Ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων Game of Thrones, Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν θα εμπλακεί στα σενάρια δύο εκ των τεσσάρων spinoff (πρότζεκτ με πρωταγωνιστές χαρακτήρες του κόσμου του Γουέστερος) της δημοφιλούς σειράς.

Ωστόσο, τα πρότζεκτ αυτά δεν θα τα δούμε σύντομα στη μικρή οθόνη.

Ο Μάρτιν είχε γράψει τον Μάιο σε ανάρτηση στο μπλογκ του ότι δουλεύει πάνω και στα τέσσερα σόου και ότι είχε συναντηθεί με τους σεναριογράφους των πρότζεκτ (πρόκειται για τους Μαξ Μπορενστάιν, Τζέιν Γκόλντμαν, Μπράιαν Χέλγκελαντ και Κάρλι Ράι).

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής προγραμματισμού του HBO Κέισι Μπλόις, ο Μάρτιν θα γράψει τελικά το σενάριο δύο εξ αυτών και θα συνεργαστεί με τους Γκόλντμαν και Ράι.

«Μίλησε με όλους τους σεναριογράφους και το αφήσαμε πάνω τους να αποφασίσουν εάν θέλουν να εμπλακεί ο Τζορτζ στη διαδικασία συγγραφής του σεναρίου. Οι δύο συνεργάζονται μαζί του και οι δύο όχι. Ήταν δική τους επιλογή» ανέφερε ο Μπλόις.

Και οι πέντε σειρές θα βασίζονται στον κόσμο που ήδη έχει δημιουργήσει ο Μάρτιν και στο χρονοδιάγραμμα που αυτός έχει παρουσιάσει (δηλαδή δεν θα δούμε εντελώς νέους ήρωες).

Ο Μπλόις ξεκαθάρισε, πάντως, ότι κανένα από αυτά τα πρότζεκτ δεν θα ξεκινήσει να προβάλλεται πριν περάσει ένας χρόνος από το φινάλε του Game of Thrones. Το HBO δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα προβληθεί η 8η και τελευταία σεζόν της σειράς -ορισμένοι εκτιμούν ότι μπορεί να τη δούμε ακόμα και το 2019.

«Όταν δούμε ότι έχουμε κάτι πάνω στο οποίο μπορούμε να δουλέψουμε, τότε θα ανησυχήσω για το πότε θα το γυρίσουμε και το πότε θα προβληθεί. Δεν πρόκειται να προβληθεί πριν -και υποθέτω για τουλάχιστον έναν χρόνο μετά- το φινάλε. Γιατί δεν θέλουμε τίποτα να αποσπάσει την προσοχή από αυτό» τόνισε ο Μπλόις.