Οι «Three Jazz Masters», τρεις πραγματικοί θρύλοι της μουσικής τζαζ, εμφανίζονται από την προσεχή Παρασκευή ως και τη Δευτέρα 1η Μαΐου στο Half Note, ολοκληρώνοντας με τονκαλύτερο τρόπο το διεθνές πρόγραμμά του για την τρέχουσα σεζόν. Ως γνωστόν, το «We Three» είναι ένα τρίο γιγάντων της σύγχρονηςτζαζ. Τα μέλη του έχουν τεράστια πείρακαι ιστορία και καθένα τους θεωρείται πρώτο μεταξύ ίσων. Γι’ αυτό και ο εκάστοτε αρχηγός (leader)του γκρουπ κρίνεται ανάλογα με τη σύνθεση και τη στιγμή.
Ο σαξοφωνίστας (και φλαουτίστας)Ντέιβ Λίμπμαν έχει κλείσει σχεδόν πέντε δεκαετίες στη σκηνή τηςτζαζ και στο ανώτερο δυνατό επίπεδό της. Προέρχεται από τη «σχολή» τουΤζον Κολτρέιν και έχει παίξει πολύ με τον ντράμερ του, τονΕλβιν Τζόουνς, όσο και με τοντρομπετίστα Μάιλς Ντέιβις. Εχει περιοδεύσει σε όλον τον κόσμο με τον Τσικ Κορία, τονΤζον Μακ Λάφλιν και πάρα πολλούς άλλους. Ως σαξοφωνίστας έχει λαμπρή καριέρα –με ιδιαίτερη σημασία και αξία τόσο στο ερμηνευτικό όσο και στο εκπαιδευτικό πεδίο. Εχει αποσπάσει πολλά βραβεία αλλά και υποψηφιότητες γιαGrammy. Δισκογραφικά η καριέρα του περιλαμβάνει περισσότερους από 75 προσωπικούς δίσκους και μερικές εκατοντάδες ηχογραφήσεις σε δίσκους άλλων ή με άλλους!
Ο μπασίσταςΣτιβ Σουάλοου είναι μια σχολή από μόνος του.Βρέθηκε από νωρίς στις επάλξεις μιας νέαςτζαζ. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 η τζαζ ήταν διαφορετική από τηfree αλλά καλλιτεχνικά εξίσου ρηξικέλευθη. Το απλό αλλά καθαρά βιρτουόζικο παίξιμο του Σουάλοου στο μπάσο τον έχει κάνει κυριολεκτικά περιζήτητο στη σκηνή τηςτζαζ. Εχει μόνιμη διαχρονική σχέση με τημεγάληΚάρλα Μπλέι, δούλεψε πολύ με τονAρτ Φάρμερ και τονΓκάρι Μπάρτον, τονΤζ. Σκόφιλντ, τονEρικ Ντόλφι, τονΚορίαή τονΣταν Γκετζ – όμως τονΣουάλοου τον συναντάμε παντού όπου η αληθινήκαι μεγάλητζαζείναι παρούσα.
Το ίδιο περιζήτητος είναι και ο κορυφαίος ντράμερAνταμ Νούσμπαουμ, τον οποίο συναντάμε κυριολεκτικά να «διαπερνά» τις γενιές και να έχει δισκογραφία που να εκτείνεται σε μερικές εκατοντάδες και ατέλειωτες συνεργασίες ανάμεσα στις οποίες με τονΣόνι Ρόλινς ή τονΤζέιμς Μούντι ή τον Μάικλ Μπρέκερ!Επίσης, το εκπαιδευτικό του έργο θεωρείται υψηλής κλάσης.
Οι τρεις αυτοί συνθέτες, αυτοσχεδιαστές και φίλοι, πρωτοβρέθηκαν ως σύνολοτο 2006 διαπιστώνοντας την εξαιρετική χημεία μεταξύ τους και προέκυψε το ομώνυμο άλμπουμ «WeThree – ThreeforAll» (και αργότερα το «We3 – Live»), κάτι που τους έκανε να διατηρήσουν το σχήμα –και άσχετα από τις άλλες δραστηριότητές τους –να περιοδεύουν με τοprojectαυτό κατά καιρούς ως και σήμερα.

Πού και πότε

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς. Ωρα έναρξης: Παρ. & Σαβ. 22.30, Κυρ. & Δευτ. 21.30. Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη). Tη Δευτέρα 1/5 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές.Προπώληση: www.viva.gr, Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9213.310.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ