Ο γνωστός θερινός κινηματογράφος των Πετραλώνων «Ζέφυρος» που στέκεται αγέρωχος από το 1932 στο νούμερο 36 της οδού Τρώων, (στα σύνορα του Θησείου με τα Άνω Πετράλωνα) ανοίγει και πάλι και υπόσχεται ποιοτικές κινηματογραφικές βραδιές με ανεξάρτητο σινεμά, από την Πέμπτη 27 Απριλίου.

Η εταιρία διανομής NEW STAR που υπερασπίζεται και αγωνίζεται για ένα διαφορετικό σινεμά, επιμελείται το θερινό πρόγραμμα του Ζέφυρου με τη λογική η διανομή να είναι στην υπηρεσία των δημιουργών, η αίθουσα στην υπηρεσία των ταινιών, οι σινεφίλ θεταές να μένουν ικανοποιημένοι από τις επιλογές των ταινιών – επανεκδόσεων.

Όσο για τον Ζέφυρο, «φέρει» μακρά ιστορία. Ήταν γνωστός από την προπολεμική περίοδο, ως χώρος παρουσίασης θεάτρου σκιών και βαριετέ, ενώ κατά τις επόμενες δεκαετίες άρχισε να εξελίσσεται σε αίθουσα προβολής κινηματογραφικών ταινιών. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 αναπόφευκτα επηρεάστηκε από τη γενικότερη παρακμή που περνούσε εκείνη την περίοδο το εμπορικό ελληνικό σινεμά και διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του, αλλά από το 1988 άνοιξε πάλι προβάλλοντας κλασικές-σινεφίλ ταινίες.

Ο Ζέφυρος με επιλεγμένες ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, κλασικές και σύγχρονες, με τις υπογραφές των σημαντικότερων δημιουργών έγινε το αγαπημένο στέκι των σινεφίλ της Αθήνας όπου ανακάλυψαν ένα σινεμά αποκαλυπτικό, πρωτότυπο, απαιτητικό, ανήσυχο, αυθεντικό.

Στο μεταξύ, δεκάδες νέα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας άνοιξαν τα τελευταία χρόνια γύρω από τον Ζέφυρο και στην ευρύτερη περιοχή και οι σύγχρονοι Αθηναίοι ανακαλύπτουν μια γνήσια παραδοσιακή γειτονιά, από τις τελευταίες που έχουν απομείνει στην Αθήνα.

Από τις 27/4 έως τις 3/5 στο θερινό κινηματογράφο ΖΕΦΥΡΟ θα προβληθούν:

  • «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΝΟΣ» του Χάουαρντ Χοκς, το σπάνιο αριστούργημα με το μυθικό ζευγάρι Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ – Λωρήν Μπακώλ (βασισμένο στο ομώνυμο θρυλικό έργο του μεγάλου Ρέυμοντ Τσάντλερ) από Πέμπτη έως Κυριακή στις 20.30 και 22.30.

  • «ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ»: Η κλασική χολιγουντιανή κωμωδία του θρυλικού σκηνοθέτη Χάουαρντ Χοκς με τους Κάρι Γκραντ, Ροζαλιντ Ράσελ. Στον έρωτα, στον πόλεμο και στη… δημοσιογραφία, όλα επιτρέπονται! Ένας ερωτευμένος εκδότης μια πανέξυπνη δημοσιογράφος και το «λαβράκι» που περίμεναν! Βασισμένο στο διάσημο θεατρικό «The Front Page» των Ben Hecht-Charles MacArthur. Ψηφίστηκε μια από τις καλύτερες ταινίες & τις 50 καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών! Από Δευτέρα έως Τετάρτη στις 20.30 και 22.30



ΖΕΦΥΡΟΣ

Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα – Θησείο
Tηλ. επικοινωνίας: 2103462677
Εισ.: €7.00, φοιτ./ άνω των 65/Εκπαιδευτικοί /άνεργοι €6.00
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ €5.00