Η Παυλίνα Βουλγαράκη, μουσικός, στιχουργός και ερμηνεύτρια, μετά το άλμπουμ «Λαβύρινθοι» οδεύει αργά αλλά σταθερά προς τη νέα της δουλειά, η οποία αναμένεται συντόμως. Προπομπός το σινγκλ «Φέρ’ τα μου όλα πίσω», στο οποίο συμμετέχει και ο Ψαραντώνης. Παράλληλα αποφάσισε για δύο Δευτέρες, στον Σταυρό του Νότου (13 και 20/3), να παρουσιάσει για πρώτη φορά, σε πρώτο πρόσωπο, τον μουσικό της κόσμο. Με τη συνοδεία των μουσικών θα παρουσιάσει κομμάτια από την προσεχή της δουλειά, τραγούδια από το πρώτο της άλμπουμ καθώς και διασκευές αγαπημένων της κομματιών. Λίγο πριν από τις εμφανίσεις μιλά στο «Βήμα της Κυριακής» για τη συνεργασία της με τον Ψαραντώνη και κάνει έναν μικρό απολογισμό της παρέας της.
Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Ψαραντώνη;
«Αισθάνομαι ευγνώμων για αυτή τη συνεργασία και στον ίδιο και στο σύμπαν. Θεωρώ ότι τελικά ο σκοπός της γνωριμίας μου μαζί του ήταν κάτι μεγαλύτερο για εμένα από την ίδια τη συνεργασία, μιας και άρχισα να παρατηρώ τα μουσικά πράγματα από μια διαφορετική οπτική και να εμβαθύνω όσο μπορώ στην ουσία τους. Ο Ψαραντώνης είναι δάσκαλος,πραγματικά σημαντικός ως οντότητα, και διδάσκει σε όποιον τον συναναστραφεί ή απλώς τον παρακολουθήσει. Πέρα από τη σπουδαιότητα της λύρας, της φωνής και της ιστορίας του, έχει μια τάση προς την ενότητα, την καθαρότητα, τον σεβασμό, τόσο φυσική και έμφυτη που δεν γίνεται να μη σε επηρεάσει. Του πρότεινα αρκετές φορές τη συμμετοχή του μέχρι που τελικά δέχτηκε χωρίς να προλάβω να καταλάβω ποια ακριβώς στιγμή το αποφάσισε. Ομως χαίρομαι πολύ για αυτό».
Πότε θα κυκλοφορήσει το νέο σας άλμπουμ, με ποιους συνεργάζεστε και πώς θα λέγεται;
«Σχετικά με τον τίτλο δεν έχω καταλήξει. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Νίκος Μακράκηςκαι ενορχηστρωτής ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης. Ο πυρήνας της ομάδαςείναι οι εξαιρετικοί Ορέστης Μπενέκας, Γιώργος Μπουλντής, Μανώλης Γιαννικιός ενώ συμμετείχαν ανά κομμάτια φίλοι τους εξίσου καλλιτεχνικά σπουδαίοι και ιδιαίτεροι μουσικοί. Συνθετικά ή στιχουργικά, πέρα από εμένα, συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες που εκτιμώ και που έχουμε και προσωπική σχέση, πράγμα που ήταν και προσωπική μου επιλογή, αν θέλετε. Είναι κάτι που για εμένα έχει τη σημασία του».
Νιώθετε ικανοποιημένη από την ως τώρα πορεία σας;
«Τελευταία, που έχω αρχίσει να συνδέομαι πιο ουσιαστικά με τη μουσική, όντως συνειδητοποιώ πράγματα που δεν με ικανοποιούν. Γι’ αυτό και έχω αρχίσει να αλλάζω. Αισθάνομαι ότι σιγά-σιγά αρχίζω να τολμάω, να δοκιμάζω τον εαυτό μου και να παίρνω πρωτοβουλίες. Μέχρι και πριν από κάποιους μήνες σε οποιαδήποτε διαφωνία ή πιθανότητα έντασης έκανα ένα βήμα πίσω, με αποτέλεσμα να μην είμαι στα αλήθεια ο εαυτός μου.Ενώ λοιπόν δεν είμαι ικανοποιημένη από πολλά πράγματα σε σχέση με εμένα, αυτή η διάθεση που έχω έμπρακτα τον τελευταίο καιρόμε κάνει να αισθάνομαι καλύτερα. Η μουσική είναι απολύτως συνδεδεμένη με τη ζωή μου έτσι ή αλλιώς, αλλά η μουσική πορεία μου για εμένα δεν είναι και το πιο σημαντικό πράγμα του κόσμου. Ενώ όμως μέχρι τώρα αυτή η ιδέα δρούσε ανασταλτικά στην καλλιτεχνική μου εξέλιξη, πλέον αυτή η σκέψη μου μεταφέρει ένα αίσθημα μιας ακόμη μεγαλύτερης ευθύνης».

Που και πότε
Δευτέρα 13 και 20 Μαρτίου στις 21.30.
Είσοδος: €12 με μπίρα/κρασί.Σταυρός του Νότου Plus.Φραντζή 14, Νέος Κόσμος.
Τηλ. κρατήσεων: 210 9226.975.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ