Το Merlin’s Music Box παρουσιάζει τους Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες…των Θεμελίων και τους Grey River & The Smoky Mountain στο ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17 & Πατησίων) την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017.

Έχει περάσει σχεδόν ενάμισης χρόνος από εκείνη την βραδιά που κάποιοι από εμάς είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο ΙΛΙΟΝ plus για την πρώτη παρουσίαση του άλμπουμ «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη». Είχαν περάσει χρόνια από το τελευταίο live του Λάμπρου Παπαλέξη. Και όμως, μόλις ανέβηκε στην σκηνή, έχοντας στο πλευρό του τις Χτισμένες των… Θεμελίων, μία all stars μπάντα, όλα έδειξαν ολοκάθαρα πως βρισκόταν στο φυσικό του στοιχείο και πως είχε επιστρέψει με σκοπό όχι μόνο να παραμείνει αλλά και να αφήσει το στίγμα του σε μία ακόμα δεκαετία.

Κι όταν λέμε όλα, το εννοούμε: Από τις εικόνες που μας έφερναν στο μυαλό οι στίχοι του Παπαλέξη μέχρι το πάθος που έβγαζε σε κάθε κομμάτι. Από το δέσιμο της μπάντας (που ό,τι και να πει κανείς για το καθένα από τα μέλη της θα είναι λίγο) μέχρι τις απανωτές και ιδιαίτερα ευχάριστες εκπλήξεις που έκρυβε η λίστα με τους guests της βραδιάς. Από τις πρώτες νότες μέχρι το encore.

Από την συγκίνηση που ένιωθαν όσοι κουβαλούσαν μαζί τους τις αναμνήσεις τους από κάποια άλλα live του Λάμπρου Παπαλέξη στα ’90ς με την «Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων» ή ακόμα κι από τις αρχές των ’80ς, όταν έπαιζε με το πρώτο του γκρουπ τους θρυλικούς «Φάντης Μπαστούνι και οι Άσσοι», μέχρι τα δάκρυα που ξέφυγαν από μερικά μάτια και τα ποτάμια ιδρώτα όλων εκείνων που τα έδιναν όλα, πάνω αλλά και κάτω από την σκηνή….

Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Από τη μία ζωντανή εμφάνιση μέχρι την επόμενη, όλο και περισσότεροι ανακάλυπταν την δύναμη που έκρυβε το «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη». Για κάποιους από αυτούς ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο δίσκος της χρονιάς, ενώ υπήρχαν κι εκείνοι που μιλούσαν για ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που είχαν ακούσει ποτέ.

Ο Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες των… Θεμελίων είχαν ήδη μια «συλλογή» από διθυραμβικές κριτικές, αλλά ο κύκλος του «Δηλητήριου…» δεν είχε και δεν έχει κλείσει ακόμα.

Φεβρουάριος 2017. Το «Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη» επανακυκλοφορεί από την «Ikaros Records» σε Limited edition CD, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί αρχικά. Στις 28 Απριλίου κυκλοφορεί επίσημα, σε περιορισμένες κόπιες, το πρώτο από τα δύο βινύλια με τον ίδιο τίτλο, έχοντας χαραγμένο στα αυλάκια του κι ένα νέο ορχηστρικό κομμάτι που δεν υπάρχει στο CD.

Αν χρειάζονται λόγοι για ένα live, Ο Λάμπρος Παπαλέξης & Οι Χτισμένες των… Θεμελίων έχουν σίγουρα πολύ καλούς. Στις 28 Απριλίου, την ίδια μέρα που κυκλοφορεί το πρώτο τους βινύλιο, επιστρέφουν εκεί που άρχισαν όλα, στην σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus, για μια βραδιά αυθεντικού rock’n’roll, που με κάποιο μαγικό τρόπο μιλάει τη γλώσσα μας κι αγγίζει την ψυχή μας. Θα είμαστε σίγουρα εκεί.

Τις Χτισμένες…των Θεμελίων αποτελούν οι:
Σπύρος Δουλγερίδης – Τύμπανα, Φωνητικά
Νίκος Μενουδάκης – Hammond, Πλήκτρα
Λάμπρος Παπαλέξης – Φωνή,Φυσαρμόνικα, Ηλεκτρική & 12χορδη κιθάρα
Διονύσης Τελόπουλος – Ηλεκτρικές κιθάρες, Φωνητικά
Πάνος Τομαράς – Μπάσο
Κώστας Στεργίου – Πιάνο
Συμμετέχει στα Κρουστά και στα Φωνητικά ο Δημήτρης Γρηγοριάδης

http://www.facebook.com/Οι-Χτισμένες-των-Θεμελίων-214514298627734/
http://www.youtube.com/watch?v=3XEcaFOp6Lc&list=PLoKnKm-yQTjrDRcD-zd8Kmq9S9PxKvKAC

Στον χώρο της συναυλίας θα υπάρχει πάγκος της »Ikaros Records». Αν δεν έχετε ακόμα το »Δηλητήριο Ποτισμένο από Αγάπη», εκεί θα βρείτε τόσο το CD όσο και το πρώτο βινύλιο του Λάμπρου Παπαλέξη και των Χτισμένων των… Θεμελίων. Τα κέρδη από τις πωλήσεις αυτής της βραδιάς θα διατεθούν για την υποστήριξη δομών αλληλεγγύης προσφύγων.

GREY RIVER & THE SMOKY MOUNTAIN
Οι Grey River & The Smoky Mountain είναι μία τετραμελής Bluegrass/Folk μπάντα από την Αθήνα, η οποία δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2014. Επηρεασμένοι από τον αμερικανικό Νότο, την παραδοσιακή μουσική Ιρλανδίας και Σκωτίας, και από αγαπημένους καλλιτέχνες τους είδους όπως οι Brownbird, the Devil Μakes Τhree, Old Crow Medicine Show, Skipinnish και πολλοί άλλοι, η μουσική τους είναι βασισμένη σε προσωπικές εμπειρίες, σε καταστάσεις που βιώνουν οι ίδιοι και όχι μόνο, ενώ συχνά εκφράζονται μέσα από ιστορίες που δημιουργούν. Τον Μάρτιο του 2016, κυκλοφόρησε το «Something’s Wrong», το πρώτο τους EP με 4 κομμάτια, ενώ στα τέλη Μαΐου συμμετείχαν στο πρώτο session που οργάνωσε το Merlin’s Music Box στο … λημέρι του! Τώρα βρίσκονται στο studio και ετοιμάζουν τη νέα τους δουλειά την οποία περιμένουμε με ανυπομονησία.
Οι Grey River & The Smoky Mountain είναι οι:
Ρένα Παπαγεωργίου – φωνή, μαντολίνο,
Σαράντος Γκουμάκος – κιθάρα, φωνή,
Τάσος Γουσέτης – βιολί,
Θανάσης Γκιουλέας – κοντραμπάσο

MERLIN’S MUSIC BOX
Το Merlin’s Music Box ήταν, είναι και θα είναι ένα φανζίν που κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος τον Οκτώβριο του 1989 και έκλεισε τον έντυπο κύκλο του το 1995, έπειτα από 26 τεύχη. Ενεργοποιήθηκε εκ νέου την άνοιξη του 2014, αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του facebook και της ιστοσελίδας του (merlins.gr/), με σκοπό την παρουσίαση μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών από το χώρο της rock (και όχι μόνον), τη διοργάνωση εκδηλώσεων και, κυρίως, την τέρψη των φίλων του.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Mε Ηλεκτρικό
Σταθμός Βικτόρια
Mε Λεωφορείο
Από 3ης Σεπτεμβρίου τα Λεωφορεία 054, 605 στάση Αγγελοπούλου
Από Πατησιών τα Λεωφορεία 608, 622, Α8, Β8 στάση ΟΤΕ Πεδίου Άρεως
& 022, 224 στάση Πανελλήνιος
Με Τρόλεϊ
τα Τρόλεϊ: 3, 5, 11, 13, 14 στάση ΟΤΕ Πεδίου Άρεως & 2, 4 στάση Πανελλήνιος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
merlinsmusicbox@gmail.com
Τηλέφωνο: 6973936012