Με το άγχος του πρωτάρη ο δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος αφήνει στο πλάι τα πινέλα του και ετοιμάζεται για την πρώτη έκθεση ζωγραφικής. Επί χρόνια ανέλυε τις πολιτικές εξελίξεις στα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών, τώρα έφτασε η ώρα να αναλύσει και τα δικά του δημιουργήματα.
«Κάνω ένα νέο βήμα, τολμηρό, καθώς δεν είμαι επαγγελματίας ζωγράφος. Ωστόσο αποφάσισα να προχωρήσω σε κάτι που μου άρεσε από παλιά και που τα τελευταία χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να εξελίξω παρακολουθώντας μαθήματα πλάι σε γνωστούς εικαστικούς» λέει ο κ. Κωνσταντάτος.
Μπορεί η μεγάλη του αγάπη να είναι η δημοσιογραφία, ωστόσο εδώ και χρόνια τον έχει κερδίσει και η ζωγραφική. «Αυτή η δημιουργική δραστηριότητα ήταν για εμένα μια διέξοδος από την πνιγηρή ατμόσφαιρα που έχει προκληθεί στον χώρο του Τύπου τα τελευταία χρόνια. Η παρουσίαση της δουλειάςμου θα γίνει έναν χρόνο ακριβώς μετά την αποχώρησή μου από το Mega, αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Εξακολουθώ να είμαι δημοσιογράφος» σημειώνει ο κ. Κωνσταντάτος, επί χρόνια πολιτικός συντάκτης στους τηλεοπτικούς σταθμούς ANT1, Star, Alter και Mega.
Το A Tempo Art Bistro της οδού Ακαδημίας θα γεμίσει με αφηρημένες πόλεις, φουρτουνιασμένες θάλασσες και χρωματικές εκρήξεις. Οπως ο ίδιος λέει, η παρουσίαση των έργων θα γίνει σε φίλους και γνωστούς, ανθρώπους από τον χώρο των μέσων, της πολιτικής και όχι μόνο. «Θα είναι μια νέα εμπειρία για εμένα, καθώς θα παρουσιάσω πίνακες που δημιούργησα αξιοποιώντας την αγάπη μου για αυτή την τέχνη και αποτυπώνοντας στον καμβά χρώματα, σχέδια και συναισθήματα».
Τα εγκαίνια της έκθεσης, με τίτλο «Από τη δημοσιογραφία στον καμβά», θα γίνουν στο A Tempo Art Bistro, Ακαδημίας 57, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, στις 19.30, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

HeliosPlus