Η διεθνής εταιρία παραγωγής όπερας Garsington Opera Company θα πραγματοποιήσει την πρώτη της περιοδεία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017.
Οι Alvarez Young Singers θα χαρίσουν μια ξεχωριστή εκδοχή των «Γάμων του Φίγκαρο» (Le Nozze di Figaro) του Μότσαρτ σε ένα υπέροχο ανοιχτό (al fresco) θέατρο στο Γαστούρι της Κέρκυρας που κατασκευάστηκε ειδικά για το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας το μακρινό 1973. Το θέατρο επισκευάστηκε από το Corfu Music Days για να προσφερθεί ξανά στο κερκυραϊκό κοινό.
Η Γκάρσινκτον Όπερα, με τη λήξη της θερινής σεζόν στην Αγγλία, ταξιδεύει στην Κέρκυρα φέρνοντας μια νέα συντομότερη έκδοση του αριστουργήματος του Μότσαρτ που παιζόταν όλη την φετινή περίοδο με μεγάλη επιτυχία στην έδρα της στο Wormsley Park. Είναι προγραμματισμένες δύο παραστάσεις, η πρώτη με πανηγυρικό χαρακτήρα (gala) την Παρασκευή 21 Ιουλίου, η οποία θα περιλαμβάνει μεγάλο διάλειμμα με δείπνο όπως ακριβώς γίνεται στην Αγγλία. Για την περίσταση θα υπάρχει οργανωμένο πικνίκ στον κήπο του κτήματος δίπλα στο θέατρο. Η δεύτερη παράσταση για το κοινό, το Σάββατο 22 Ιουλίου, θα είναι συνεχής χωρίς διάλειμμα.
Με την αναστήλωση του θεάτρου στους Κοπάνους, το Corfu Music Days φιλοδοξεί να γίνει μόνιμος θεσμός πολιτισμού στην Κέρκυρα, προσφέροντας κάθε χρόνο εκλεκτές παραστάσεις και μοναδικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με διεθνείς εταιρείες παραγωγής και κλασικούς Έλληνες καλλιτέχνες.
Το θέατρο, με χωρητικότητα 250 θέσειων, μπορεί να φιλοξενήσει φεστιβάλ, παραστάσεις όπερας,συναυλίες, καθώς και θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό, ειδικό στην ακουστική αρχιτέκτονα Βίνσεντ Πιατσεντίνι, ως θέατρο γενικού σκοπού, με εξαιρετικές προδιαγραφές ακουστικής και θέασης και βρίσκεται στο κτήμα μιας ιστορικής αρχοντικής κατοικίας στο Γαστούρι μέσα σε ένα παραδεισένιο κήπο από κυπαρίσσια, ελιές και πικροδάφνες. Η μοναδική θέα εκτείνεται μέχρι πέρα από τη θάλασσα, με την πόλη της Κέρκυρας στο βάθος του ορίζοντα.
Ο σκηνοθέτης Μάικλ Σισκ έχει υπογράψει πολλές παραστάσεις όπερας στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν, μαζί με τους μαέστρους Τόμας Σκίπερς και Τζων Κοριλιάνο, η ψυχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας το 1973, για την πραγματοποίηση του οποίου πρωτοκατασκευάστηκε το θέατρο στους Κοπάνους.