Σε διάψευση του δημοσιεύματος των Times του Λονδίνου σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Ελλάδα, προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Όπως ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, «όχι μόνο δεν είπε ή υπονόησε κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως επισήμανε ότι »Η Ελλάδα σε αυτό το στάδιο κινείται προς την κατεύθυνση της χρήσης τόσο της διπλωματικής οδού, όσο και εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των διαφορών».

Παράλληλα, η κ. Κονιόρδου πρόσθεσε ότι «η χώρα επιφυλάσσεται του δικαιώματος που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο να κινηθεί νομικά για να διεκδικήσει την επιστροφή ενός εμβληματικού πολιτιστικού της αγαθού, το οποίο νόμιμα της ανήκει όπως είναι τα γλυπτά του Παρθενώνα, όποτε, όταν και εφόσον κάποια στιγμή στο μέλλον κάτι τέτοιο κριθεί σκόπιμο».

«Η παραποίηση των δηλώσεων της υπουργού Πολιτισμού ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα και η παρουσίαση του όλου θέματος με τρόπο που να δείχνει, παραπλανητικά, την επιλογή της δικαστικής οδού ως ειλημμένης απόφασης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.