ελληνική μουσική
Αγγελάκας – Παυλίδης στην Τεχνόπολη
Δύο εμβληματικές φιγούρες του εγχώριου ροκ γίγνεσθαι, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης, κάνουν αυτό το φθινόπωρο το όνειρο όλων μας πραγματικότητα. Βγαίνουν μαζί στην Τεχνόπολη, την Παρασκευή 15/09, στις 20.45.
Μάλαμας στους Βράχους
Επειτα από τρεις μήνες συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και στο Θέατρο Βράχων. Ωρα έναρξης 21.00.


θέατρο
Επιστροφή για τους «Επτά επί Θήβας»
Με τέσσερις παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος η τραγωδία του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας» επιστρέφει στη βάση της, στη Θεσσαλονίκη. Σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Ετεοκλή. Στις 21.00.

«Ειρήνη» σε περιοδεία
Η κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη» σε μουσική Νίκου Κυπουργού, σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και λιμπρέτο Δημοσθένη Παπαμάρκου, θα παιχθεί απόψε στο Αιγάλεω, στο θέατρο Αλέξης Μινωτής και την Πέμπτη στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας. Με τους Τζίμη Πανούση, Τάσση Χριστογιαννόπουλο κ.ά. Στις 21.00.
«Βάκχες» στην Αθήνα
Η παράσταση του Εκτορα Λυγίζου «Βάκχες» του Ευριπίδη στη μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά παρουσιάζεται αύριο Δευτέρα στο Ηρώδειο, στις 21.00. Παίζουν: Αργύρης Πανταζάρας, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Στέργιογλου κ.ά., στις 21.00.
«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Ηρώδειο
Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στην παράσταση που σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας παρουσιάζεται την Τρίτη, στις 21.00 στο Ηρώδειο. Μετάφραση Γιώργος Μπλάνας. Μουσική Σταμάτης Κραουνάκης. Με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα κ.ά.

«Μήδεια» στην Ηλιούπολη
Η Μαρία Ναυπλιώτου ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο στην τραγωδία του Ευριπίδη, στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Μαζί της ο Χάρης Φραγκούλης. Την Τετάρτη στην Ηλιούπολη, στο δημοτικό θέατρο Δημήτρης Κιντής. Στις 21.00.
«Αλκηστη» στην Ελευσίνα
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί την «Αλκηστη» του Ευριπίδη με το Εθνικό Θέατρο και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον ρόλο του Αδμηττου. Παίζουν: Γιάννης Φέρτης, Κίττυ Παϊταζόγλου κ.ά. Στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στις 21.00.
Η Ιωάννα Παππά στον Βιζυηνό
Η Ιωάννα Παππά ερμηνεύει τον μονόλογο του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον» στη σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, απόψε στο Χαλάνδρι, αύριο στου Παπάγου και την Τετάρτη στην Πετρούπολη. Στις 21.00.
«Αντιγόνη» στον Κορυδαλλό
Το ΘΕ.ΑΜ.Α. παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στον «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη» του Δήμου Κορυδαλλού. Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου – Ελιάνα Περηφάνου. Παίζουν: Ελη Δρίβα, Πάνος Ζουρνατζίδης, Μιχάλης Ταμπούκας κ.ά. Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος». Στις 20.30.
οπερα



Δύο γκαλά για την Κάλλας
Γκαλά όπερας στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον θάνατό της διοργανώνει στις 14/9 (στις 21.30) η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο. Τρεις υψίφωνοι με διεθνή σταδιοδρομία, η Τσέλια Κοστέα, η Μυρτώ Παπαθανασίου και η Χριστίνα Πουλίτση, ερμηνεύουν αποσπάσματα από όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι κ.ά. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης.
Στις 16/9, ανήμερα της 40ής επετείου του θανάτου της Κάλλας, γκαλά όπερας στη μνήμη της διοργανώνεται και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από κοινού με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum. Η σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα ερμηνεύει άριες από εμβληματικές όπερες του ιταλικού ρεπερτορίου. Την ΚΟΑ διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Στις 21.00.


παράσταση



Ο «Ερωτόκριτος» πάει Ηρώδειο
Το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» παρουσιάζεται για μία και μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο στις 15/9. Ο Δημήτρης Μαραμής υπογράφει τη μουσική, το λιμπρέτο και έχει την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης, ενώ η σκηνοθεσία, η χορογραφία και το σκηνικό είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Με τους Θοδωρή Βουτσικάκη (Ερωτόκριτος), Μαρίνα Σάττι (Αρετούσα) κ.ά. Στις 21.00.
κινηματογράφος



Επανεκδόσεις
Κλασικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου και πάλι στις αίθουσες. Στο Αστυ ο «Νεκρός» του Τζιμ Τζάρμους, στον Ζέφυρο η «Ατιμασμένη» του Βιτόριο Ντε Σίκα, στο Βοξ και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος το «Πέρασμα του χρόνου» του Βιμ Βέντερς και στην Αλκυονίδα το «Σύμφωνα με τον νόμο» του Λεβ Κουλέσοφ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ