Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις «Μούσα του Χορού Ελλάδα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2013 και «Από το μάθημα στη σκηνή» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το 2015 οι σχολές χορού της Πωλίνας Γαλοπούλου παρουσιάζουν ένα νέο παραμυθένιο ταξίδι στον κόσμο του χορού.

Ο λόγος για την παράσταση «Το δικό μας παραμύθι» που φιλοξενεί το Θέατρο Ελληνικών Χορών Δόρα Στράτου το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 9:00μμ.

«Η θέση του θεάτρου αυτού, απέναντι από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η άρτια εναρμόνισή του με τον μαγικό περιβάλλοντα χώρο και η μυσταγωγία που προκαλούν πάντα οι νύχτες του καλοκαιριού μάς έδωσαν την έμπνευση για τη φετινή παράσταση, που αυτή έχει ως κεντρική ιδέα τη μαγεία που προκαλεί σε όλους η τέχνη του χορού και ενσαρκώνεται μέσα από την επιθυμία της βασικής πρωταγωνίστριας να μεταδώσει στον κόσμο τη μαγική λέξη και να τον παρακινήσει να χορέψει» σημειώνει η Πωλίνα Γαλοπούλου, η οποία έχει επιμεληθεί την σκηνοθεσία και την παραγωγή της παράστασης.

Σχεδόν 150 μαθήτριες από την σχολή χορού που διατηρεί στο Κολωνάκι θα κατακλύσουν με τις πιρουέτες τους τη σκηνή του θεάτρου Δόρα Στράτου. Οι ηλικίες των πρωταγωνιστριών ξεκινούν από τα τέσσερα έτη και φτάνουν έως τα 104, όπως μας διευκρινίζει χαριτολογώντας η κυρία Γαλοπούλου, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι στην παράσταση θα πάρουν μέρος… τρεις γενιές χορευτριών. Οι γιαγιάδες, οι κόρες τους και οι εγγονές τους θα ενώσουν τις χορευτικές δυνάμεις τους!

«Ολοι έχουν δικαίωμα στον χορό… Δεν υπάρχουν διακρίσεις ούτε προδιαγραφές για όσους και όσες επιθυμούν να χορέψουν. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία της σχολής μας, η οποία παραμένει ερασιτεχνική. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι οι μαθητές μου είναι πραγματικά αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν» επισημαίνει.

Info:

«Το δικό μας παραμύθι»
Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, 9.00μμ
Θέατρο Ελληνικών Χορών Δόρα Στράτου
Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Πωλίνα Γαλοπούλου

Προπώληση των εισιτηρίων:
– www.tickethour.com – Τηλ. Επικοινωνίας : 210 8938111
-Στο δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ (με επιβάρυνση 1€)