Εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν τα εγκαίνια της έκθεσης Ελαφρές Κατασκευές- Καινοτόμες εργασίες φοιτητών Αρχιτεκτονικής, που δημιούργησε το εργαστήριο Ελαφρών Κατασκευών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή αρχιτέκτονα, Ιάκωβο Α. Ρήγο, και παρουσιάζεται με τη συνεργασία της ΚΕΠΠΕΔΗΧ Κ.Α.Μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν ποικίλες κατηγορίες εκθεμάτων: Ελεύθερες συνθέσεις, καλύβες – πρωτόγονες ελαφρές κατασκευές, πλοία και κελύφη, φέροντες οργανισμοί, εξαρτήματα συνδεσμολογίας – κόμβοι και πειραματικές κατασκευές προηγμένων συστημάτων σε πραγματικό μέγεθος 1:1 όπως ,εφελκυόμενες μεμβράνες, γεωδαιτικοί θόλοι, συστήματα tensegrity.

Η έκθεση αποτελεί μία προσπάθεια παροχής κινήτρων, εμπειριών και ηθικής αμοιβής προς τους φοιτητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στο ευρύ κοινό. Η εκδήλωση επίσης αποσκοπεί στο άνοιγμα του Πανεπιστημίου προς την κοινωνία, στη συνειδητοποίηση της πολυπλοκότητας της αρχιτεκτονικής σκέψης και του αρχιτεκτονικού έργου, αλλά και στη διαπίστωση ότι η Αρχιτεκτονική υπεισέρχεται και διαχέεται σε όλους τους τομείς της ζωής.

Παράλληλη εκδήλωση – Workshop – Εκθέματα και κατασκευές σε κλίμακα 1:1


Από το Σάββατο 3 έως και την Τετάρτη 7 Ιουνίου θα διεξαχθεί workshop στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του ΚΑΜ :
Θα κατασκευαστούν, Γεωδαιτικός θόλος και στέγαστρο από εφελκυόμενη μεμβράνη. Η μελέτη και κατασκευή τους έγινε εξ ολοκλήρου στο εργαστήριό μας, με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας.
Επιμέλεια έκθεσης: Ελένη Τσιριγώτη – Αρχιτέκτων

Διάρκεια έκθεσης: 3 – 14 Ιουνίου 2017.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09:00 – 14:30 και 19:00 – 23:30.