Διπλό το σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο (φωτογραφία) την προσεχή σεζόν. Ο ηθοποιός, που έχει ήδη κάνει θέατρο για παιδιά, συνεργάζεται με τα Αθηναϊκά Θέατρα.
nnn
Στο θέατρο Αποθήκη θα ανεβάσει, από τον Οκτώβριο, το «7 anos» (= «Επτά χρόνια»), βασισμένο στο σενάριο της ομώνυμης ισπανικής ταινίας, με τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Ορφέα Αυγουστίδη, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη και Γιώργο Χριστοδούλου.
nnn
Ενδιαφέρον και επίκαιρο, το έργο φέρνει στη σκηνή νέους, επιτυχημένους επιχειρηματίες που βλέπουν τη δουλειά τους να καταστρέφεται όταν η Εφορία ανακαλύπτει τις κλοπές τους. Τα μεγάλα πρόστιμα που θα επιβληθούν είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσουν στο λουκέτο. Μόνη λύση να πάει ένας απ’ όλους τους φυλακή για «επτά χρόνια». Ποιος;
nnn
Τον Νοέμβριο αναμένεται η δεύτερη πρεμιέρα με την «Προδοσία» του Πίντερ, στο Μικρό Παλλάς (Δευτερότριτα). Παίζουν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Κατερίνα Παπαδάκη.
nnn
Ο Παπασπηλιόπουλος, που το καλοκαίρι θα είναι ο Αδμητος στην «Αλκηστη» του Εθνικού και τον Σεπτέμβριο Αμύντας στο κύκνειο άσμα του Σπύρου Ευαγγελάτου (Ηρώδειο), έχει ήδη κλείσει για τον χειμώνα. Για πέμπτη χρονιά με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και την καινούργια θεατρική παρέα του θεάτρου Αθηνών.
nnn
Η σεζόν 2017-2018 βρίσκει συνολικά έτοιμα τα Αθηναϊκά Θέατρα. Επαναλήψεις λόγω επιτυχίας στο Χορν («Αύγουστος»), στο Μικρό Παλλάς («Το ψέμα»), στο Λαμπέτη («Βάφ’ τα Μαύρα») αλλά και στο Εμπορικόν, όπου το «Ηταν όλοι τους παιδιά μου» θα παιχθεί ως τις γιορτές.
nnn
Μετά, στις αρχές του 2018, θα δοθεί η πρεμιέρα του «Skylight» του Ντέιβιντ Χέαρ, με τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Λουκία Μιχαλοπούλου, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και μετάφραση της Μιρέλλας Παπαοικονόμου.
nnn
Ακόμα: Η πολύ ενδιαφέρουσα «Στέλλα Βιολάντη» του Ξενόπουλου από τον Γιώργο Λύρα θα μετακομίσει στο θέατρο Χορν (Δευτερότριτα), ενώ στο θέατρο Αποθήκη (Δευτερότριτα, επίσης) θα παιχθεί «Το τάβλι» του Κεχαΐδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, με τους Σαμουήλ Ακινόλα και Στέφανο Μουαγκιέ.
nnn
Οσο για το Αλίκη, θα φιλοξενήσει τη «Ζωή του Γιώργου Ζαμπέτα» σε μια υπερπαραγωγή, με ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά, τραγούδια και, προς το παρόν, τους Βίκυ Σταυροπούλου, Τάσο Χαλκιά, Λευτέρη Ελευθερίου. Καλό… χειμώνα!!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ