«Το σώμα μου έγινε η αρχή ενός ταξιδιού». Με τον στίχο της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ ως μότο και στον συμβολικό τόπο του Κεραμεικού που ως τόπος βρίσκεται στα όρια, εντός και εκτός των τειχών της πόλης των Αθηνών, όπως και το σώμα για τον άνθρωπο, στα όρια Θανάτου (Νεκροταφείο) και Ζωής (Αγορά της πόλης) πραγματοποιείται το σούρουπο της Παρασκευής 26 Μαΐου στις 20.00, στην οδό Μελιδώνη, προβολή ταινίας και συζήτηση για το ανθρώπινο σώμα ως δημιουργία και ως βάση δημιουργίας.

Από τη δημιουργία της Πανδώρας από τον Ήφαιστο, στο έργο του Ησίοδου, και των Αδάμ και Εύας από τον Θεό, στη Γένεση της Παλαιάς Διαθήκης, ο πηλός και η κεραμική τέχνη αποτελούν μια κυρίαρχη παράσταση της υλικής δημιουργίας του ανθρώπινου σώματος.

Η συζήτηση θα διατρέξει σημαντικά ερωτήματα, όπως είναι η σχέση με το χρόνο (νιότη-γήρας), τον έρωτα, τον πόνο, την ασθένεια, τη θνητότητα, την εξορία, την τέχνη, την εργασία, σε μια απόπειρα ο θεωρητικός λόγος της ψυχανάλυσης και της φιλοσοφίας να φωτισθεί από τη μυθολογία και τη λογοτεχνία.

Κείμενα και παρουσίαση: Γιάννης Ντίνος, κλινικός ψυχολόγος, Ξανθή Χαραλάμπους, κλινικός ψυχολόγος

Συμμετέχουν: Βάλια Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Υφαντής

Υποστηρικτές: ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ mind the fact, το οποίο αποτελεί ένα καινοτόμο μοντέλο παραγωγής τέχνης και πολιτισμού, που φιλοδοξεί να στρέψει το βλέμμα μας στον Άλλο.

Είσοδος ελεύθερη, με δελτία εισόδου. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. +30 6981802544 ή ηλεκτρονικά στο: info@mindthefact.gr