Σε ένα ταξίδι στους δρόμους της Μικράς Ασίας με τραγούδια της Πόλης, της Σμύρνης, της προσφυγιάς και της νοσταλγίας, της παράδοσης, της χαράς και του πόνου προσκαλεί το κοινό ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης το βράδυ της Πρωτομαγιάς με συνταξιδιώτες τον Γιώργο Νταλάρα, την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, τον Μπάμπη Τσέρτο και την Ασπασία Στρατηγού.
«Δεν είναι μια ακόμα συναυλία, είναι μια ξεχωριστή βραδιά σημαδεμένη από την ημερομηνία και τον τόπο, από το χρόνο και το χώρο, μια βραδιά τιμής, αγάπης, σεβασμού και μνήμης φορτωμένη με αναμνήσεις που σημάδεψαν αργότερα το δρόμο της μουσικής μου και της καθημερινής μου ζωής…» λέει ο Γιώργος Νταλάρας δίνοντας το στίγμα της μεγάλης ανοιχτής συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρας 1ης Μαΐου (21.00) στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.

Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν «ο Γιώργος Νταλάρας, που έχει γαλουχηθεί με την πνευματικότητα και τον συναισθηματισμό της αυθεντικής μικρασιατικής παράδοσης και δημιουργίας και έχει υποστηρίξει χρόνια πολλά με τη φωνή του τα τραγούδια αυτά, θα μας ταξιδέψει στη ζωή των τόπων και των ανθρώπων που κουβαλάνε αιώνες ιστορίας και δημιουργίας και που ήταν πηγή έμπνευσης για μεγάλους συνθέτες, όπως ο Απόστολος Καλδάρας. Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια από την Μικρά Ασία, που παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ».
Συνοδοιπόροι και αρωγοί σε αυτό το αφιέρωμα, ο Μπάμπης Τσέρτος που έχει ιδιαίτερα αγαπήσει και ζωντανέψει με το ταλέντο και την εμπειρία του αυτά τα ξεριζωμένα τραγούδια και η Ασπασία Στρατηγού, μια από τις καλύτερες νέες φωνές με έμπνευση και μεγάλο ταλέντο. Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, με ισχυρή παρουσία σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, θα ερμηνεύσει με το ιδιαίτερο χρώμα της αυτούς τους θησαυρούς της μουσικής μας παράδοσης, αλλά και σύγχρονα τραγούδια με υψηλής αισθητικής μουσικές ερμηνείες.
Στην συναυλία, που είναι αφιερωμένη στα 95 Χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, θα ακουστούν επίσης τραγούδια Ελλήνων συνθετών που αντέχουν στο χρόνο, εμπνευσμένα από το μύθο και την ιστορία της Μικράς Ασίας. «Μια κληρονομιά που γέννησε μια καινούργια κοινωνία του τραγουδιού με γνώμονα το σεβασμό στην μνήμη και παράλληλα την ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας στα σημερινά δεδομένα, τηρώντας τις αρχές και την ταυτότητά μας» αναφέρει ο κ. Ανδρέας Κατσιγιάννης, μουσικός διευθυντής της συναυλίας αναφέρει.