Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν, και μέσα στα τηλεοπτικά στούντιο, για την ψυχαγωγία του διεθνούς κοινού. Εν προκειμένω η υπερισχύς εν τη ενώσει. Τέσσερις υπερήρωες της Marvel, η Jessica Jones, ο Luke Cage, ο Daredevil και ο Iron Fist, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία από τις πιο φιλόδοξες νέες σειρές του Netlfix. Το σίριαλ «The defenders» θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Αυγούστου για να μας μεταφέρει σε έναν κόσμο σκοτεινό, όπου η μάχη του Καλού με το Κακό είναι υπόθεση καθημερινής ρουτίνας αλλά και που οι καλοί είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν.
Δίπλα στους πρωταγωνιστές, στους τέσσερις καλούς της ιστορίας μας, σε έναν ρόλο-έκπληξη, θα εμφανιστεί η Σιγκούρνι Γουίβερ. Η διάσημη ηθοποιός θα ερμηνεύσει την Αλεξάνδρα, την παράξενη γυναίκα που θα κάνει τη ζωή των υπερηρώων μας δύσκολη. «Δεν θα είμαι όμως αυτό που λένε η κακιά, θα είμαι η αντίπαλος» διευκρινίζει η ίδια. Θα είναι λοιπόν η αντίπαλος τεσσάρων ανθρώπων με υπεράνθρωπες δυνάμεις και δεξιότητες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια μάς συστήθηκαν μέσα από τέσσερις επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές και που τώρα για πρώτη φορά θα συνυπάρξουν στο ίδιο σίριαλ που θα λειτουργήσει ως επιστέγασμα και δραματουργική κορύφωση των επί μέρους αυτών παραγωγών.
Ας δούμε ποιοι είναι

Daredevil
â τον ερμηνεύει ο Τσάρλι Κοξ: Η ραδιενεργή ουσία που διέρρευσε από ένα διερχόμενο όχημα τυφλώνει τον νεαρό Ματ Μέρντοκ, αλλά την ίδια στιγμή οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις του σε υπερφυσικά επίπεδα. Οταν δολοφονείται ο πατέρας του, ο Ματ, που έχει γίνει δικηγόρος, μετατρέπεται σε Daredevil και φορώντας τη χαρακτηριστική στολή του (τρίχρωμη αρχικά, κατακόκκινη στη συνέχεια) ζητάει εκδίκηση και σταδιοδρομεί ως ακούραστος διώκτης του εγκλήματος. Ενας από τους πλέον δημοφιλείς και αρχετυπικούς υπερήρωες, ο τυφλός Daredevil αποτελεί δημιούργημα του Σταν Λι, ο οποίος θεωρείται από τους σημαντικότερους δημιουργούς της αμερικανικής βιομηχανίας κόμικς. Το 2003 τη στολή του φόρεσε στον κινηματογράφο ο Μπεν Αφλεκ για την ταινία «Daredevil».

Jessica Jones
â την ερμηνεύει η Κρίστεν Ρίτερ (των «Breaking bad» και «Don’t trust the b… in apartment 23»): Η Τζέσικα Τζόουνς πρωτοεμφανίστηκε στο κόμικ «Alias» το 2001 και αρχικά το επίθετό της ήταν Κάμπελ. Ενα τραγικό δυστύχημα την άφησε ορφανή. Ενώ πήγαινε με την οικογένειά της στην Ντίσνεϊλαντ συγκρούστηκαν με ένα στρατιωτικό φορτηγό που μετέφερε ραδιενεργά χημικά. Η Τζέσικα πέρασε πολλούς μήνες σε κώμα, έπειτα μεταφέρθηκε σε ορφανοτροφείο και στο τέλος υιοθετήθηκε από την οικογένεια Τζόουνς. Η ραδιενέργεια στην οποία είχε εκτεθεί της έδωσε υπερφυσικές δυνάμεις. Η συνάντησή της με τον Κιλγκρέιβ, έναν επικίνδυνο κακοποιό με τη δύναμη να ελέγχει τη σκέψη των άλλων, είναι μοιραία, καθώς εκείνος την κάνει υποχείριό του και την εμπλέκει στις σκοτεινές του υποθέσεις. Οταν εν τέλει καταφέρνει να διαφύγει από τον έλεγχό του, σταδιοδρομεί ως ιδιωτική ντετέκτιβ. Πάσχει από μετατραυματικό στρες.

Luke Cage
â τον ερμηνεύει ο Μάικ Κόλτερ: Δημιούργημα των Αρτσι Γκούντγουιν και Τζον Ρομίτα, έκανε την πρώτη εμφάνισή του το 1972. Αυτός απέκτησε τις υπερδυνάμεις του έπειτα από ένα πείραμα που έκαναν πάνω του όσο βρισκόταν στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Ο Cage διαθέτει μεγάλη μυϊκή δύναμη, τεράστια αντοχή, ενώ το σκληρό σαν ατσάλι δέρμα του είναι απίστευτα ανθεκτικό στους τραυματισμούς.

Iron Fist
â τον ερμηνεύει ο Φιν Τζόουνς: Ο Ρόι Τόμας και ο Γκιλ Κέιν δημιούργησαν τον Iron Fist το 1974. Σκοτώνοντας έναν δράκο, ο ήρωας απέκτησε τη δύναμη της Σιδηράς Γροθιάς, που του δίνει τη δυνατότητα να εστιάζει την υπεράνθρωπη ενέργειά του στο χέρι του. Κάθε φορά όμως που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του, αυτές εξασθενούν και απαιτείται έπειτα κάποιος χρόνος για να αποκαταστήσει το προηγούμενο επίπεδο ισχύος του.
Τι λοιπόν θα προκύψει από την ένωση των τεσσάρων υπερηρώων; Η παραγωγή έχει υποσχεθεί αριστοτεχνικά «χορογραφημένες» σκηνές μάχης, υψηλή αισθητική (χαρακτηριστικό όλων σχεδόν των σίριαλ των τελευταίων χρόνων που βασίστηκαν σε κόμικς) και άφθονο σασπένς. Οι προσδοκίες είναι υψηλές. Με μεγάλη περιέργεια και ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε αν η συνταγή θα δέσει. Πώς δηλαδή, τελικά, θα συμπορευτούν και θα αλληλεπιδράσουν αυτοί οι τόσο διαφορετικοί άνθρωποι, οι οποίοι όμως έχουν και ένα (εξαιρετικά σημαντικό) στοιχείο να τους ενώνει: είναι ήρωες που, όπως όλοι σχεδόν οι ήρωες, κάτω από την «ατσάλινη πανοπλία» των υπερδυνάμεών τους και της επιθυμίας τους να επιβάλουν το δίκαιο κρύβουν τη φοβισμένη καρδιά ενός απλού, καθημερινού ανθρώπου. Η σειρά θα αποτελείται από οκτώ ωριαία επεισόδια.

Η Σιγκούρνι Γουίβερ στη μικρή οθόνη

Η ηθοποιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1976, σε ηλικία 27 ετών, έναν χρόνο προτού κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο. Ερμήνευσε έναν μικρό ρόλο σε ένα επεισόδιο της σαπουνόπερας «Somerset».

Εκτοτε έκανε διάφορα guest περάσματα από σίριαλ και σόου, με τη μεγάλη οθόνη όμως να την κερδίζει. Από τις σημαντικότερες (αν όχι η σημαντικότερη μαζί με τη μίνι σειρά του 2012 «Political animals») δουλειές της στην τηλεόραση ήταν η τηλεταινία «Prayers for Booby» του Ράσελ Μαλκάχι που προβλήθηκε το 2009 από τη Lifetime Televison.

Η Γουίβερ ερμήνευσε τη Μέρι Γκρίφιθ, μια γυναίκα με συντηρητικές απόψεις και με μεγάλη πίστη στον Θεό που όταν μαθαίνει πως ο γιος της είναι ομοφυλόφιλος αρνείται να το αποδεχθεί και προσπαθεί να τον θεραπεύσει μεταξύ άλλων και με τη δύναμη της προσευχής. Τα αποτελέσματα είναι δραματικά.

Η ταινία βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία και έδωσε στη Γουίβερ την ευκαιρία για μια συγκλονιστική ερμηνεία που την έφερε υποψήφια για Εmmy, για Χρυσή Σφαίρα και για το Screen Actors Award.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ