Κάννες, αποστολή

Λέγεται Κόνι Νίκας, είναι ελληνικής καταγωγής Νεουρκέζος, κινείται στον υπόκοσμο και κάνει διαρκώς λάθη στην προσπάθειά του να στηρίξει τον «προβληματικό» αδελφό του. Ο Κόνι είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και κινητήρια δύναμη της ταινίας «Good time» των Αμερικανών Συριακής καταγωγής Μπένι και Τζος Σάφντι. Και τέλος, έχει την μορφή ενός σταρ που σε αυτήν την ταινία «τσαλακώνει» γενναία τον εαυτό του: τον ο Ρόμπερτ Πάτινσον ο οποίος έχοντας εδώ και καιρό ξεφύγει από την σκιά του γοητευτικού βρικόλακα των ταινιών «Λυκόφως», ακολουθεί αξιόλογη καριέρα στην υποκριτική.
Eξάλλου ήταν ο ίδιος ο Πάτινσον που επικοινώνησε με τους αδελφούς Σάφντι αμέσως μόλις είδε μια προηγούμενη ταινία τους, το «Heavens knows what» (Ο παράδεισος ξέρει). «Οποιο και αν είναι το επόμενο σχέδιό σας» τους είπε, «θέλω να συμμετέχω. Ακόμα κι αν αυτό θα σημάνει να κουβαλάω τους καφέδες.» Η αφοσίωση του Βρετανού ηθοποιού στην ταινία ήταν εκπληκτική, οι σκηνοθέτες είπαν ότι εργαζόταν 16 ώρες σε καθημερινή βάση για να μπει στο πετσί του ήρωα. Μάλιστα συγκρίνουν την ερμηνεία του με εκείνη του Αλ Πατσίνο στην «Σκυλίσια μέρα» και του Τόμι Λι Τζόουνς στο «Τραγούδι του εκτελεστή».
Το «Good time» είναι η πρώτη ταινία των αδλεφών Σάντι που συμμετέχει εντός διαγωνισμού στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ των Καννών (δύο προηγούμενες ταινίες τους οι «The pleasure of being robbed» και «Daddy Longlegs» είχαν παιχτεί στο 15ήμερο των Σκηνοθετών. Στην γεμάτη ένταση αλλά και χιούμορ ταινία, οι αδελφοί αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο κακόφημους και μη δρόμους της Νέας Υόρκης όπου το «Good time» γυρίστηκε, ως επί το πλείστον νύχτα. Τα δυο αδέλφια αγαπούν πολύ το σινεμά και αυτό φαίνεται στη δουλειά τους που συχνά φέρνει στο μυαλό την ορεξάτη κινηματογράφηση των αμερικανικών δρόμων από τον Τζον Κασαβέτις, την ώρα που το σενάριο έχει μια αύρα από το αριστούργημα «Ανθρωποι και ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το «Good Time» είναι χρηματοδοτημένο από την Hercules Film Fund που διευθύνεται από τον κ. Πάρι Κασιδόκωστα – Λάτση. Η Hercules Film Fund επικεντρώνεται στην χρηματοδότηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Οι επενδυτές που συμμετέχουν στις χρηματοδοτήσεις είναι θεσμικά κεφάλαια και family offices. Αλλες ταινίες που έχουν χρηματοδοτηθεί την Hercules Film Fund είναι οι «American made» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ που πρόκειται να βγει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2017 και το «Unicorn store» όπου πρωταγωνιστεί η Μπρι Λάρσον (βραβείο Οσκαρ Α γυναικείου ρόλου για το «Δωμάτιο»). Παραγωγός των ταινιών της ercules Film Fund είναι η Rhea Films LLC η οποία διευθύνεται από τον Ελληνα Τέρι Ντούγκας και τον Γάλλο Ζαν Λικ Ντε Φαντί.