Χρωματισμένη με αργεντίνικους ρυθμούς θα είναι η τελευταία Πανσέληνος του καλοκαιριού, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στον βράχο της Ακρόπολης. Μια χορευτική παράσταση που αναμένεται συναρπαστική, το «Tango Del Sur», είναι προγραμματισμένη για το Θέατρο Ηρώδου Αττικού. Αφιερωμένη στην αληθινή ιστορία του τανγκό, η παράσταση φέρει την υπογραφή της διεθνούς φήμης χορεύτριας και χορογράφου από την Αργεντινή, Nατάλια Χιλς.
Δίπλα στη Χιλς κορυφαίοι χορευτές της Compania «Τangueros del Sur» αναμένεται να αναβιώσουν με αυθεντικές ερμηνείες και δυναμισμό τη χορευτική εξέλιξη του τάνγκο. Βάση τους θα είναι το «Pomper el Piso», μια ιδέα της χορογράφου που έτσι επέλεξε να τιμήσει τον λαϊκό χορό που γεννήθηκε στο Νότο από τις μουσικές κουλτούρες και τις παραδόσεις των μεταναστών.
Τους χορευτές θα συνοδεύει η οκταμελής ορχήστρα «Εvocation live plus» υπό τη διεύθυνση του Αργεντίνου μαέστρου Πατρίτσιο Βιλαρέχο, ενώ η παράσταση θα υποκλίνεται σε όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες και συνθέτες της Χρυσής Εποχής του τάνγκο, από τον Κάρλος Γκαρδέλ μέχρι τον Χουάν Ντ’ Αριέντσο και από τον Ανιμπαλ Τρόιλο μέχρι τον επαναστατικό και ριζοσπαστικό Αστόρ Πιατσόλα ο οποίος είχε δώσει την τελευταία συναυλία του στο Ηρώδειο.
Επίσημος φορέας της παράστασης είναι το Acropolis Tango Festivals, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής.
Χρήσιμες πληροφορίες
Ώρα Έναρξης: 21.15, διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 60 ευρώ, Α Ζώνη 50 ευρώ, Β Ζώνη 38 ευρώ, Γ Ζώνη: 25 ευρώ, Άνω Διάζωμα: 17 ευρώ.
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr |11876