Εμπνευσμένος από το πρώτο Walt Disney Studio που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1923, ο τίτλος D23 Expo σήμερα ισοδυναμεί με έναν παράδεισο για μικρούς και μεγάλους. Και αυτό επειδή είναι ο τίτλος του απόλυτου Disney Fan Event, καθώς για ένα τριήμερο οι θαυμαστές των κινηματογραφικών ηρώων εταιρειών όπως η Disney, η Marvel, η Lucasfilm και η Pixar παίζουν παιχνίδια, παρακολουθούν ομιλίες με τους πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες των αγαπημένων τους ταινιών, βιώνουν υπέροχες εκπλήξεις και μαθαίνουν φανταστικά νέα για το τι ακολουθεί τα επόμενα χρόνια.
Πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος των Walt Disney Studios Aλαν Χορν εγκαινίασε την εφετινή έκθεση λέγοντας ότι «οι fans είναι μέρος της οικογένειάς μας και θέλουμε και εμείς να τους προσφέρουμε κάτι σημαντικό». Οπως κάθε χρόνο, γίνονται δυο ξεχωριστές παρουσιάσεις: για ταινίες animation (κινουμένων σχεδίων) και για ταινίες live-action (με ζωντανούς ηθοποιούς).

Live action

– Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi (Star Wars: The Last Jedi)
: Ο σκηνοθέτης Ρίαν Τζόνσον και οι πρωταγωνιστές Μαρκ Χάμιλ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μποιέγκα, Γκουέντολιν Κρίστι καθώς και καινούργιοι στο σύμπαν του Πολέμου των Αστρων, η Λόρα Ντερν και ο Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, παρουσίασαν ένα βίντεο με σκηνές από το πώς γυρίστηκε η ταινία, στο οποίο σημαντικό ρόλο κρατούσε και η Κάρι Φίσερ. Στους κινηματογράφους στις 14 Δεκεμβρίου 2017.

Πτυχή στον χρόνο (A Wrinkle in Time): Η σκηνοθέτρια Aνα Ντουβερνέ μαζί με τους Oπρα Γουίνφρεϊ, Ρις Γουίδερσπουν, Mίντι Κάλινγκ και Κρις Πάιν, καθώς και με την πρωτοεμφανιζόμενη πρωταγωνίστρια Στορμ Ρέιντ, παρουσίασαν το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, η οποία βασίστηκε στο κλασικό βιβλίο της Μάντλεν Λενγκλ. Οι πρώτες εικόνες ταξίδεψαν το κοινό σε έναν κόσμο όπου διαφορετικές διαστάσεις και χωροχρόνοι συγκρούονται, το σκοτάδι παλεύει με το φως, αλλά η αγάπη μπορεί ακόμα να θριαμβεύσει. Στους κινηματογράφους στις 8 Μαρτίου 2018.
– Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει (Mary Poppins Returns): Η πιο αγαπητή νταντά στον κόσμο επανέρχεται, με την Eμιλι Μπλαντ στη νέα «μετενσάρκωσή» της και σκηνοθέτη τον Ρομπ Μάρσαλ. Οι δύο καλλιτέχνες μίλησαν στο κοινό για το βιβλία στα οποία βασίστηκε η ταινία αλλά και για τα νέα τραγούδια, τα οποία παρουσιάστηκαν ζωντανά από ορχήστρα σε μία από τις εκπλήξεις της έκθεσης. Στους κινηματογράφους στις 7 Δεκεμβρίου 2018.

– Ο βασιλιάς των λιονταριών (The Lion King): Ο σκηνοθέτης Jon Favreau, υπεύθυνος για το τρομερά επιτυχημένο Βιβλίο της Ζούγκλας το 2016, επιστρέφει με μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες της Disney (συνολικό box office περίπου 1 δισ. δολάρια). Ο νέος Βασιλιάς των λιονταριών επιστρατεύει τεχνολογία που έρχεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη για να «ζωντανέψει» τα πλάσματα της ιστορίας. Πρωταγωνιστεί ο Donald Glover ως Simba και φυσικά ο James Earl Jones ως Mufasa. Στους κινηματογράφους το 2018.
Εκδικητές: Αιώνιος Πόλεμος (Avengers: Infinity War): Για το φινάλε της παρουσίασης, ο Kέβιν Φέιτζ των Marvel Studios παρουσίασε το επετειακό λογότυπο των 10 ετών του στούντιο. Η αίθουσα σείστηκε, όχι μόνο λόγω της προβολής υλικού από τον Αιώνιο Πόλεμο, αλλά επειδή οι πρωταγωνιστές του κινηματογραφικού σύμπαν της Marvel (Εκδικητές, Φύλακες του Γαλαξία, Dr. Strange, Captain America) εμφανίστηκαν όλοι μαζί στη σκηνή. Ηταν εκεί ανάμεσα σε άλλους οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Χέμσγουορθ, Μαρκ Ράφαλο, Αντονι Μάκι, Πολ Μπέτανι, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Ντον Τσίντιλ.


Dumbo

Η τελευταία ταινία του Τιμ Μπάρτον είναι το
ριμέικ της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1941 με το ελεφαντάκι που έχουν αγαπήσει γενιές θεατών. Πρωταγωνιστές οι Κόλιν Φάρελ, Ντάνι Ντε Βίτο, Μάικλ Κίτον και η Εβα Γκριν. Ο Dumbo θα αποτελέσει άλλη μια τεχνολογικά πρωτοποριακή ψηφιακή δημιουργία.
Στο πρόγραμμα των live-action ταινιών της Disney που ετοιμάζονται για τα επόμενα χρόνια είναι η «Mulan», το «Jungle Cruise», ο «Aladdin» του Γκάι Ρίτσι καθώς και το «Nutcracker and the Four Realms», με πρωταγωνίστρια την Kίρα Νάιτλι στον ρόλο της Ζαχαρένιας Νεράιδας.

Κινούμενα σχέδια
Ενας θρύλος του κινουμένου σχεδίου, ο Τζον Λάσετερ, κινηματογραφιστές από τα Walt Disney και Pixar Animation Studios και οι ηθοποιοί που ζωντανεύουν τα κινούμενα σχέδια με τις φωνές τους αποκάλυψαν στο κοινό λεπτομέρειες για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων των επόμενων χρόνων.
Coco: Η ιστορία του μικρού Μιγκέλ, επίδοξου και ταλαντούχου μουσικού, και του Δάντη, του αφοσιωμένου σκύλου του. Οταν η οικογένεια του Μιγκέλ απαγορεύει τη μουσική, ο πιτσιρίκος ταξιδεύει μέχρι τη –χαρωπή και πολύχρωμη! –Χώρα των Νεκρών, για να ανακαλύψει την ιστορία της οικογένειάς του. Στους κινηματογράφους στις 14 Δεκεμβρίου 2017.

– Οlaf’s Frozen Adventure:
Ο χιονάνθρωπος Ολαφ από το «Ψυχρά κι Ανάποδα» (Frozen), επιστρέφει με μια μικρού μήκους ταινία η οποία θα προβάλλεται πριν από το Coco. Αυτό σηματοδοτεί και την επιστροφή του κόσμου της Αρεντέλα στις μεγάλες οθόνες, μια και το Ψυχρά κι Ανάποδα 2 θα βγει στους κινηματογράφους μέσα στο 2019.
Οι Απίθανοι 2 (Incredibles 2, 14 Ιουνίου 2018), Ralph Breaks The Internet: Wreck-It Ralph 2 (Χειμώνας 2018), Toy Story 4 (2019): Τα σίκουελ αγαπημένων ανά τον κόσμο ταινιών βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια παραγωγής. Η οικογένεια των «Απίθανων» θα αποκτήσει νέους συμμάχους και θα πολεμήσει έναν καινούργιο σούπερ κακό, αλλά και θα αντιμετωπίσει τα συνηθισμένα προβλήματα μιας οικογένειας. Ο Ραλφ και η Βανέλοπι «έδειξαν» στο κοινό μια απολαυστική σκηνή από την ταινία στην οποία μαζεύονται όλες οι πριγκίπισσες της Disney, ενώ στη δεύτερη αυτή ταινία αφήνουν πίσω τα παλιακά βιντεοπαιχνίδια, μπαίνουν μέσα στο Internet και πιάνουν φιλία με έναν… αλγόριθμο!

HeliosPlus