Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του «Καρδιά μισή» από την Μικρή Άρκτο, συνεργάζεται με τις ερμηνεύτριες Ρίτα Αντωνοπούλου και Πολυξένη Καράκογλου (η οποία διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου) την Τετάρτη 24 Μαΐου στον Ιανό. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με αέρα καλοκαιρινό, με τραγούδια του συνθέτη καθώς και διασκευές γνωστών ελληνικών και ξένων τραγουδιών.
Πρόκειται για μία διαδρομή μέσα από τις συνθέσεις του Χρίστου Θεοδώρου πάνω σε στίχους του Μιχάλη Γελασάκη, αλλά και ποιημάτων του Ναπολέωντα Λαπαθιώτη, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Ζαχαρία Παπαντωνίου, του Μιλτιάδη Μαλακάση και άλλων Ελλήνων ποιητών.
Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με πρωτότυπες διασκευές όπως το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» του Απόστολου Καλδάρα και το «Θα κλείσω το παράθυρο» του Μάνου Λοΐζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου μέχρι ξένο ρεπερτόριο όπως το«I wanna dance with somebody» της Whitney Huston, το «Hymne a l΄amour» της Edith Piaf, τραγούδια των Beatles κ.ά.Όλες οι διασκευές είναι αναδημιουργίες των τραγουδιών του συνθέτη με μία φρέσκια διάθεση. Μαζί τους οι μουσικοί Γιώτης Παρασκευαΐδης (κιθάρες) και ο Αντώνης Αρβανίτης (κόντρα μπάσο).
Οσον αφορά στην δισκογραφική έκδοση «Καρδιά μισή» ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου παραμένει πιστός στο λυρικό στίγμα παράλληλα όμως καταφέρνει να εξελιχθεί ενορχηστρωτικά παρουσιάζοντας ουσιαστικά μια ενότητα τραγουδιών και όχι κάποια κομμάτια που μπορούν απλώς να χαρακτηριστούν καλά. Εσωτερικός και εξωστρεφής – εκεί που χρειάζεται και όπως χρειάζεται – καταφέρνει για μια ακόμη φορά να καταθέσει την ευαισθησία του για τη μουσική και το τραγούδι.

Τους στίχους υπογράφουν σε τέσσερα τραγούδια ο Μιχάλης Γελασάκης, με τον οποίο ο συνθέτης συνεργάστηκε και στον προηγούμενο δίσκο «Τετράδιο» αλλά και στα μιούζικαλ «Μυστικά» και «Τα μάγια της πεταλούδας» του F.G.Lorca και σε ένα ο Πάνος Σουρούνης. Στο δίσκο επίσης, μελοποιούνται τρία ποιήματα. Ένα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, ένα του Ζαχαρία Παπαντωνίου και ένα της Διαλεχτής Ζευγώλη-Γλέζου.

Τα τραγούδια αυτού του κύκλου, ο συνθέτης επέλεξε να τα ερμηνεύσουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Πολυξένη Καράκογλου, Μαρία Παπαγεωργίου, Έλενα Παπανικολάου, Χριστίνα Μαξούρη, Βικτωρία Ταγκούλη και η Nalyssa Green.
Πληροφορίες:
Τετάρτη 24 Μαΐου, ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24 Αθήνα
Ώρα έναρξης : 21.00, Τιμή εισιτηρίου: 10€, ελάχιστη κατανάλωση 6€
Η βραδιά θα μεταδίδεται ζωντανά από τo IANOS RADIO