Είναι πολύ ευχάριστο να μαθαίνουμε ότι ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης αποτελεί μέλος της εφετινής κριτικής επιτροπής «Luigi De Laurentiis» Lion of the Future (Λέω του μέλλοντος) του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Βενετίας. Με πρόεδρο τον Γάλλο σκηνοθέτη Μπενουά Ζακό η κριτική επιτροπή θα απονείμει το βραβείο «Lion of The Future» σε μια από τις πρωτοεμφανιζόμενες ταινίες από όλα τα διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβάλ (Επίσημο Διαγωνιστικό και ανεξάρτητα και παράλληλα τμήματα). Το «Lion of the Future» ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 100.000 δολαρίων που μοιράζεται εξίσου ανάμεσα στον σκηνοθέτη και στον παραγωγό.
Ο Γιώργος Ζώης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδές εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών στο Eθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου και στο Universitat der Kunste στο Βερολίνο με υποτροφία του Ιδρύματος Γουλανδρή. Από την αρχή της καριέρας του ο Γ. Ζώης ανέπτυξε σταθερές σχέσεις με το φεστιβάλ Βενετίας. Ολες οι ταινίες του, δύο μικρού και μια μεγάλου μήκους έχουν κάνει πρεμιέρα στη Βενετία. Το «Casus Belli», ντεμπούτο του σκηνοθέτης παίχτηκε το 2010, οι «Τίτλοι Τέλους» απέσπασαν το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας μικρού μήκους από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου το 2012 και τέλος το «Interruption», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας το 2015.
Τα υπόλοιπα μέλη της εφετινής κριτικής επιτροπής του τμήματος «Lion of The Future»είναι ο συγγραφέας και συντάκτης του περιοδικού Sight and Sound, Τζεφ Αντριου, o παραγωγός Aλμπερτ Λι και η Ιταλίδα ηθοποιός Γκρέτα Σκαράνο. Εφέτος το φεστιβάλ Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 30 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου.