Οσοι μεγαλώσαμε με την ασπρόμαυρη τηλεόραση των 70s, ξέρετε αυτήν χωρίς τηλεκοντρόλ, χωρίς επιλογές καναλιών –μόνο δύο –και φυσικά να ρίχνει την αυλαία της τα μεσάνυχτα, δεν μπορεί να μη θυμόμαστε και την αστυνομική αμερικανική σειρά «Κότζακ». Ισως όχι τόσο για την αρτιότητά της όσο για το γεγονός ότι πρωταγωνιστής ήταν οΤέλι Σαβάλας που υποδυόταν τον φαλακρό αστυνομικό τηςΝέας Υόρκης. ΟΘίο Κότζακ (Theo Kojak) παρουσιαζόταν σαν λάτρης τωνγλειφιτζουριών και αγαπούσε τη φράση «Who loves ya, baby?». Η ελληνική καταγωγή του Κότζακ, που στην πραγματικότητα ήταν και καταγωγή του Σαβάλας, ήταν εμφανέστατη στη σειρά, η οποία ήταν από τις πιο διάσημες τη δεκαετία του1970. Πατριωτάκι ο Αριστοτέλης Σαβάλας, ο οποίος γεννήθηκε το 1922 από λάκωνες μετανάστες γονείς και ήταν μάλιστα νονός της Τζένιφερ Ανιστον. Μεγάλη αυτή η Ομογένεια των ΗΠΑ.
Ο Σαβάλας έμεινε στις ΗΠΑ, έγινε φυσικά ηθοποιός, πραγματοποίησε τρεις γάμους και απέκτησε πέντε παιδιά. Νεότερη η Αριάνα Σαβάλας, κόρη της σκανδιναβής καλλονής Τζούλι Χόβλαντ. Τραγουδίστρια της τζαζ και ηθοποιός η Αριάνα Σαβάλας εμφανίζεται με τους Postmodern Jukebox στις 28 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και την επομένη, 29 Ιουνίου, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν το τρομερό παιδί της παγκόσμιας burlesque σκηνής με την αισθαντική φωνή, την κωμική φλέβα και την ανατρεπτική παρουσία,
Η Αριάνα Σαβάλας, σε μόνιμη βάση με το συγκρότημα Postmodern Jukebox ως resident singer, με ισχυρά ελληνικά και σκανδιναβικά γονίδια στις φλέβες της, χάραξε τον δικό της δρόμο στη showbiz, ενώνοντας κατ’ αρχάς δύο διαφορετικά στοιχεία: το σαγηνευτικό και το κωμικό. Κάπου όπως φαίνεται τα κατάφερε, τουλάχιστον για τους Αμερικανούς. Κατά καιρούς περιοδεύει και μόνη της, είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περσόνες στον κόσμο του σύγχρονου burlesque, ενώ συχνά τη συγκρίνουν με τη σεξοβόμβα ηθοποιό Μέι Γουέστ ή την αποκαλούν «η Μπέτι Μίντλερ της γενιάς της».
Γεννήθηκε στο Λος Αντζελες, σπούδασε θέατρο στην περίφημη RADA (Royal Academy of Dramatic Art) στο Λονδίνο, ενώ είναι μέλος του Playhouse West, θεατρικού οργανισμού που διευθύνει ο διάσημος ηθοποιός Τζεφ Γκόλντμπλουμ. Η αγάπη της για την τζαζ και το burlesque την κέρδισε οριστικά και το πρώτο της τζαζ ΕΡ, «Sophisticated Lady», έγινε πραγματικότητα το 2012. Με έδρα της το Λος Αντζελες εμφανίζεται εκτός από κλαμπ της πατρίδας της και σε αυτά εκτός των ΗΠΑ.
Κι αν τα φώτα πέφτουν πάνω στην Αριάνα Σαβάλας λόγω της καταγωγής, θα ήταν άδικο να μην ασχοληθούμε με τους Postmodern Jukebox Orchestra. Εχουν περισσότερες από 700 εκατ. προβολές στο YouTube, 2,7 εκατ. συνδρομητές, τεράστιες πωλήσεις και εκατοντάδες συναυλίες sold out παγκοσμίως.
Oλα ξεκίνησαν όταν ο συνθέτης και πιανίστας Scott Bradlee είχε μια ιδέα… Αυτή στηρίχθηκε στη μαγική φόρμουλα «παίρνεις τις Top 40 επιτυχίες του σήμερα και τις διασκευάζεις χρησιμοποιώντας τη μουσική του Μεσοπολέμου». Μια ιδιοφυής ιδέα, που είχε σαν αποτέλεσμα τους Postmodern Jukebox. Εβδομήντα και πλέον καλλιτέχνες, κάτω από την καθοδήγηση του ιδρυτή και ψυχής της ομάδας, τραγουδούν στους ρυθμούς της swing, της jazz, του fox-trot και της soul.
Ο ίδιος υπερήφανος για τις μοναδικές ικανότητες όλων των μελών της ομάδας του δηλώνει: «Πρόκειται για τον καλύτερο συνδυασμό διαφορετικών προσωπικοτήτων και διαφορετικών μουσικών, που μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πιστούς φίλους μας μια καταπληκτική, μια μοναδική εμπειρία. Μας επιτρέπει να τους μεταφέρουμε στο πιο εντυπωσιακό πάρτι, στο πιο αυθεντικό, στο πιο ενθουσιώδες πάρτι της δεκαετίας του ’30 ή του ’40. Μία συναυλία των Postmodern Jukebox είναι το μόνο μέρος που μπορείτε να ζήσετε όλα αυτά και πολλά άλλα, μέσα σε μια νύχτα».
Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το πιο ενθουσιώδες πάρτι των δεκαετιών και να χορέψει στους τρελούς ρυθμούς και στις μεγάλες διασκευασμένες επιτυχίες των Beyonce, Rihanna, Lady Gaga, Justin Timberlake, Katy Perry, Miley Cyrus, Justin Bieber, Britney Spears, Ariana Grande, Taylor Swift κ.ά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ