Τη «Μεγάλη Νηίθ, δημιουργό του κόσμου», ένα σύνολο χάλκινων αναθηματικών αγαλματίων της πανίσχυρης και αρχέγονης αιγυπτιακής θεότητας, που παρέμεινε κυρίαρχη στη χώρα του Νείλου από την 4η χιλιετία π.Χ. μέχρι και τον 4ο αι. μ.Χ., υποδέχεται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στο πλαίσιο της δράσης «Αθέατο Μουσείο», που κάθε δυο μήνες ξεδιπλώνει στους επισκέπτες για πρώτη φορά την άγνωστη ιστορία μιας διαφορετικής, επιλεγμένης αρχαιότητας από τον κόσμο των αποθηκών του, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου το καινούργιο έκθεμα.

Οι αρχαιότητες θα παραμείνουν στην Αίθουσα του Βωμού έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2017.

Στις 7 και 28 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή, και στις 23 Απριλίου και 7 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τη «μοναδική και μυστηριώδη Νηίθ, τη γηραιότερη από τους θεούς» και τις ποικίλες όψεις της θρησκευτικής λατρείας στην Αίγυπτο.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 214 4891.