλάζιες καπαρντίνες της Celime είναι πολύ σικ όπως επίσης και τα μοναδικά ροζ-φούξια δερμάτινα παλτό του Valentino. Ο οίκος Balenciaga παρουσίασε φλοράλ σε λευκό-κόκκινο (με ασορτί, τεραστίων διαστάσεων τσάντα στον ώμο), αλλά και πολλά άλλα σε κίτρινο, μαύρο, πράσινο φόντο και ένα άκρως εντυπωσιακό εξτρίμ μακρύ φόρεμα με λευκά και μαύρα φτερά!

Καρώ, ροζ γούνες, μεταξωτές μπλούζες από Watanabe, Hermes, Balmain

Τα καρώ ήταν από τα παιδικά μας ακόμη χρόνια μια πολύ αγαπημένη επιλογή. Καρώ μίνι φορέματα και μακρύτερα με βολάν και δερμάτινες ζώνες στη μέση από το brand Junya Watanabe. Τα ασημί φορέματα του Lanvin, που μοιάζουν με κομπινεζόν και συνδυάζονται με μαντό τα οποία φέρουν παγιέτες και φτερά. Τα μωβ δερμάτινα παντελόνια με τις μεταξωτές πράσινες μπλούζες, με τα prints του μυθικού οίκου Hermes. Τα κίτρινα Vetements μπουφάν τα οποία παρουσίασαν ηλικιωμένες γοητευτικές κυρίες δίπλα σε νεαρότατα μοντέλα δημιουργώντας την έκπληξη! Τα ροζ βινύλ φορέματα και οι ροζ γούνες της Nina Ricci, είναι η ωραιότερη, η πλέον τρυφερή, χαρούμενη νότα μέσα στο χειμώνα.

Τα σουέτ παλτό και οι φιδίσιες μπορντό και μαύρες μπότες Maison Margiela. Τα μαύρα δερμάτινα σύνολα με λευκά και κόκκινα κρόσια by Alexander Mc Queen. Ο Rick Owens, επιμένει στο μαύρο και τα εκκεντρικά καπέλα. Ο Kenzo «μαγνητίζει» με τα μωβ εκθαμβωτικά του μπουφάν. Ο οίκος Balmain είναι πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής με «κροσέ» ασημένια φορέματα, εκπληκτικά σοκολά σουέτ σύνολα και ζακέτες με γούνες και φτερά. Λατρεύω τις ασημένιες φόρμες του Paco Rabanne όπως και τα ασημένια πλισέ σύνολα με τους ογκώδεις, δημοφιλείς ώμους, πάντα του οίκου Mugler. Ο Zuhair Murad δημιούργησε το ωραιότερο γούνινο παλτό (λευκή και μαύρη ρενάρ) και το εντυπωσιακότερο μαύρο βελούδινο ταγιέρ (με μεγάλα κρυσταλλιζέ κουμπιά) της σεζόν. Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στα αισθησιακά μεταλλιζέ φορέματα και τις διαφάνειες του οίκου Versace όπως και στα sexy μαύρα βινύλ μαντό του Marni.

Τα αξεσουάρ

Ροζ πέδιλα με φτερά της Prada συνοδεύουν τα σκουρόχρωμα σύνολα. Ασημένια βαλιτσάκια για όλες τις ώρες από τον oίκο Louis Vuitton. Ασημένια επίσης σακκίδια και μικρά τσαντάκια με αλυσίδες της Chanel. Τσάντες σε σχήμα καρδιάς από τον Saint Laurent. Ιβουάρ μποτίνια με λουλούδια του Gucci. Οι εκπληκτικές λευκές-μαύρες Dolce & Gabbana τσάντες που γράφουν πάνω “All I need is love and Wi-Fi”. Τα σουέτ σκαρπίνια της Bottega Veneta, τα λευκά «αθλητικά» με την πορτοκαλί γούνα του Givenchy. Τα κόκκινα δερμάτινα τσαντάκια Valentino, τα παγιετέ πουγκιά του Marc Jacobs, οι ψηλές μαύρες-λευκές μπότες του Moschino και το χρυσό κολλιέ με τα «κρεμασμένα κλειδιά» γύρω-γύρω κλέβουν τις εντυπώσεις. Καφέ μοκασίνια Tods με λευκές λεπτομέρειες, χρυσά παπούτσια Bally με μπαρέτα, μαύροι φάκελοι με πέρλες Roger Vivier, εκτυφλωτικές ασημένιες και χρυσές μπότες με παγιέτες Giuseppe Zanotti, μπορντώ μποτίνια με κρόσια by Jimmy Choo. Στον κόσμο των μπιζού υπάρχουν διαμάντια και σμαράγδια για μεγάλα βαλάντια αλλά και υπέροχα faux bijoux. Τα ογκώδη βραχιόλια με τις πέρλες της Chanel, τα δαχτυλίδια-χρυσόμυγες Gucci που φοριούνται μαζί σε όλα τα δάχτυλα, οι μπλε βινύλ κρίκοι του Armani και οι ασημένιοι του Michael Kors συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα ρούχα του χειμώνα.