Ημερίδα «κινηματογραφικής πολιτικής» όπου θα παρουσιαστούν ιδέες από τους κ.κ. Κάμελ Μπαλκάνσκι και Μπόμπαν Γιέτβιτς, διευθυντές των Κέντρων Κινηματογράφου Βουλγαρίας και Σερβίας αντιστοίχως, θα πραγματοποιηθεί τηνΤετάρτη 28 Ιουνίου στις 12:00 στον κινηματογράφοΆστορ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη σειρά δράσεων που από τον περασμένο Φεβρουάριο οργανώνει ηΈνωση Σκηνοθετών –Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου σχετικά με τηνκινηματογραφική πολιτικήπου ακολουθείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στόχος είναι να αντληθούν πληροφορίες που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών, αλλά και τη σύγχρονη κινηματογραφική παιδεία.
Η πρώτη ημερίδα με καλεσμένη την πρώην Υπουργό Πολιτισμού της Ρουμανίας, κυρία Κορίνα Σουτέου συντελέστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Στην εκδήλωση της Τετάρτης 28 Ιουνίου όπου θα συμμετέχει και η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, κυρία Ηλέκτρα Βενάκη θα παρουσιαστούν τα κύρια σημείαλειτουργίας των τριών Κέντρων Κινηματογράφου (παραγωγή, διανομή, συμπαραγωγές), η συμμετοχή των τριών χωρών σε προγράμματα όπως το See Cinema Network και το Media, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα τους.
Θα ακολουθήσει συζήτηση ενώ όλες οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά, χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση.
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28, είσοδος από στοά Κοραή.