«Εκανα αυτή την ταινία για τον 16χρονο εαυτό μου» δήλωσε στο τελευταίο φεστιβάλ του Τορόντο η Αν Χάθαγουεϊ για το «Colossal», μια από τις τελευταίες ταινίες της, η οποία σύντομα θα παίζεται και στην Ελλάδα. Από τις πιο πρωτότυπες επιλογές της βραβευμένης με Οσκαρ ηθοποιού (Β’ ρόλου για τους «Αθλίους»), το «Colossal» είναι μια ταινία όχι ενός αλλά πολλών ειδών και με άξονά της το χιούμορ.
Για να δούμε τι θα πρέπει να περιμένει κανείς από τη σύνοψή της: έχοντας ξαφνικά χάσει τόσο τη δουλειά όσο και τον φίλο της, μια νέα γυναίκα, η Γκλόρια (Χάθαγουεϊ), επιστρέφει στην κωμόπολη όπου γεννήθηκε, επανασυνδέεται με τον παιδικό της φίλο (Τζέισον Σουντέικις) και ανακαλύπτει ότι ένα… αδηφάγο τέρας, που βρίσκεται στη Σεούλ, μιμείται κάθε της κίνηση σε καταστροφικό βαθμό!
To ενδιαφέρον με το «Colossal», σύμφωνα πάντα με την εταιρεία παραγωγής του, είναι ότι πρόκειται για μια ταινία στην οποία μία αναγνωρίσιμη ιστορία ξετυλίγεται στη μεγάλη οθόνη διά μέσου μιας ένωσης διαφορετικών ειδών. «Από τη μία πλευρά, αντικαθρεφτίζει τον κωμικό ρομαντισμό που έχει γίνει σχεδόν ταυτόσημος με τις αμερικανικές ανεξάρτητες παραγωγές τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σε θρυλικές ταινίες όπως οι «Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες», «Ομορφα Κορίτσια» και «Ξέφρενες Νύχτες». Από την άλλη πλευρά, γίνεται αναφορά στις ταινίες με τα γιγάντια τέρατα οι οποίες, από τον Κινγκ Κονγκ μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει σύμβολα του φανταστικού και καταστροφικού σινεμά».

Το σίγουρο είναι ότι, στα χαρτιά τουλάχιστον, η ιδέα δείχνει πρωτότυπη και φρέσκια. Μάλιστα η ίδια η Χάθαγουεϊ «βάφτισε» το «Colossal» ως «sci-fi σύντροφο του «Η Ρέιτσελ παντρεύεται»». Μετά την εμπειρία της σε ταινίες μεγάλων στούντιο όπως το «Interstellar», ο «Σκοτεινός Ιππότης: η Επιστροφή» και οι «Αθλιοι», η Χάθαγουεϊ ένιωσε την ανάγκη να παίξει σε κάτι μικρότερο και διαφορετικό: ένα ανεξάρτητο monster movie. Η μεγάλη δημιουργική ελευθερία που της δόθηκε από τον σκηνοθέτη Νάτσο Βιγκαλόντο και η χημεία που ένιωσε με τον κωμικό (κατά βάση) ηθοποιό Τζέισον Σουντέικις άρεσαν στο κοινό του Τορόντο, για το οποίο η ηθοποιός είπε: «Εφόσον η ταινία δεν ανήκει σε ξεκάθαρο είδος, το κοινό εμπιστεύτηκε αυτό το γεγονός και κατάλαβε πως μπορεί να γελάσει με την καρδιά του, αλλά και να εξερευνήσει ένα πιο συναισθηματικό, δυνατό τοπίο. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο».
Η κωμωδία πάντως είναι ένα είδος που ταιριάζει στην 35χρονη Μπρουκλινέζα, αρκεί να θυμηθεί κανείς την κολοσσιαία επιτυχία του «Ο Διάβολος φοράει Prada» (που ουσιαστικά ανέδειξε τη Χάθαγουεϊ στο πλευρό της Μέριλ Στριπ) ή προσφάτως τον «Αρχάριο» δίπλα σε ένα άλλο «ιερό» τέρας, τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.
Σε ό,τι αφορά το άμεσο μέλλον, το όνομα της Χάθαγουεϊ είναι συνδεδεμένο με τέσσερις ακόμη ταινίες, εκ των οποίων η μία, το «Ocean’s eight» του Γκάρι Ρος, είναι έτοιμο (στην ταινία παίζει μαζί με τους Ματ Ντέιμον, Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Ντακότα Φάνινγκ). Οι τρεις υπόλοιπες είναι το «The lifeboat» από το μυθιστόρημα της Σαρλότ Ρόγκαν, το «Nasty women» που θα είναι η θηλυκή εκδοχή της κωμωδίας «Απατεώνες και τζέντλεμαν» με τους Μάικλ Κέιν, Στιβ Μάρτιν, και το «Live fast, die hot», η ιστορία μιας γυναίκας που αλλάζει ριζικά όταν γίνεται μητέρα (επίσης από μυθιστόρημα, το ομότιτλο της Τζένι Μόλεν).

Στις αίθουσες από 6 Απριλίου σε διανομή ODEON.

HeliosPlus