Κινηματoγραφος



7o Open Air Film Festival
Συνεχίζονται οι προβολές του 7ου Open Air Film Festival που πραγματοποιείται σε μη κινηματογραφικούς χώρους. Το πρόγραμμα της εβδομάδας: Δευτέρα 26/6, «Ο Νότος» (1983) του Βιτόρ Ερίθε στο Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12) – Τετάρτη 28/6, «Επικίνδυνα χρόνια» (1983) του Πίτερ Γουίρ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22) – Παρασκευή 30/6, «Ερωτικό κτήνος» του Τζόναθαν Γκλέιζερ στο Αλσος Πετραλώνων.
Αλιμος τιμά Βαφέα
Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου ο σκηνοθέτης Βασίλης Βαφέας τιμάται από τον Δήμο Αλίμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μεγάλοι έλληνες δημιουργοί συναντούν το κοινό τους». Θα προβληθεί η ταινία του «Ρεπό». Στο cine Αλιμος (λεωφόρος Ποσειδώνος 43) παρουσία του σκηνοθέτη.


θεατρο



«Οι κόρες» των Bijoux
Ο Γιάννης Σκουρλέτης και η ομάδα bijoux de kant ανεβάζουν την παράσταση «Οι κόρες – Η νέα ποιητική της Αθήνας» στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύλληψη – σκηνοθεσία – σκηνογραφία – κοστούμια: Γιάννης Σκουρλέτης. Ποιητική ανθολόγηση: Χριστόφορος Λιοντάκης. Κείμενο: Γλυκερία Μπασδέκη. Παίζουν η Λένα Δροσάκη και η Αλκηστις Πουλοπούλου. Συμμετέχει 15μελής χορός. Φιλική συμμετοχή: Μαρία Κίτσου. Από τις 30 Ιουνίου ως τις 3 Ιουλίου (21.00).
«Πεντηκοστή» στη… ΔΕΗ
Η Αγγελική Γκιργκινούδη και η ομάδα ViceVersa προτείνουν την «Πεντηκοστή» του Ντέιβιντ Εντγκαρ στον Παλαιό Ατμοηλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο. Παίζουν έξι ηθοποιοί και συμμετέχουν 15 πρόσφυγες από 13 χώρες. Απόψε και στις 28-29 Ιουνίου (στις 21.00) και στις 30 Ιουνίου (στις 23.00).
Ο «Aύγουστος» του Βέλτσου
Ο «Αύγουστος» σε ποίηση του Γιώργου Βέλτσου παρουσιάζεται από τη Violet Louise για πέντε παραστάσεις στο Βios. Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου. Σύλληψη, σκηνική σύνθεση, μουσική, ηχητικός, οπτικός σχεδιασμός: Violet Louise. Στο Bios Main ως την Κυριακή 2 Ιουλίου. Ωρα έναρξης: 21.00.

μουσικη



Καβάκος στο ΚΠΙΣΝ
Εργα Γιάνατσεκ, Σούμπερτ, Ντεμπισί και Μπετόβεν για βιολί και πιάνο παρουσιάζουν ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος και ο σταθερός του συνεργάτης πιανίστας Ενρίκο Πάτσε στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σήμερα Κυριακή 25/6 στις 20.30. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης στο φουαγέ της ΕΛΣ.
παρασταση



«The Night Dances»
Η Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής φιλοξενεί μια παράσταση με δύο εμβληματικές καλλιτέχνιδες, την ηθοποιό Σαρλότ Ράμπλινγκ και τη μουσικό Σόνια Βίντερ-Αθερτον, σε μια performance που συνδυάζει την ποίηση της Σίλβια Πλαθ και τη δύναμη της μουσικής του Μπρίτεν, με τον τίτλο «The Night Dances». Σήμερα Κυριακή 25/6 στις 19.30, στο Summer Nostos Festival.
«ρειstart» σε συνεργείο
Στις 30 Ιουνίου τελειώνουν οι παραστάσεις περφόρμανς «ρειstart» της Μαριάννας Λύρα στο πρώην συνεργείο Peugeot, λεωφ. Συγγρού 114 (είσοδος από Φαλήρου 97-99). Είσοδος ελεύθερη.


συναυλια



Vintage στο Γκάζι
Το συγκρότημα Postmodern Jukbox δίνει δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την Τετάρτη 28/6 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και την Πέμπτη 29/6 στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη. Ωρα έναρξης: 21.30.

xoρος



When the dogs…
Πώς θα μας θυμούνται οι μελλοντικές γενιές; Αραγε δημιουργούμε κάτι που αξίζει να το θυμούνται; Πώς εξαφανίστηκε η έννοια του «για πάντα»; Είναι μερικές από τις ερωτήσεις που θέτει η παράσταση «When the dogs assailed their masters» της ομάδας Rootless Root που ιδρύθηκε από τη Λίντα Καπετανέα και τον Γιόζεφ Φρούτσεκ το 2006. Το έργο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στο Εθνικό Θέατρο-Rex/Σκηνή Κοτοπούλη, στις 27-29 Ιουνίου, στις 21.00.
Στο Μικρό Χρηματιστήριο
Ο Αντώνης Κουτρουμπής και η Ομάδα Πλεύσις παρουσιάζουν το σπονδυλωτό έργο «Στο στόμα του λύκου», με θέμα τα διλήμματα του σύγχρονου ανθρώπου. Ερμηνεία – χορογραφία: Ολγα Γερογιαννάκη, Αντώνης Κουτρουμπής. Στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών (Πεσμαζόγλου 1) ως τις 26 Ιουνίου (στις 21.00), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.


τραγουδι



Μεταπολεμικά τραγούδια
Η Χριστίνα Μαξούρη ερμηνεύει 20+1 μεταπολεμικά λαϊκά τραγούδια με μπαρόκ ορχήστρα στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου, στην οδό Φιλελλήνων. Συμμετέχει η Λένα Κιτσοπούλου. Από τις 27 ως τις 29 Ιουνίου, στις 21.00.
εκθεση
Λήγει την Παρασκευή 30 Ιουνίου η έκθεση με την οποία η Εθνική Τράπεζα τιμά 15 νέους καλλιτέχνες, τα έργα των οποίων αγόρασε στο πλαίσιο καλλιτεχνικού διαγωνισμού. Τα έργα εκτίθενται στην αίθουσα του παλαιού Χρηματιστηρίου, στην οδό Σοφοκλέους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ