Το βραβείο Cineuropa της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ της Μονς απέσπασε η πρώτη μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία του Στέργιου Πάσχου, ο οποίος για την ίδια ταινία είχε ήδη κερδίσει το βραβείο καλύτερης ταινίας από την Επιτροπή Νέων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Όλα δείχνουν ότι ο αέρας γύρω από το «Αφτερλωβ» είναι θετικός, τρεις περίπου μήνες πριν από την διανομή της ταινίας στην Ελλάδα τον Μάιο (όπως έχει μέχρι σήμερα προγραμματιστεί).
Ενώ η Αθήνα βράζει από την καλοκαιρινή κάψα, ο τριαντάχρονος Νίκος (Xάρης Φραγκούλης) δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα ενός φίλου του που του έχει ζητήσει να προσέχει το σπίτι του. Αφραγκος μουσικός καθώς είναι ο Νίκος, άλλο που δεν ήθελε. Ωσπου αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία (Ηρώ Μπέζου), για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη.
Πρόκειται για «μια αστεία, συγκινητική και καυστική μετα-ερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν, παρακολουθεί την προσπάθεια ενός ζευγαριού για επικοινωνία» σύμφωνα με την εταιρία διανομής της ταινίας StraDa Films.
Αποκλεισμένοι, έγκλειστοι και ανήμποροι να εξηγήσουν αυτό που τους συμβαίνει, οι δυο ήρωες ξεκινούν με αθωότητα, αμηχανία και γενναιότητα, ένα ταξίδι εξερεύνησης όλων εκείνων που τους ενώνουν αλλά και τους χωρίζουν…
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Αφτερλωβ» ακολουθεί την μικρού μήκους ταινία «Ο Έλβις είναι νεκρός» του Πάσχου που γυρίστηκε πριν από μερικά χρόνια. Εκεί εμφανίζονται οι ίδιοι ήρωες με τους ίδιους ηθοποιούς στους ρόλους.