Βασίλης Βασιλικός, Κώστας Γαβράς, Δήμητρα Γαλάνη, Μάνος Ελευθερίου, Δέσποινα Ζηλφίδου, Κώστας Θωμαΐδης, Λουκάς Καρυτινός, Γιάννης Κότσιρας, Φώντας Λάδης, Πέτρος Μάρκαρης, Νότης Μαυρουδής, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Μωραΐτης, Γιώργος Νταλάρας, Πέτρος Πανδής, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Σμυρναίος, Ελένη Τορόση, Μάκης Τρικούκης, Διονύσης Τσακνής, Μαρία Φαραντούρη, Τηλέμαχος Χυτήρης.
Τα πρόσωπα είναι γνωστά από μόνα τους, όμως αλλά αυτό που τους συνδέει στο τελευταίο βιβλίο του δημοσιογράφου Φώτη Απέργη «Αν θυμηθείς τα’ όνειρό μας» είναι ο Μίκης Θεοδωράκης. Η ιδέα της τελευταίας μέχρι σήμερα αυτής έκδοσης για τον μουσικοσυνθέτη, παραγωγή των εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή», είναι «να αποθησαυριστούν άγνωστες στιγμές που έχουν σφραγίσει τις ζωές πολλών ανθρώπων, τους οποίους ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης έχει γοητεύσει και συνεχίζει να γοητεύει με το έργο του.»
Στο ίδιο βιβλίο θα υπάρχουν κείμενα των Φοίβου Δεληβοριά, Διονύση Καρατζά και Διονύση Σαββόπουλο, τα οποία συνέγραψαν οι ίδιοι.
Πρόκειται για στιγμές που «έχουν κρατήσει σαν φυλαχτό προσωπικότητες της λογοτεχνίας, της μουσικής και του κινηματογράφου και που για πρώτη φορά τις αφηγούνται στον δημοσιογράφο Απέργη» όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Την Δευτέρα 8 Μαίου, τα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» παρουσιάζουν αυτή τη νέα έκδοση στην αίθουσα εκδηλώσεων τους (Δημητρίου Παναγέα Παλλήνη Αττικής, τηλ. 210 8176700). Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν όλοι όσοι κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους για τον Μίκη Θεοδωράκη και ο ίδιος ο συνθέτης. Στον ίδιο χώρο θα εγκαινιαστεί επίσης μια έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων από τη ζωή και το έργο του Θεοδωράκη η οποία θα διαρκέσει ως τις 14 Μαΐου. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με τραγούδια του Μίκη που θα ερμηνεύσει η Παιδική και Εφηβική Χορωδία της «Ελληνογερμανικής Αγωγής», υπό τη διεύθυνση της Χρύσας Αποστολάτου.
Η Ελληνογερμανική Αγωγή πληροφορεί για την έκδοση:

Διαβάζοντας τις αναμνήσεις τους να ξεδιπλώνονται στο «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μας», θα πληροφορηθείτε:
Οτι ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ηλικία 19 ετών έπιασε την πρώτη του δουλειά ως κιθαρωδός σε μπαρ στη Μύκονο, χάρη στον Μίκη Θεοδωράκη.
Οτι ένα χαρτάκι από μαστίχα άλλαξε τη ζωή της 21χρονης Μαρίας Φαραντούρη.
Οτι η χορωδία του περίφημου αμερικάνικου μιούζικαλ «Ηair» τραγούδησε την «Κατάσταση Πολιορκίας» σ’ ένα λονδρέζικο θέατρο, ενώ ο Θεοδωράκης παρακολουθούσε τη συναυλία από ένα ραδιοφωνάκι, εξόριστος με την οικογένειά του στη Ζάτουνα.
Οτι ένα καλοκαιρινό μεσημέρι του 1971 στη Ρώμη ο Μίκης δήλωσε πως δήθεν εκείνος έχει γράψει το «Ποτέ την Κυριακή», και ο Μάνος Χατζιδάκις πως ήταν τάχα δική του η μελωδία του «Ζορμπά».
Οτι το ποδόσφαιρο βοήθησε τον Μίκη να μάθει σε Ιταλούς μουσικούς τον ρυθμό τού «Το Γελαστό Παιδί».
Πού υπογράφηκε το πιο παράξενο συμβόλαιο μεταξύ του συνθέτη και του Κώστα Γαβρά για τη μουσική του «Ζ».
Ποια ιστορική συναυλία της μεταπολίτευσης κόντεψε να διαλυθεί, γιατί οι θεατές είχαν έρθει, μα η μισή ορχήστρα βρισκόταν ακόμα στον δρόμο.
Ποια απρόσμενη χάρη ζήτησε η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας από τον Θεοδωράκη, μετά από μια συναυλία του στο Μπιλμπάο