Το πρώτο διαφημιστικό τρέιλερ του «Stranger things» μάς προετοιμάζει για έναν δεύτερο κύκλο πολύ πιο τρομακτικό από τον πρώτο. Βία, αίμα και δεκάδες πτώματα και στο πρώτο σποτ για τον δεύτερο κύκλο του «Westworld».
Ακόμη πιο χορταστικό, σχεδόν πέντε λεπτά διαρκεί, το σποτάκι του όγδοου κύκλου των «Walking dead», με τους ήρωές μας να γίνονται όλο και πιο αιμοβόροι, να μετατρέπονται σε μηχανές θανάτου, να διατυμπανίζουν «ο κόσμος είναι δικός μας!» και να επιτίθενται με όπλα, μαχαίρια, με τα ίδια τους τα χέρια σε ζωντανούς και νεκρούς –γιατί εδώ αντίπαλοι είναι πάντα και τα πεινασμένα και επιθετικά ζόμπι.
Ξαντεριάσματα και θεαματικές εν ψυχρώ δολοφονίες υπόσχεται και το «Fear the walking dead» στο δεύτερο μισό του τρίτου κύκλου του, ενώ όπως επιβεβαιώθηκε προσφάτως από την παραγωγή, ο έβδομος κύκλος του «American Horror Story» θα έχει τίτλο «Cult» και θα μας δώσει μια άκρως τρομακτική και εφιαλτική εικόνα της Αμερικής του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο τρόμος πουλάει και από τηλεοράσεως. Τα διεθνή δίκτυα επενδύουν σε όλο και πιο βίαιες σειρές, η ωμότητα αλλά και το splatter αναδεικνύονται σε βασικά συστατικά της ψυχαγωγίας και η βραδινή χαλάρωση στο σπίτι, στον καναπέ μπροστά στη μικρή οθόνη, μετατρέπεται σε μια υπόθεση με πολλά και έντονα καρδιοχτύπια και ανατριχίλες.
Καλού-κακού, προτού αρχίσετε να παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά, επιβεβαιώστε πως έχετε κλειδώσει την εξώπορτα και δεν έχετε αφήσει ανοιχτό κανένα παράθυρο.

«Fear the walking dead»
Το οκτώ πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου παίχτηκαν από τις 4 Ιουνίου ως και τις 9 Ιουλίου. Στις 10 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η προβολή του δεύτερου μισού του τρίτου κύκλου, με οκτώ και πάλι ωριαία επεισόδια. Η σειρά του AMC που ξεκίνησε ως «spin-off» (παρακλάδι) των «Walking dead» συνεχίζει τη δική της, αυτόνομη και επιτυχημένη πορεία, ενώ όπως όλα δείχνουν κάποια στιγμή οι ήρωες των δύο σειρών θα συναντηθούν και θα συνεχίσουν πιθανώς μαζί τον αγώνα για την επιβίωση σε έναν πλανήτη Γη που έχει καταληφθεί από τους ανθρωποφάγους νεκρούς. Εχει ήδη εγκριθεί και τέταρτος κύκλος.

«The walking dead»
Το σίριαλ στο οποίο βασίστηκε το «Fear the walking dead» συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε με την πρεμιέρα του στις 31 Οκτωβρίου 2010. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί καθώς τον πρώτο κύκλο παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 5.240.000 τηλεθεατές, τον δεύτερο 6.900.000, τον τρίτο 10.400.000, τον τέταρτο 13.300.000, τον πέμπτο 14.400.000, τον έκτο 13.150.000 και τον έκτο 11.340.000.

Οι πρεμιέρες του πέμπτου και του έβδομου κύκλου συγκέντρωσαν τους περισσότερους θεατές, 17.300.000 η πρώτη, 17.030.000 η δεύτερη.

Αν και ο έβδομος κύκλος με τον κακό Νίγκαν και το θανατηφόρο ρόπαλό του δεν άρεσε όσο οι προηγούμενοι (κούρασε με την επιμονή του στην πιο αρρωστημένη βία, η οποία όμως δεν οδηγούσε κάπου, δεν βοηθούσε ώστε να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση), ο όγδοος κύκλος που θα δώσει πιθανώς και μια τελική λύση στη δικτατορία του Νίγκαν αναμένεται με ενδιαφέρον. Η πρεμιέρα του θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου, με την προβολή του εκατοστού επεισοδίου της σειράς.


«Stranger things»
Η μεγάλη επιτυχία της περασμένης περιόδου θα έχει και νέο κύκλο επεισοδίων, που θα ανέβει στην πλατφόρμα του Netflix στις 27 Οκτωβρίου (και τα εννέα ωριαία επεισόδια μαζί). Η παρέα των έξυπνων και ατρόμητων παιδιών που γνωρίσαμε στα πρώτα επεισόδια επιστρέφει (μαζί τους και η μαμά Γουινόνα Ράιντερ) για να συνεχίσει το ταξίδι της ενηλικίωσης σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο σκοτεινός, όλο και πιο βίαιος. Το σίριαλ των αδελφών Ντάφερ οφείλει την τεράστια επιτυχία του και στη νοσταλγική διάθεση με την οποία αντιμετώπισε τη δεκαετία του ’80, γεγονός που συγκίνησε τους τηλεθεατές που την έχουν ζήσει. Οπως φαίνεται όμως από το νέο διαφημιστικό βίντεο, στον δεύτερο κύκλο δεν θα πρωταγωνιστεί τόσο η νοσταλγία όσο ο τρόμος.

«Westworld»
Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του 1973 το σίριαλ του HBO παρουσίασε στον πρώτο κύκλο του διάφορες ιστορίες που διαδραματίζονταν σε ένα πάρκο αναψυχής με θέμα την Αγρια Δύση. Με επικεφαλής έναν «σκοτεινό» επιστήμονα τον οποίο ερμήνευε ο Αντονι Χόπκινς, το πάρκο αυτό έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό (όσοι σκοπεύουν να δουν τη σειρά από την αρχή, ας μη διαβάσουν παρακάτω): πολλοί από τους υπαλλήλους του ήταν ρομπότ, τα οποία όμως δεν μπορούσες να τα ξεχωρίσεις από τους ανθρώπους. Κάποια στιγμή τα ρομπότ επαναστατούν και η ανεμελιά γίνεται τρόμος. Αυτή τη βίαιη επανάσταση που ξεκίνησε στο τέλος του πρώτου κύκλου θα δούμε να συνεχίζεται και να κορυφώνεται στον δεύτερο κύκλο, με πολλές-πολλές εκπλήξεις και ανατροπές. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι ακριβείς ημερομηνίες προβολής των νέων επεισοδίων.

«American Horror Story»
Στον πρώτο κύκλο με τον τίτλο «Murder house» είδαμε τους ήρωες να συναντιούνται με τα φαντάσματα που έκρυβαν στις ντουλάπες των σπιτιών τους, με δραματικά αποτελέσματα. Ακολούθησαν τα: «Asylum», όπου η Εκκλησία αλλά και η επιστήμη έδειξαν τα πιο σκοτεινά πρόσωπά τους, «Coven», με θέμα τη μαγεία (και) στον σύγχρονο κόσμο, «Freak show», μια συγκλονιστική ματιά στον κόσμο των κοινωνικά απόκληρων, «Hotel», μια ελεγεία για τον έρωτα και τη φθαρτότητα των ανθρώπων, και «Roanoke», ένα αιματοβαμμένο παραμύθι για τον φόβο, τον πόνο και τη θυσία.

Ο νέος κύκλος της αριστουργηματικής (και πολύ τρομακτικής) σειράς του Ράιαν Μέρφι με τίτλο «Cult» θα παίζεται στο FX από τις 5 Σεπτεμβρίου. «Τιμώμενο» πρόσωπο ο Ντόναλντ Τραμπ, ή μάλλον οι ΗΠΑ ολόκληρες, μια χώρα που εξέλεξε για πρόεδρό της έναν άνθρωπο όπως ο Τραμπ. Περισσότερα δεν γνωρίζουμε, όμως οι δεκάδες εφιαλτικοί κλόουν που εμφανίζονται στο διαφημιστικό τρέιλερ δίνουν μια πρώτη γεύση και της σκοτεινής ατμόσφαιρας και της υψηλής εικαστικότητας που θα χαρακτηρίζουν και αυτόν τον κύκλο.

Η εξαιρετική Σάρα Πόλσον θα έχει άλλη μια φορά πρωταγωνιστικό ρόλο. Οπως ανακοινώθηκε, ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες περιλαμβάνεται και η Λένα Ντάναμ των «Girls».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ