Η νέα live-action μεταφορά ταινίας της Disney, Η Πεντάμορφη και το Τέρας μάγεψε το κινηματογραφόφιλο κοινό τις πρώτες ημέρες προβολής της, με εισπράξεις 350 εκατομμυρίων δολαρίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μόνο στις αμερικανικές αίθουσες η ταινία έκανε εισπράξεις 170 εκατομμύρια δολάρια, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τον προϋπολογισμό της σε μερικές μόλις ημέρες.

Η ταινία έκανε το καλύτερο άνοιγμα για ταινία κατάλληλη για όλους, ενώ έκανε το έβδομο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας άφησε εύκολα πίσω της τον Kong: Η Νήσος του Κρανίου που βρέθηκε στη δεύτερη θέση με εισπράξεις (στις ΗΠΑ) 28,9 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολής της.

Μάλιστα, πρόκειται για την πιο επιτυχημένη μεταφορά animation ταινίας της Disney, ξεπερνώντας σε εισπράξεις τις ταινίες The Jungle Book, Cinderella και Alice in Wonderland.

Στην Ελλάδα, η ταινία έκοψε 57.900 εισιτήρια σε 228 αίθουσες προβολής. Πρόκειται για ένα ικανοποιητικό άνοιγμα (περισσότερα από 250 εισιτήρια ανά αίθουσα προβολής) που δεν συγκρίνεται όμως με την επιτυχία του Logan για παράδειγμα (η ταινία είχε κόψει το πρώτο τετραήμερο προβολής της 55.871 εισιτήρια, αλλά σε πολύ λιγότερες αίθουσες -59 τον αριθμό- κόβοντας περισσότερα από 900 εισιτήρια ανά αίθουσα προβολής). Το Logan έχει φτάσει τα 160.000 εισιτήρια την τρίτη εβδομάδα προβολής του.

Αναλογικά, η ταινία της Disney σημείωσε στην Ελλάδα μικρότερη επιτυχία και από το Kong: Η Νήσος του Κρανίου που έκοψε μεν λιγότερα εισιτήρια (39.797 το πρώτο τετραήμερο προβολής του), αλλά προβλήθηκε στις μισές σχεδόν αίθουσες από αυτές της Πεντάμορφης.

Αναλυτές σημειώνουν, πάντως, ότι οι τεράστιες εισπράξεις της ταινίας έχουν οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων στο box office κατά 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.