Σε 24ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, το πανελλήνιο σωματείο έκτακτου προσωπικού του ΥΠΠΟ, που καλεί σε συγκέντρωση την ίδια ημέρα, στις 12:00 το μεσημέρι, στο υπουργείο Πολιτισμού.

«Η διαδικασία αλλαγής κωδικών και υπολόγων των συγχρηματοδοτούμενων έργων που διαχειρίζεται το υπουργείο Πολιτισμού, οδήγησε σε καθυστερήσεις πληρωμών όλων σχεδόν των συναδέλφων που εργάζονται στους φορείς και τις υπηρεσίες του υπουργείου, καθυστερήσεις ακόμα και πολλών μηνών και οι οποίες συνεχίζονται ακόμα, χωρίς κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής», τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο.

Όπως εξηγεί, «αυτή η διαδικασία έρχεται να προστεθεί σε καθυστερήσεις που υπήρχαν ήδη στην μισθοδοσία και στη διαχρονική καθυστέρηση πληρωμών που παρατηρείται για όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου».

«Οι συνάδελφοι αρχαιοφύλακες που προσελήφθησαν τον χειμώνα με τετράμηνες συμβάσεις, είναι απλήρωτοι και ενδέχεται να μην έχουν πληρωθεί ακόμα και ύστερα από τη λήξη της σύμβασής τους. Το φαινόμενο αυτό είναι απαράδεκτο», συμπληρώνει το σωματείο του έκτακτου προσωπικού του ΥΠΠΟ. Απαιτεί δε, την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, να δοθεί λύση τώρα, για την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας για όλους και να μην εμφανιστούν ξανά, φαινόμενα καθυστερήσεων μισθοδοσίας.