«Εγώ, ο Απαισιότατος», «Εγώ, ο Απαισιότατος 2», «Minions»,«Μπάτε, σκύλοι, αλέστε», «Τραγούδα!». Αγγίζοντας εκατομμύρια θεατές σε όλον τον πλανήτη, οι ταινίες κινουμένων σχεδίων που φέρουν την σφραγίδα του στούντιο Illumination, έχουν αποδειχτεί εμπορικά και καλλιτεχνικά χρυσωρυχεία.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι η μαγεία που εκπέμπουν τα κινούμενα σχέδια αυτής της εταιρείας μπορεί να αναμετρηθεί με εκείνη της πολύ πιο δημοφιλούς PIXAR που με έργα όπως τα «Ψάχνοντας τον Νέμο», «Αυτοκίνητα», «Toy Story» και «Ψηλά στον ουρανό» (ανάμεσα σε πολλά άλλα) άλλαξε τον ρου της Ιστορίας του animation.

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου διανέμεται στην Ελλάδα η τελευταία δημιουργία της Illumination, που είναι η δεύτερη συνέχεια της πιο δημοφιλούς ταινίας του στούντιο, του «Εγώ, ο Απαισιότατος» («Despicable me»). Επιστροφή λοιπόν στον θηριώδη, καραφλό πρώην πράκτορα Γκρου, ο οποίος εκεί που σχεδίαζε να κλέψει το φεγγάρι και να γίνει επιτέλους ένας πρωτοκλασάτος «κακός», υιοθέτησε τρία μικρά κοριτσάκια, παντρεύτηκε την πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής Λούσι και έπιασε και εκείνος δουλειά στην Αντιτρομοκρατική…

«Στην πρώτη ταινία, το 2010, ο Γκρου ανακάλυψε τι θα πει να είσαι γονιός και πόσο υπέροχο είναι να αγαπάς άνευ όρων» είπε μιλώντας για την τρίτη ταινία ο ιθύνων νους και ιδρυτής του στούντιο Illumination Κρις Μελεντάντρι.

«Στη δεύτερη ταινία, το 2013, ανακαλύψαμε πώς συμπεριφέρεται ο Γκρου όταν ερωτεύεται για πρώτη φορά. Τώρα, βρίσκουμε τον Γκρου σε ένα κομβικό σημείο της ζωής του, να περνάει υπαρξιακή κρίση καθώς απολύεται, και όχι μόνο… Μαθαίνει πως έχει και έναν δίδυμο αδερφό που έχει όλα όσα εκείνος στερείται».

Πράγματι, στο «Εγώ, ο Απαισιότατος 3», τρίτη ταινία της σειράς, ο Γκρου θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, ένα εμμονικό πρώην παιδί θαύμα της δεκαετίας του 1980 που έχει πλέον «προαχθεί» σε παρανοϊκό κακοποιό. Δύσκολη δουλειά για τον Γκρου, ο οποίος μέσα σε όλα μαθαίνει ξαφνικά ότι έχει και δίδυμο αδερφό, τον Ντρου.

Ο,τι δεν είναι ο Γκρου, είναι ο Ντρου: όμορφος, πλούσιος, ξανθός, με πλούσια κόμη αλλά και «επαγγελματίας» κακοποιός!

Από την ταινία –της οποίας τη σκηνοθεσία υπογράφουν τρεις, ο Πιέρ Κοφέν που έχει σκηνοθετήσει τις προηγούμενες δύο, ο σχεδιαστής των χαρακτήρων Ερικ Γκουιγιόν και ο Κάιλ Μπάλντα –δεν θα λείπουν βεβαίως τα Minions, τα μικροσκοπικά, κίτρινα και άκρως σκανδαλιάρικα πλασματάκια με την ακαταλαβίστικη γλώσσα που αποτελούν τον έμπιστο στρατό του Γκρου –πολλές φορές προστατεύοντάς τον. Αυτό σημαίνει διπλή δουλειά για τον Στιβ Καρέλ που από την πρώτη ταινία έδωσε τη φωνή του στον Γκρου (στην ελληνική απόδοση διπλή δουλειά και για τον Γιάννη Ζουγανέλη).

Η Κρίστεν Γουίγκ μιλά ως Λούσι (στα ελληνικά η Κατερίνα Γκίργκις) και ο Τρέι Πάρκερ ως Μπαλτάζαρ Μπρατ (στα ελληνικά ο Λευτέρης Ελευθερίου). Στην ελληνική απόδοση, που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Ακίνδυνος Γκίκας (σε μετάφραση διαλόγων Ελένης Κουβοπούλου), ακούγονται επίσης οι ηθοποιοί Μυρτώ Ορφανάκου, Ελενα Γιαννέτσου, Νίκος Νίκας, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Θοδωρής Σμέρος, Λίλα Μουτσοπούλου, Ντίνος Πικροδημήτρης, Μαρία Αδάμου και ο ίδιος ο Ακίνδυνος Γκίκας.

Εν τω μεταξύ, όλα δείχνουν ότι την επιτυχία των «Miniοns» (που με 1,159 δισ. δολάρια εισπράξεις είναι η πιο επιτυχημένη ταινία της Illumination) θα ακολουθήσει μια δεύτερη κινηματογραφική ταινία, την οποία θα σκηνοθετήσει ο Κάιλ Μπάλντα. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες το 2020.
H ταινία «Εγώ, ο Απαισιότατος 3» θα προβάλλεται στην Ελλάδα από την Πέμπτη 31 Αυγούστου σε διανομή UIP.