θέατρο



H «Evita» στον Πειραιά
Το μιούζικαλ των Tιμ Ράις και Αντριου Λόιντ «Εβίτα» ανεβαίνει στο Δημοτικό Θεάτρο Πειραιά. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας. Παίζουν: Νάντια Μπουλέ, Αιμιλιανός Σταματάκης, Μιχάλης Ψύρρας, Αλεξ Οικονόμου, Μαρία Δελετζέ, Ιαν Στρατής, Αρης Πλασκασοβίτης κ.ά. Τη μουσική της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά η Majestic Symphonic Orchestra. Παραστάσεις: Τετάρτη – Πέμπτη και Κυριακή στις 20.30, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00.

«Τρεις ψηλές γυναίκες»
Ως τις 7 Μαΐου παρατείνονται οι παραστάσεις του έργου του Εντουαρντ Αλμπι «Τρεις ψηλές γυναίκες» στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Σκηνοθεσία: Αρης Τρουπάκης. Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Νεφέλη Κουρή. Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή (20.00), Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (21.00).
«Χαρτοπόλεμος» στο Ιλίσια
Το έργο του Βαγγέλη Ρωμνιού «Χαρτοπόλεμος» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη με πέντε νέους ηθοποιούς: Γιωργής Τσουρής, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Ρωμνιός, Παύλος Πιέρρος, Φοίβος Ριμένας. Παραστάσεις: την Τρίτη (2/5) και κάθε Δευτέρα και Τρίτη ως τις 23 Μαΐου, στις 21.30.

«Πορνογραφία» στο Θησείον
Το έργο του Σάιμον Στίβενς «Πορνογραφία» ανεβαίνει από την ομάδα ΑΣΙΠΚΑ για εννέα παραστάσεις στο θέατρο Θησείον. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος. Παίζουν: Ειρήνη Δράκου, Δανάη Παπουτσή, Βασιλική Σουρρή. Συμμετέχει: Θοδωρής Τσάτσος. Κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 21.30.
μιουζικαλ



Ερωτόκριτος στο ΚΠΙΣΝ
Το μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή «Ερωτόκριτος» παρουσιάζεται από την Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μουσική διεύθυνση: Δ. Μαραμής. Σκηνοθεσία – χορογραφία: Κ. Ρήγος. Κοστούμια: Γ. Σεγρεδάκης. Με τους Θοδωρή Βουτσικάκη, Μαρίνα Σάττι, Γκοτιέ Βελισσάρη, Ιωάννα Φόρτη, Κωστή Μαυρογένη. Συμμετέχει δεκαμελές ενόργανο σύνολο και οκταμελές χορωδιακό σύνολο. Στις 5, 6, 7, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21/5 στις 20.30.


φεστιβαλ



Fast Forward από τη Στέγη
Το 4ο Fast Forward Festival (FFF) που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση εστιάζει στην έννοια της «οικίας», τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής, της πρόσκαιρης και της μόνιμης, της οικείας και της ανοίκειας. Επανακτώντας δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας καθώς επίσης και στην περιφέρεια της πόλης, οι διεθνείς και έλληνες καλλιτέχνες του 4ου FFF θα διερευνήσουν με κριτικό βλέμμα και ποικίλα μέσα τα τρέχοντα ζητήματα της κοινωνικής αβεβαιότητας και του ακούσιου νομαδισμού, της έλλειψης στέγης και της γειτονίας μέσα στη σφαίρα του κοινωνικού και του πολιτικού. Από 1 έως 15/5. Σύλληψη και καλλιτεχνική διεύθυνση: Κάτια Αρφαρά.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



METAσυναντήσεις
Οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς διοργανώνουν εκδηλώσεις σύγχρονου προβληματισμού (επιμέλεια: Ελένη Κεχαγιόγλου), στο Poems & Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι) κάθε δεύτερη Τετάρτη, στις 19.30. Πρόκειται για συζητήσεις με τους παρακάτω συγγραφείς με αφορμή ένα βιβλίο τους: Ιωάννα Τσιβάκου, «Ο ηγέτης ως ενσάρκωση του θεσμού» (συζητεί με τον Βασίλη Καπετανγιάννη, στις 3/5), Δημήτρη Α. Σωτηρόπουλο «Η ελληνική κοινωνία πολιτών και η οικονομική κρίση» (συζητεί με την Εφη Γαζή, στις 17/5), Νικόλα Σεβαστάκη «Φαντάσματα του καιρού μας» (συζητεί με τη Μαρία Κατσουνάκη, στις 31/5), Αγγέλα Καστρινάκη «Και βέβαια αλλάζει! Αφήγημα για τη Μεταπολίτευση» (συζητεί με την Ελένη Κεχαγιόγλου, στις 14/6).


κινηματογράφος



Σινεμά Εν Λευκώ
Ως την Τετάρτη 3 Μαΐου θα διεξαχθεί το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού Εν Λευκώ 87,7. Οι δύο αίθουσες που φιλοξενούν τις ταινίες είναι οι Ιντεάλ και Δαναός ενώ προβολές θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης όπως το θέατρο του Λυκαβηττού. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα http://elff.gr/.
Ισραήλ στην Ταινιοθήκη
Από την Πέμπτη 4 ως την Κυριακή 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος οι προβολές του πέμπτου φεστιβάλ ισραηλινού κινηματογράφου που φιλοδοξεί να παρουσιάσει την ποικιλομορφία του σύγχρονου ισραηλινού κινηματογράφου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και μια νέα γενιά αραβόφωνων κινηματογραφιστών που τα τελευταία χρόνια έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ