θέατρο
«Πέτρες» στα νησιά…
Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου μοιράζονται τους ρόλους στο έργο της Μαρί Τζόουνς «Πέτρες στις τσέπες του» που περιοδεύει, μετά την αθηναϊκή επιτυχία του στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη. Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου. Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Βοηθός σκηνοθέτη: Σύρμω Κεκέ. Αύριο, Δευτέρα, στην Πάρο (Θέατρο Λευκών), την Τρίτη στην Τήνο (Θέατρο Λουτρά) και την Τετάρτη στην Ανδρο (Ανοιχτό Θέατρο Χώρας). Στις 21.00.

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»
Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στην παράσταση που σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας περιοδεύει. Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας. Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης. Με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Αθηνά Μαξίμου και Λένα Παπαληγούρα, σε όλους τους ρόλους. Μαζί τους ένας εννεαμελής γυναικείος χορός και ζωντανή μουσική. Απόψε στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, αύριο Δευτέρα στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», την Τρίτη στο Αρχαίο Θέατρο Αμφίπολης, την Τετάρτη στο Θερινό Αμφιθέατρο στην Ξάνθη, την Πέμπτη στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο στην Κομοτηνή, την Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και το Σάββατο στο Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών. Στις 21.30.

«Ζορμπάς» στην Πάτρα
Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί τον «Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη σε διασκευή Ρέππα – Παπαθανασίου, με τον Γρηγόρη Βαλτινό στον επώνυμο ρόλο. Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης. Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη. Κίνηση: Δημήτρης Παπάζογλου. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Ταμίλα Κουλίεβα, Νίκος Βερλέκης κ.ά. Αύριο και την Τρίτη στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, την Τετάρτη στο Θέατρο Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία, την Πέμπτη στο Σαϊνοπούλειο της Σπάρτης, την Παρασκευή στο Αρχαίο Θέατρο του Αργους και το Σάββατο στο Θέατρο Κάστρου της Καλαμάτας. Στις 21.30.
«Λυσιστράτη» σε περιοδεία
Η κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» συνεχίζει την περιοδεία της. Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία – απόδοση: Γιάννης Μπέζος. Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης. Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας. Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς. Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού. Χορογραφίες – κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου. Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας. Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Τσαλίκη και Γιάννης Μπέζος. Απόψε στο Δίον, αύριο στο Αμφιθέατρο Σίβηρης, την Τετάρτη στις Οινιάδες, την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας και το Σάββατο στη Χαλκίδα, στο Θέατρο «Ορέστης Μακρής». Στις 21.30.
«Για όνομα…» στην Κρήτη
Η γαλλική κωμωδία «Για όνομα…» συνεχίζει την περιοδεία της σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και Αντώνης Λουδάρος. Αυτή την εβδομάδα θα είναι στην Κρήτη: απόψε στο Ηράκλειο (Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»), αύριο στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου (Ηράκλειο), την Τρίτη στο Ρέθυμνο (Θέατρο «Ερωφίλη»), την Τετάρτη και την Πέμπτη στα Χανιά (Θέατρο Ανατολικής Τάφρου), την Παρασκευή στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας – Κύρβεια (Ιεράπετρα) και το Σάββατο στην πλαζ του ΕΟΤ (Αγιος Νικόλαος). Στις 21.15.
μουσική



Νότες στον Σαρωνικό
Τα Κύθηρα είναι ο τελευταίος σταθμός του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού. Στις 9/8 το Leonardi Ensemble θα παρουσιάσει έργα Μπαχ, Μότσαρτ, Μπραμς, Σούμαν, Μπετόβεν και Ντεμπισί.

Φεστιβάλ στην Αίγινα
Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου διοργανώνεται για 12η χρονιά το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Στις 11/8, στην αυλή του Ναού του Σωτήρος, θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με τίτλο «Τραγούδια της αγάπης» από τη σκοπιά μεγάλων συνθετών. Με τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα και τη Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο. Στις 12/8 και πάλι στην αυλή του Ναού του Σωτήρος θα παρουσιαστεί ένα δίπτυχο με τίτλο «Σούμπερτ – Μέντελσον». Ερμηνεύουν οι Δ. Δερβιτσιώτης (βιολί), Δ. Πάτρας (τσέλο), Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο) και Μαριλένα Λιακοπούλου (πιάνο).


έκθεση

Φιλοπούλου «Στο νερό»
«Στο Νερό» είναι ο τίτλος της νέας ατομικής έκθεσης της Μαρίας Φιλοπούλου που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο την Παρασκευή (11/8) στις 20.30 (κεντρική πλατεία Χώρας). Περιλαμβάνονται χαρακτηριστικά έργα από το υδάτινο σύμπαν της δημιουργού. Ως τις 24/8. Ωρες λειτουργίας: 11.00-13.00 και 19.00-01.00.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ