θεατρο



«Θερισμός» στο Εθνικό
Το νέο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Θερισμός» σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου στο Εθνικό Θέατρο. Θέμα του, κατά τον συγγραφέα, το επερχόμενο τέλος του Πολιτισμού. Παίζουν: Αλεξία Καλτσίκη, Αννα Μάσχα, κ.α. Από Τετάρτη ως και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.30
Στον καθρέφτη του Παλλάς
Για δέκα παραστάσεις επιστρέφουν στο Παλλάς η Μαρινέλλα και ο Τάκης Ζαχαράτος με το πρόγραμμα «Στον καθρέφτη». Από την Πέμπτη ως και την Κυριακή 9 Απριλίου. Σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και κείμενα του Γιάννη Ξανθούλη. Παραστάσεις: από Πέμπτη ως Σάββατο (20.00) και Κυριακή στις 19.00.
H Πόρτα κλείνει στις 9 Απριλίου
Ολοκληρώνεται την Κυριακή των Βαΐων το φετινό πρόγραμμα του θεάτρου Πόρτα. Συγκεκριμένα ως τις 4/4 θα παίζεται η «Μύτη», σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου. Ως το Σάββατο 8 Απριλίου το «Κοίτα» της Κατερίνας Καραδήμα, ενώ στις 9/4 κατεβάζουν την αυλαία τους τέσσερις παραγωγές: «Ενας Δράκος… Μα ποιος δράκος;» και η «Η Δίκη του Κ», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, το «Πιάνω Παπούτσι πάνω στο Πιάνο» της Σοφίας Πάσχου και το «Μαύρο Χιόνι – Το Ημερολόγιο ενός Μακαρίτη» σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου. Πληροφορίες στο www.porta-theatre.gr.
Ο Αλή Πασάς στον Αλιμο
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου και οι εκδόσεις Κέδρος οργανώνουν αφηγηματική παράσταση για το 1821, βασισμένη στο ιστορικό μυθιστόρημα «Ο κλέφτης του θησαυρού του Αλή Πασά» των Παντελή Σταματελόπουλου και Μαρίας Ηλιοπούλου. Την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 18.00. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου, λεωφ. Ιωνίας 24, Αλιμος, τηλ. 210-9833.399.
μουσικη



Αφιέρωμα στη λατρεία
«Ανθρώπινα και Θεία Πάθη» είναι ο τίτλος του φεστιβάλ «Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής 2017» της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το φεστιβάλ διοργανώνεται 23/3 – 9/4 και την επιμέλεια του προγράμματος έχουν ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος και ο Γιώργος Κουμεντάκης. Στις 23 και 24/3 (στις 20.30) προγραμματίζεται η εκδήλωση «Communio» σε μουσική διεύθυνση-ιδέα Μάρκελλου Χρυσικόπουλου με το μουσικό σύνολο Latinitas Nostra. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Ευαγγελάτου. Ερμηνεύουν: Μαρία Παλάσκα (υψίφωνος), Γεώργιος Σταύρου (ιεροψάλτης), Μαριάννα Πολυχρονίδη (ηθοποιός), Νικόλας Παπαγιάννης (ηθοποιός).

Rispetto
Αριες, σκηνές και οβερτούρες από διάσημες όπερες του Βέρντι, παρουσιάζονται στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum (Αδριανού 3, Θησείο). Ερμηνεύουν ο Κωνσταντίνος Καριώτης (βαρύτονος), ο Σπύρος Κωστής (φαγκότο) και ο Πάνος Λουμάκης (πιάνο). Στις 23/3, στις 20.00


εκδηλωση


Ο Λυκουρέζος στον Πειραιά
Ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι ο καλεσμένος του Θανάση Νιάρχου στις εκδηλώσεις της Δευτέρας «Η ζωή μου όλη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Στο φουαγέ του θεάτρου, αύριο στις 19.00.


εικαστικα



Γλυπτική και ζωγραφική στο Κορωπί
Οι εικαστικοί Αγγελος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μισούρας και Παναγιώτης Τανιμανίδης παντρεύουν τη ζωγραφική με τη γλυπτική και στοιχηματίζουν υπέρ της ευρωστίας της σύγχρονης τέχνης, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και υβριδικού τύπου τεχνικές. Στον χώρο πολιτισμού «Γιαπί» (Ερμή Σουρλατζή 14, Κορωπί, τηλ. 210-6627.470) ως τις 22 Απριλίου.
«Γοργόνειο» στα Πετράλωνα
Στην έκθεση «Γοργόνειο» που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Μαρτίου στον εικαστικό χώρο 6> 5 (Καλλισθένους 65, Ανω Πετράλωνα), ο Γιάννης Καβαλάρης επιχειρεί τον αποσυμβολισμό του μύθου της Μέδουσας και την αναγωγή του στη σύγχρονη εποχή.


κινηματογραφος



Ο «Κομφορμίστας» στον Βύρωνα
Με την ταινία «Ο κομφορμίστας» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι συνεχίζονται οι δραστηριότητες της κινηματογραφικής λέσχης Βύρωνα στον κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (Ν. Ελβετίας 34 και Σεβαστείας). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κριτικό κινηματογράφου κ. Γιάννη Ζουμπουλάκη. Την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 20.00.
Η Ιπέρ του Λιμανιού
Από σήμερα Κυριακή ως την Τρίτη 21 Μαρτίου, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης οργανώνει τρίπτυχο αφιέρωμα στην γαλλίδα ηθοποιό Ιζαμπέλ Ιπέρ στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1 Λιμανιού Θεσσαλονίκης. Σήμερα: «Η τελετή» (18.30), «Σπίτι με θέα» (21.00 ) –Δευτέρα 20/3: «Στη χώρα των άλλων» (18.30), «Η τελετή» (21.00) –Τρίτη 21/3: «Σπίτι με θέα» (18.30), «Στη χώρα των άλλων» (21.00).

Αφρικανικό σινεμά στο Παύλος Ζάννας
Δεκαοκτώ ταινίες προερχόμενες από χώρες της Αφρικής θα προβληθούν από τις 16 ως τις 22 Μαρτίου στην Αίθουσα Παύλος Ζάννας (πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη). Είσοδος ελεύθερη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ