Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν έπαιξε για πρώτη φορά τον διασημότερο κινηματογραφικό ήρωά του, τον Γούλβεριν των «X-Men», έναν μεταλλαγμένο ομορφάντρα με νύχια-λεπίδες που λαμβάνει μέρος στον πόλεμο ανάμεσα σε δύο ομάδες μεταλλαγμένων. Δέκα ταινίες αργότερα, ο Τζάκμαν αποφασίζει να δώσει τέλος στην πορεία του ως Γούλβεριν, ήρωα που αγαπά πολύ καθώς λέει ο ίδιος, κάτι που θα γίνει με το «Λόγκαν», έναν «ανθρώπινο Γούλβεριν».
«Θέλαμε κάτι εντελώς διαφορετικό, πολύ φρέσκο και πολύ ανθρώπινο» είπε ο Τζάκμαν στο τελευταίο Φεστιβάλ Βερολίνου όπου το «Λόγκαν» έκανε την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του εκτός συναγωνισμού. Για τον Τζάκμαν η δύναμη των X-Men και του Γούλβεριν βρίσκεται περισσότερο στην ανθρώπινη υπόστασή τους παρά στην υπερδύναμή τους. «Αυτή τη φορά ήθελα να δω περισσότερο την καρδιά αυτού του χαρακτήρα, παρά τα νύχια του» δηλώνει.
Η ιστορία εκτυλίσσεται 12 χρόνια από σήμερα, το 2029, όταν οι μεταλλαγμένοι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τον πλανήτη. Ο Λόγκαν, απομονωμένος σε ένα κρησφύγετο στα σύνορα του Καναδά, βγάζει τα προς το ζην ως οδηγός προς ενοικίαση. Οι εξορισμένοι σύντροφοί του είναι ο Κάλιμπαν (Στίβεν Μέρτσαντ), και ο Καθηγητής Ξαβιέ (Πάτρικ Στιούαρτ), ο οποίος υποφέρει από ολοένα και αυξανόμενες επιληπτικές κρίσεις.
Οι προσπάθειες του Λόγκαν να κρυφτεί από τον κόσμο και την ίδια του την κληρονομιά τελειώνουν απότομα, όταν εμφανίζεται η Λόρα (Ντάφνι Κιν), μία μυστηριώδης γυναίκα με ένα περίεργο αίτημα: ο Λόγκαν πρέπει να προστατεύσει μία νέα κοπέλα από τον εγκληματία Ντόναλντ Πιρς… Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία του Τζάκμαν με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Μάνγκολντ («Copland») μετά τον «Γούλβεριν» του 2013, με το οποίο είχαν οδηγήσει τον χαρακτήρα του ηθοποιού σε νέες, μακρινές περιοχές. Αν η ταινία αγαπήθηκε τόσο από τους κριτικούς όσο και από το κοινό ήταν επειδή εστίασε κυρίως στην εσωτερική διαμάχη του Λόγκαν, παρά σε εντυπωσιακές σκηνές δράσης. Σύμφωνα με τον Μάνγκολντ η ανάπτυξη του ιδίου χαρακτήρα σε μια ακόμη ταινία φάνηκε αρκετά δελεαστική. «Είπαμε με τον Χιου ότι αν επρόκειτο να ασχοληθούμε ξανά με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, θα ήταν έξυπνο να τον κάνουμε πιο προσιτό, να δημιουργήσουμε μια ιστορία βασισμένη πάνω στον χαρακτήρα του, να εξερευνήσουμε τους φόβους και τις αδυναμίες του, να βρούμε το ανθρώπινο στοιχείο του».

Εξάλλου στην αρχή, ο Γούλβεριν δεν θέλει καθόλου να αναλάβει την ευθύνη που του ανατίθεται. «Και όχι μόνο δεν θέλει να βοηθήσει αλλά έχει πλέον ξεπεράσει τη φάση της ζωής του που βοηθούσε όποιον τον χρειαζόταν» είπε ο Τζάκμαν. «Στην πραγματικότητα, έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι όταν τελικά βοηθάς τους ανθρώπους, τα πράγματα καταλήγουν χειρότερα από ό,τι ήταν πριν. Οι άνθρωποι που αγαπάει, πληγώνονται και όταν έρχεται πολύ κοντά με κάποιον, όλα καταστρέφονται».

Ετσι όμως προκύπτει ένας άλλος παράγοντας, εκείνος της οικογένειας. Η Λόρα γενετικά έχει το ίδιο DNA με τον Γούλβεριν και υπάρχουν στοιχεία δικά του στην προσωπικότητά της. Επίσης της μοιάζει εξωτερικά. Τελικά ο «Λόγκαν» είναι μια ταινία που πραγματεύεται το θέμα της οικογένειας, είπε ο Μάνγκολντ. «Είναι μια ταινία για την πίστη και την αγάπη και πιο συγκεκριμένα για τον Λόγκαν, ο οποίος πεισματικά απέφευγε την οικειότητα όλα αυτά τα χρόνια και αποφασίζει επιτέλους να αφεθεί».
Η ταινία «Λόγκαν» θα προβάλλεται από τις 2 Μαρτίου στους κινηματογράφους, από την ODEON

HeliosPlus