Δόθηκαν και οι θεατρικές επιχορηγήσεις, επιβεβαιώνοντας την τακτική «λίγα σε πολλούς».
nnn
Ξεκινώντας από τις 30.000 ευρώ και φθάνοντας ως τις 5.000 ευώ, 80 παραγωγές του ελεύθερου θεάτρου μοιράστηκαν 1.005.000 ευρώ, για συγκεκριμένες παραστάσεις.
nnn
Τα λεφτά στο θέατρο είναι πάντα χρήσιμα, και το θετικό της ιστορίας είναι ότι το υπουργείο Πολιτισμού επανέφερε έναν θεσμό που είχε εξαφανιστεί. Ωστόσο δεν επελέγη μια στρατηγική χάραξης μακροπρόθεσμων στόχων και θεατρικής πολιτικής.
nnn
Την ώρα που το ΥΠΠΟ στηρίζει (και καλά κάνει) τους νέους, έχει αφήσει στο έλεος το θεατρικό παρελθόν της χώρας.
nnn

Κώστας Γεωργουσόπουλος
και Γιώργος Μιχαλακόπουλος, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Ερευνας – Θεατρικού Μουσείου αντιστοίχως, βρίσκονται αντιμέτωποι με δέσμευση της προσωπικής τους περιουσίας ενώ καταδικάστηκαν και σε 20 μήνες φυλάκιση ο καθένας –με αναστολή.
nnn
Θυμίζω ότι μια πρώτη «λύση» που είχε προταθεί από την παρούσα κυβέρνηση αφορούσε τη μεταστέγαση του Μουσείου –λίγο κομμάτι-κομμάτι, αλλά όχι των χρεών του. Αυτά θα παρέμεναν στο προεδρείο του ΔΣ.
nnn
Το ζήτημα δεν είναι νομικό. Είναι ηθικό. Είναι ντροπή και μόνο το γεγονός ότι βγήκε μια τέτοια απόφαση και ότι το κράτος την επέτρεψε με την αδιάφορη στάση του.
nnn
Με ερώτησή του προς τη Λυδία Κονιόρδου, το Ποτάμι ζητεί απαντήσεις για τη «δυσχερή λειτουργία του Θεατρικού Μουσείου» και ζητεί από την υπουργό-ηθοποιό και σκηνοθέτρια να δεσμευθεί. Μακάρι…
nnn
Πάει, πέρασε κι αυτό…
nnn
Ο Τζίμης Πανούσης κατέβηκε στην Επίδαυρο, έπαιξε τον Τρυγαίο, έφερε την «Ειρήνη», γέμισε το αρχαίο θέατρο…
nnn
Αλλά και η επιτυχία γεννά γκρίνιες, και στην προκειμένη περίπτωση αφορά τους συντελεστές και κυρίως ανάμεσα στον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη και τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό αλλά και στον τελευταίο με τον πρωταγωνιστή.
nnn
Μόνο αγαστές δεν είναι οι σχέσεις τους. Εξού και η ξεχωριστή υπόκλιση του μουσικού, ο οποίος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δική του είναι η παράσταση, όπως δική του ήταν και η ιδέα της συνεργασίας με τον Τζίμη Πανούση.
nnn
Από τα πολύ επιτυχημένα του εφετινού Φεστιβάλ: το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στην Επίδαυρο, στον χώρο του Ξενία (φωτογραφία)…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ