Κάποιοι άνθρωποι γράφουν ιστορία με έναν τρόπο πολύ προσωπικό, ιδιαίτερο, σχεδόν σιωπηλό. Κάνοντας απλώς τη δουλειά τους. Κάνοντας καλά τη δουλειά τους.
nnn
Αυτός ήταν ο τρόπος του Λεωνίδα, του Λεωνίδα Λιακόπουλου (στη φωτογραφία), που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα. Του ανθρώπου που ταύτισε το όνομά του με την Επίδαυρο και το θέατρο. Η ταβέρνα του στο Λυγουριό, που ξεκίνησε ως καφενείο, πριν από έξι, περίπου, δεκαετίες και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής και της τέχνης, ήταν και παραμένει σημείο αναφοράς.
nnn
Παράσταση χωρίς «Λεωνίδα» δεν λέει.
nnn
Μια ταβέρνα-ζωντανό μουσείο, γεμάτη φωτογραφίες και αναμνηστικά από τις παραστάσεις, τα γεύματα και τα δείπνα των ηθοποιών και των συντελεστών. Μια ταβέρνα ποτισμένη από μνήμες…
nnn
Τέχνη ήταν και τέχνη παραμένει αυτό που προσφέρει η ταβέρνα. Οχι μόνο γιατί εδώ και χρόνια αποδείχτηκαν άξιοι συνεχιστές ο Νίκος και ο Γιώργος με τα παιδιά τους, οι γιοι και τα εγγόνια του Λεωνίδα, δηλαδή, με φάρο φωτεινό τη γυναίκα του, την κυρία Κάκια και τις συνταγές της. Αλλά γιατί η ποιότητα και το ήθος ήρθαν και συνταίριαξαν με την ουσία του τόπου.
nnn
Ο Λεωνίδας ήταν ίσως ο τελευταίος που είχε συναναστραφεί με όλο το ελληνικό θέατρο του 20ού αιώνα και είχε παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις, συνήθως, όπως και τώρα τα παιδιά του, στην πρόβα generale.
nnn
Μεγάλες μορφές, σημαντικές προσωπικότητες, εργάτες της τέχνης. Ενας κόσμος ολόκληρος. Kαλό ταξίδι…
nnn
Μπορεί εφέτος να μη συμμετείχε στους «Επτά επί Θήβας», έλαμψε όμως με την ερμηνεία του στο «Festen» που παίχθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, από το ΚΘΒΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού: ο Χρήστος Στυλιανού είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ηθοποιού που χρόνο με τον χρόνο θα ξεχωρίζει όλο και περισσότερο.
nnn
Αυτός ο ταλαντούχος, με την ευρωπαϊκή, καθαρή κοψιά, ηθοποιός ωστόσο δεν κατεβαίνει (ακόμη) στην Αθήνα. Παραμένει στο δυναμικό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας και του χρόνου θα παίξει στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι που θα ανεβάσει στη Θεσσαλονίκη ο Τάκης Τζαμαργιάς –τον Απρίλιο του 2018.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ