Λίγο πριν από την κυκλοφορία του δεύτερου μουσικού της βίντεο «Σμύρνη, η Μούσα της Ιωνίας», με τη συμμετοχή περισσότερων των 100 καλλιτεχνών, η ομάδα «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» δημιουργεί μια ξεχωριστή παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 28 Μαρτίου (στο πλαίσιο της σειράς Γέφυρες), με τον συμβολικό τίτλο «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ – Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα», χτίζοντας τη γέφυρα εκείνη που ενώνει τους δύο σταθμούς της δράσης της, την Κρήτη και τη Σμύρνη.
Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» η Ελλη Ρουμπέν, μέλος της ομάδας «Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά», σημειώνει ότι βασικός στόχος «μέσα από την καταγραφή των μουσικών και ιστορικών δεσμών των δύο περιοχών είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.
Οσον αφορά το ύφος της παράστασης η Ελλη Ρουμπέν σημειώνει ότι «τον ρόλο αυτόν έχουν αναλάβει 26 τραγουδιστές και σολίστες, οι οποίοι θα μεταφέρουν στη σκηνή του Μεγάρου στιγμές των δύο βίντεο της ομάδας μας, του «Ερωτόκριτου» και του επερχόμενου βίντεο «Σμύρνη, η Μούσα της Ιωνίας», μαζί με άλλα σημαντικά τραγούδια από τις δύο αυτές περιοχές. Μαζί μας και ο σκιτσογράφος Soloup, σε ρόλο-έκπληξη επί σκηνής. Κύριο χαρακτηριστικό της παράστασης είναι οι συνεχείς εναλλαγές καλλιτεχνών, ηχοχρωμάτων και εικόνων. Αγαπημένα τραγούδια από τη Σμύρνη, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κρήτη παντρεύονται με μια φρέσκια ματιά, αναδεικνύοντας συγγενικά μουσικά ακούσματα των δύο τόπων, που έχουν τις ρίζες τους στην ψυχή και στη μνήμη των λαών.

«Στόχος της δράσης αυτής, αλλά και όλων των δράσεων της ομάδας, είναι η διαμόρφωση διαπολιτισμικής συνείδησης, αναδεικνύοντας μια κοινωνία που ανέπτυξε τις τέχνες και στηρίχθηκε στον σεβασμό της πολιτισμικής ετερότητας. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η παράσταση έχει φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου. Εχουμε τη χαρά να συμμετέχει συμβολικά στην παράσταση και η Παιδική Χορωδία της Κιβωτού»
υπογραμμίζει το μέλος της ομάδας «Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά».
Στην παράσταση «Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ – Από την Κρήτη στη Σμύρνη και από το χθες στο σήμερα» συμμετέχουν (αλφαβητικά) η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Καλλιόπη Βέττα, η Ειρήνη Δερέμπεη, η Fide Köksal, ο Κάρολος Κουκλάκης, ο Σόλων Λέκκας, ο Γιώργος Μπαγιώκης, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, η Γεωργία Νταγάκη, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Ναταλία Ρασούλη, η Μαριαστέλλα Τζανουδάκη, η Αγγελική Τουμπανάκη, ο Haig Yazdjian και ο Mc Yinka.
Info:

Η oμάδα «Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά» είναι οι Θανάσης Γκίκας, Δημήτρης Ιωαννίδης, Ελλη Ρουμπέν, Ελενα Χριστάκου
Τιμές εισιτηρίων: 9 ευρώ, 15 ευρώ, 22 ευρώ, 30 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη).
Ειδικές τιμές: 5 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).
Εναρξη προπώλησης: Τρίτη 7 Μαρτίου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ