Οι γάλλοι χορογράφοι Annie Vigier και Franck Apertet που συνεργάζονται από το 1994 ως «les gens d’ Uterpan», διοργανώνουν μια οντισιόν για χορευτές και χορεύτριες την οποία μπορεί να παρακολουθήσει το κοινό ως θέαμα στο πλαίσιο της documenta 14. Στη διάρκεια της ακρόασης η οποία θα λάβει χώρα στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου χωρίς όμως να σηματοδοτεί μια διευρυμένη συνεργασία της διοργάνωσης με το συγκεκριμένο θέατρο, κάποιοι από τους χορευτές θα επιλεγούν και κάποιοι θα απορριφθούν.

Οι μεν θα προσληφθούν αρχικά για εκείνο το βράδυ και θα λάβουν καθαρή αμοιβή 50 ευρώ, όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου, ενώ στη συνέχεια θα πάρουν μέρος σε παραγωγές της les gens d’ Uterpan κατά τη διάρκεια της documenta αλλά και μετά. Οι δε, θα πρέπει είτε να αποχωρήσουν είτε να καθίσουν μαζί με τους θεατές. Κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων την έκβαση της διαδικασίας και τη σύνθεση της τελικής ομάδας.

Η πραγματικότητα και η παράσταση θα μπερδευτούν και η παρουσίαση που θα αναστατώσει τους κώδικες του θεάματος, μια δημιουργική διαδικασία που σταδιακά υπονομεύει τις καθιερωμένες πρακτικές της χορογραφίας όπως συμβαίνει με όλες τις δουλειές των Annie Vigier και Franck Apertet. Η συγκεκριμένη παράσταση, «Avis d’audition» δημιουργήθηκε αρχικά τον Δεκέμβριο του 2008 στο Théâtre de Vanves της Γαλλίας, στο πλαίσιο του 11ου Festival Artdanthé.

Στην παράσταση της Αθήνας συμμετέχουν οι χορευτές Steve Paulet και Κώστας Τσιούκας και σε οντισιόν οι: Ιωάννα Αγγελοπούλου, Άννα Απέργη, Xριστίνα Βασιλείου, Μυρτώ Δελημιχάλη, Στέλλα Δημητρακοπούλου, Νεφέλη Καδινοπούλου Αστερίου, Νίκος Καλύβας, Ιωάννης Καρούνης, Κωνσταντίνος Κατσούδας, Σοφία Κονδυλιά, Βενιζέλος-Αλέξανδρος Μιχαήλ, Λουκιανή Παπαδάκη, Εμμανουέλα Πεχυνάκη, Xριστίνα Ράινχαρτ, Νικόλαος Ράπτης, Ευγενία Σιγαλού, Διογένης Σκαλτσάς, Περικλής Σκαρδίλης, Βασίλειος Σκαρμούτσος, Βανέσα Σπινάσα, Όλγα Σπυράκη, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Ιωάννης Τσιγκρής, Δημήτρης Τσικούρας και Ζαφειρία Τσιρακάκη.

Διοργάνωση: Pierre Bal-Blanc, με τη συνδρομή της Ελένης Ρήγα

Εισιτήρια: 10 ευρώ / μειωμένο 5 ευρώ (φοιτητές, άτομα ηλικίας άνω των 65 και άνεργοι). Τα εισιτήρια θα διατίθενται στο θέατρο την ημέρα της παράστασης. Δεν θα υπάρξει προπώληση εισιτηρίων.

  1. «Avis d’ audition» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Φρυνίχου 14, Αθήνα, 20.00-23.00 την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου