Μια μεγάλη φωνή της jazz, η πολυτάλαντη Ντενίζ Κινγκ, που βαδίζει στα χνάρια της Σάρα Βων, τραγουδάει τα μπλουζ μαζί με την σπουδαία μπάντα Gas Blues Band στις πρώτες της εμφανίσεις στην Ελλάδα. Για τέσσερις μόνο βραδιές, από Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6 Μαρτίου, θα την απολαύσουμε στη σκηνή του Half Note Jazz Club.

Κάποιοι λένε πως οι καλλιτέχνες δε γίνονται, αλλά γεννιούνται. Η μοναδική jazz ερμηνεύτρια Ντενίζ Κινγκ δεν αποτελεί εξαίρεση. Μία μέρα που το ντροπαλό κορίτσι από την Philadelphia σκούπιζε σκυφτή μπροστά από την αυλή της σιγοτραγουδώντας το “Summertime” έγινε αντιληπτή από έναν κιθαρίστα/συνθέτη της Philadelphia International Records, o οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με τη φωνή της που της εξασφάλισε audition και την προσέλαβε στην μπάντα του. Ήταν η αφετηρία μιας λαμπρής καριέρας που έμελλε να ενθουσιάσει το κοινό ανά τον κόσμο.

Χωρίς τις τυπικές σπουδές στην μουσική, η Denise King «δανείστηκε» εκφραστικά στοιχεία από την Sarah Vaughan, την Ελα Φιτζεραλντ, τον Φρανκ Σινάτρα, την Νίνα Σιμόν και τη Νάνσι Γουίλσον. Στα πρώτα της βήματα συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Μπατς Μπάλαρντ, ο Σεσίλ Πέιν, ο Τζιμι Μαριτ, o Μπούτσι Μπαρνς, o Φιλ Ράιτ, o Κριστιάν Μακ Μπράιντ. Η πορεία στα άστρα είχε ξεκινήσει και συνοδεύτηκε από περιοδείες και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο και σε μεγάλα Φεστιβάλ.

Η τελευταία 25ετία την φέρνει ανάμεσα στις πιο αναγνωρισμένες εκπροσώπους της αμερικανικής κουλτούρας. Συνεργάστηκε πολλές φορές με καλλιτέχνες όπως οι Ρόι Χάργκροβ, Σεσίλ Μακ Μπι αλλά και με τραγουδιστές της pop, όπως η Σελίν Ντιόν! Τα τελευταία χρόνια η πολυτάλαντη Denise King φλέρταρε έντονα με το blues, τη soul και το boogie, παρουσιάζοντας στο κοινό την πιο bluesy πλευρά της. Αυτήν ακριβώς την πλευρά ης θα απολαύσουμε στις ιδιαίτερες συναυλίες της στο Half Note Jazz Club. Μαζί της οι έμπειροι μουσικοί της Gas Blues Band με θητεία πλάι σε σπουδαίους μπλουζίστες της εποχής, όπως ο μόνιμος συνεργάτης τους Ντόναλντ Ρέι Τζόνσον, ο Μόρις Τζον Βων , ο Νατ Ντόουβ από την California και ο διεθνής πλέον τρομπετίστας, συνθέτης και τραγουδιστής του funk και του blues, Μπόνι Φιλντς. Η μοναδική Ντενίζ Κινγκ, λοιπόν, με τους εξαιρετικούς Gas Blues Band θα μας αποκαλύψει την blues και την soul πλευρά της από 3 έως και 6 Μαρτίου, φυσικά στο Half Note Jazz Club. Περιμένουμε με ανυπομονησία…

HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22:30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)

*** την Δευτέρα 6/3 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες

για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: www.viva.gr, Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt,

Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

www.halfnote.gr